Dodaj do ulubionych

Egipt z Neckermann'em

IP: *.chello.pl 16.02.02, 17:58
Wybieram się w wakacje z Neckermannem do Egiptu, a dokładnie do Hurgady do
hotelu PALMA DE MIRETTE****. Czy ktoś był w tym hotelu? Będę wdzięczna za
opinie. Jestem również ciekawa jak wyglądają wycieczki na miejscu, bo dostałam
tylko orientacyjną kartkę z ich spisem. Czy z Hurgady jest możliwość pojechania
do Abu Simbel? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 22.02.02, 19:32
      Czy naprawdę nikt nie był z Neckermannem w Egipcie?
      • Gość: pece2 Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 25.02.02, 18:10
        Naprawdę byłem z Neckermannem w Hurghadzie w hotelu Helnan Regina(NNN+)
        1,5 roku temu i było OK. Twój ma NNNN i do tego sezonu był tylko w katalogu
        niemieckim, więc na pewno będzie dobry. W ub. roku byłem z TUI w Makadi Sun
        30km od Hurghady w ***+ i też było super. Jeżeli masz inne pytania to wrzuć je
        na forum. Spróbuję doradzić.
        • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 27.02.02, 18:58
          Bardzo dziękuję za wiadomość. Mam pytanie odnośnie wycieczek na miejscu. Które
          możesz polecić? Czy można z Hurgady pojechać do Abu Simbel?
          • pacio Re: Egipt z Neckermann'em 28.02.02, 00:20
            Dziwię się, że Neckerman nie udzielił odpowiedzi na postawine przez Ciebie
            pytanie.
            Czyżby schodził na psy ?
            Jest taka możliwość.
            Zdecydowanie wolę Sharm El Seikh, a Hurgada jest...taka sobie.
            Nic specjalnego, troche tańsze wycieczki "kultowe".

Miłego wypoczynku
          • Gość: aga Re: Egipt z Neckermann'em IP: 194.181.153.* 28.02.02, 11:42
            ja byłam w Abu Simbel i polecam obowiazkowo!!!
            byłam na objazdówce, więc nie jechałam z Hurghady tylko z rejsu po Nilu, ale
            chyba z Hurghady tez można. na pewno dołączą Cię do konwoju i bez problemu
            dojedziesz. jedno jest pewne, że musisz to zobaczyć, bo to dużo lepsze od
            piramid.
            życzę miłego zwiedzania i wypoczynku.
            Aga
            • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 28.02.02, 20:01
              Dziękuję. Na pewno będziemy się dobrze bawić. Mam nadzieję, że zobaczymy Abu
              Simbel. Pozdrawiam
              • Gość: rych Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 11:11
                właśnie wróciłem z Egiptu.nie spotkałem wycieczek do Abu Simbel,chyba ze
                względu na odległość.proponuję szukać wycieczek na mieście,połowa ceny
                hotelowej.Luxor i Kair po 30 L.E.
                • Gość: Bartek Re: Egipt z Neckermann'em IP: 212.160.236.* 01.03.02, 12:50
                  Wybieram się do Egiptu w połowie Marca (pierwszy wyjazd) - co możecie polecić -
                  biuro, wycieczki, na co uważać i jak szukać tańszych wycieczek?
                  Dzięki za odpowiedź
                  • Gość: aga Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.tzf.com.pl 01.03.02, 13:28
                    ja byłam z Exim Tours i polecam w ciemno. przewodnicy super, mili, kompetentni,
                    opieka cały czas. byłam na tygodniowej objazdowce, program "Sfinks". w tym rejs
                    po Nilu, polecam, piekne statki, odpoczynek, duża przyjemność. są też 2 opcje 2-
                    tygodniowe, rozszerzony troche program zwiedzania + odpoczynek w Hurghadzie lub
                    na plw. Synaj. Hurghady nie polecam, ale podobno Synaj jest super. oczywiście
                    obowiązkowa rafa, ja wybieram sie nastepnym razem, teraz nie zadzyłam, bardzo
                    żaluję. warto, a nawet bardzo wykupić wycieczkę do Abu Simbel (chyba 65 $) i
                    koniecznie zwiedzić Kair, w tygodniowym programie jest "troche" za mało czasu,
                    a miejsce jest niezwykłe.
                    ogólnie polecam i zycze miłej podróży. mogę odpowiedzieć na bardziej
                    szczegółowe pytania.
                    aga
                • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 02.03.02, 22:47
                  A na mieście są też z polskim przewodnikiem? I czy jest to wiarygodne, bo
                  naczytałam się o wielu oszustwach w tej dziedzinie.
                  • Gość: rych Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 12:04
                    wiarygodne.polskiego przewodnika załatwiliśmy w biurze podróży mieszczącym się
                    obok McDonalda,była to polka mieszkająca 13 lat w Hurghadzie.w większej grupie
                    polecam wycieczkę na rafę w Sherm el Naga.wynajęcie busa około 100 L.E. wstęp
                    po negocjacjach 15 L.E.
    • Gość: pece2 Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 01.03.02, 14:53
      Nie wiem czy Abu Simbel(nie bylem) jest ciekawsze od piramid(bylem), bo jest
      to rzecz gustu. Ale byc tam i nie zobaczyc Kairu i piramid to tak jak byc w
      Warszawie i nie widziec Palacu Kultury. A tak serio to goraco polecam wyprawe
      do Kairu, ale dwudniowa: 1-dzien Kair,Sakkara,Memphis, 2-dzien Giza i piramidy
      oraz bazar w Kairze. Spacer Alaja Piramid w Kairze o jedenastej wieczorem to
      naprawde ciekawe doswiadczenie. Nie wiem tylko czy Neck robi jeszcze
      dwodniowe, bo w ub. roku byly tylko jednodniowe. Pamietaj, ze jest to 8h w
      jedna i 7h w druga strone w autokarze.
      • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 02.03.02, 22:45
        W zeszłym roku robił tylko 1 dniowe? W katalogu piszą, że są 2 dniowe.
        • Gość: pece2 Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 03.03.02, 17:16
          Sorry. W ub. roku bylem z TUI, a 2 lata temu z Neckermannem, wiec jezeli stoi
          w katalogu 2 - dniowa, to tak jest.
          • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 06.03.02, 19:17
            Mam nadzieje, bo bardzo bym chciala na nia pojechac, szczegolnie ze to dosc
            daleko od Hurgady. 1-dniowa to raczej siedzenie w autokarze niz zwiedzanie.
            Pozdrawiam.
    • Gość: Karolina Re: Egipt z Neckermann'em IP: *.chello.pl 07.03.02, 18:47
      A czy nikt naprawde nie byl w tym hotelu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka