Dodaj do ulubionych

Air Polonia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 03:00
Co sadzicie na temat Air Polonii? (Pytanie przede wszystkim skierowane do
osob, ktore lecialy tymi liniami.) Jakie sa Wasze wrazenia?
(Ja lecialem nimi przed Bozym Narodzeniem - na trasie Londyn - Warszawa)
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Air Polonia IP: *.proxy.lucent.com 06.01.04, 14:39
      jak leciałeś to podziel sie wrażeniami, a nie naciągaj innych na elaboraty
      • Gość: camyk Re: Air Polonia IP: *.chello.pl 06.01.04, 15:10
        stewardesa, czy co?
    • Gość: goga Re: Air Polonia IP: *.torun.mm.pl 06.01.04, 20:25
      Ja lece w lutym.Jak wLondynie z odprawa?Le????????cial ktos//
    • Gość: Lula Re: Air Polonia IP: 62.29.248.* 22.01.04, 17:53
      Leciałam w okolicach sylwestra do Gdańska i chciałam po sylwestrze wracać.
      Niestety, mimo kupionych biletów wracałam pociagiem.
      Wrażenia: organizacyjnie - chaos. Dużo wcześniej zarezerwowaliśmy i kupiliśmy
      bilety, dzień przed wylotem poinformowano nas, że godzina wylotu tam i
      powrotnego jest zmieniona na wcześniejszą, miało to o tyle znaczenie, że i tak
      już była bardzo wcześnie poranna, a na lotnisko jakoś się trzeba dostać...
      Ale dopiero przy powrocie okazało się, że to nie jest najgorsze, oczywiście z
      błędów organizacyjnych, co się może wydarzyć.... Lot powrotny został odwołany,
      tylko, że nikt nie raczył nas o tym, poinformować... Dowiedzieliśmy się dopiero
      na lotnisku... Nie było tam żadnego przedstawiciela firmy air polonia a obsługa
      lotniska miała nam do powiedzenia tyle, że lot został odwołany, nie wiedzą
      dlaczego i że mamy dzwonić na infolinię. Zadzwoniliśmy, pani z taśmy anielskim
      głosem poinformaowała nas, że ich konsultanci będą do naszej dyspozycji pod tym
      nr telefonu od godz.8.00, była 6.30.... Po długich walkach i przepychankach
      (poczatkowo pani z telefonu powiedziała, że nie wchodzi w grę, żadna
      rekompensata, pytaliśmy np czy nie zechciano by załatwić z Lotem, który
      wylatywał o 7.00, naszego transportu, co pani przyjęła z oburzeniem ) chciano
      nam zafundować taksówkę do Warszawy, wszystko fajnie, tylko, że było nas 6 osób
      (do jednej taksówki), więc zrezygnowaliśmy i wróciliśmy pociągiem za własne
      pieniądze.
      Sam lot, spoko. Normalnie, samolot w porzo, tylko jak na linię krajową wielki
      i.... pusty. Na ponad setkę miejsc leciało 15 osób.... plus 2 stewardessy i 2
      stewardów, plus oczywiście pilot, czy piloci....
      To chyba właśnie była przyczyna odwołania lotu powrotnego. Zbyt mało chętnych.
      Bardzo mnie to zdziwiło, bo zapłaciliśmy za bilety lotnicze taniej niż za
      pociąg. Myśleliśmy, że będzie tłum.
      Pozdrawiam.
      • higher_eu Re: Air Polonia 23.01.04, 00:21
        Ja leciałem na trasach Warszawa- Londyn STN w grudniu i Londyn STN- Warszawa w
        styczniu...

Odprawa w Warszawie w głównym terminalu, obok stanowisk British Airways. Poza
        kilkoma problemami z nadbagażem (15 kg max.) u niektórych pasażerów wszystko
        poszło gładko... Miejsca przydzielane sa przy check-in'ie...

Lot z Warszawy był opóźniony około 30 minut, w Londynie wylądowaliśmy spóxnieni
        20 minut.

Podczas lotu można zakupić posiłek- kanapka 5 zł, herbata 4,50 zł, ciepłe
        przekąski 7 zł, białe wino (0,175 l) 12 zł.

Fotele standardowe jak na Boeinga, miejsca na nogi starczy (mam dość długie i
        się mieściłem bez problemu).

Odprawa w Londynie przy stanowiskach AirPolonia, tu tez bez jakichkolwiek
        problemów.

Lot powrotny wystartował i wylądował o czasie.

Osobiście polecam... nie wiem jak inni... podróżuję w miarę często- również low-
        cost'ami i nie mam żadnych zastrzeżeń do APN.

www.carsurvey.org/air/review_7565.html
    • yem Stansted - Londyn 23.01.04, 01:27
      czy to prawda że ze stansted do londynu bilet kosztuje 23 funty ?
      • Gość: Ola Re: Stansted - Londyn IP: *.corp.redshift.com 23.01.04, 09:06
        Czy wiecie jak sie dostac z Heathrow airport do Stansted-London?
        • Gość: Aga Re: Stansted - Londyn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 16:26
          Najlepiej na Heatrow wsiąść w metro i metrem dostac się do dworca Victoria. A z
          Victorii co pół godziny jeżdżą pociągi na Stansted.
          Podróż trwa jakąś godzinę i z tego co pamiętam, to kosztowała mnie 10 funtów.
          • Gość: Aga Re: Stansted - Londyn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 19:26
            Jeszcze raz ja. Nie Victoria, tylko Leverpool Street. Przepraszam, pochrzaniło
            mi się.
            • Gość: londyn Re: Stansted - Londyn IP: *.ipt.aol.com 24.01.04, 02:32
              lecialem na trasie londyn-katowice - londyn w okresie swiateczanym ,
              zaplacilem z taxami 47 F co daje 300 zl , wszystko o czasie i bez problemu ,
              latalem EASYJETEM I RAYANAIR-em i tez zawsze oczasie i bez problemu , i zawsze
              ponizej 50 F w 2 str z podatkami i niech mi ktos mowi co chce ale za podoz
              lotemnajm,niej 150 F w okresie swiatecznum wiec nie ma o czym gadac.
              A co do lotow po polsce to nie ma sie co dziwic , u nas kazdy na prawie
              samochod , ludzie maja czas bo malo zawsze ktos nie pracuej duzo samochodow z
              silnikami 1,0 czesto na gazie wiec nie za drogo wychodzi podroz z warawy n p
              do gdanska i bardziej kafortowo , bez odpraw itp na takie loty nikt sie nie
              wyrywa nigdzie nawet w bogatej Wielkiej Brytani, lepiej zrobic polaczenie np w
              sezonie letnim za te pieniadze np pomiedzy RZESZOWEM czy innym miastem na
              poludniu z Gdanskiem , alebo caloroczne pomiedzy POLNOCa a ZAKOPANEM (
              niestety czytaj POPRADEM A slowacjii ) gwarantuje co 2-3 dni z Gdanska lub
              SZCZEcina 100 os ktore zaplaca za taki lot ok 400 ZL,ale to moje zdanie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka