07.04.04, 20:16
Witam serdecznie!

Wymyśliliśmy sobie z przyjaciółmi wyjazd do Tunezji na conajmniej 4 tygodnie.
Chcialibyśmy pojechac z biurem podrózy np. TRIADA zapłacić za przelot i 2
tygodnie pobytu hotelu. Przylecieć z grupą poleżeć przez 2 tygodnie na plaży
w hotelu a potem pojeździć na własną rękę przez 2 tygodnie i wrócić znów z
jakąs grupa samolotem do domu. Co myslicie o takim rozwiązaniu? Czy jest to
w ogóle możliwe? A może ktoś tak już robił? Z góry dzięki za szelkie info.
Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maraska Re: TUNEZJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 23:47
      Hej
      Nigdy tak nie probowalam, wiec w tej kwestii sie nie wypowiem, chociaz mysle ze
      spoko mozliwe i na pewno przyjemne. Ja o czym innym, wydaje mi sie ze Tunezja
      jest za malym krajem, za malo zroznicowanym... po prostu moim skromnym zdaniem
      tyle czasu na pobyt w Tunezji to zdecydowanie za dlugo. Ja bylam tydzien,
      oczywiscie nie smiem twierdzic ze zobaczylam duzo czy tym bardziej wszystko....
      ale na pewno sporo, bo to byl dosc intensywnie spedzony tydzien i chociaz moze
      przydalby sie jeszcze dzien czy dwa, to nawet kolejny tydzien to juz mogloby
      byc za duzo. Moze to nie musi byc akurat Tunezja... Turcja nie byalaby
      ciekawsza??? A jezeli juz kraj arabski to chyba wybralabym Maroko, jest tam
      wiecej ciekawszych rzeczy do ogladania.:-)
      Sami planowalismy wyprawe trzytygodniowa... niestety jak na razie nie doszla do
      skutku:-)
      Pozdrawiam
      Maraska
      • Gość: Bea Re: TUNEZJA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 02:05
        Witam,
        Wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu na Djerbie (Tunezja). Jesli moge cos
        podpowiedziec to: Tunezja nie jest wcale taka tania jak sie nam wydaje. Poza
        tym bardzo przydatny jest tam jezyk francuski. Praktycznie kazdy mowi w tym
        jezyku a z jez angielkiem jest juz problem. Trzena bardzo dobrze zaplanowac
        spbie pobyt by zobaczyc cos naprawde fajnego. Ale ja jestem zachwycona Tunezja
        mimo ,ze wyspa Djerba to penego rodzaju 'dziura". Ale jest mila i ma swoj
        wyjatkowy urok. Zdecydowanie jeden dzien wystarczy by ja cala zwiedzic i to
        dokladnie. Zycze udanego wyjazdu.
        • Gość: haniaa Re: TUNEZJA IP: *.smrw.lodz.pl 17.04.04, 01:05
          Byliśmy w Tunezji 2 tygodnie, z tego 1 tydzień spędziliśmy na miejscu, w
          Sousse, zwiedzając okolice, Tunis i plaże.
          Na 7 dni pożyczyliśmy samochód po dość przyzwoitej cenie i pojechaliśmy.
          Widzieliśmy sporo, ale naprawdę spokojnie można byłoby jeździć jeszcze tydzień
          i byłoby co oglądać. Niestety, nasza wycieczka się kończyła i nie można było
          jej przedłużyć.
          Jechaliśmy tylko we dwójkę, było to droższe, ale za to mieliśmy pełną swobodę.
          W Tunezji nie ma tak dużo samochodów i wielu tubylców jeździ stopem. Oczywiście
          jeżdżą tylko ze swoimi. Byli naprawdę totalnie zaskoczeni, że jacyś
          obcokrajowcy się zatrzymują i chcą ich podwieźć. Dzięki temu wylądowaliśmy w
          kilku prywatnych domach i znamy trochę (bardzo trochę) Tunezję od środka.
          Faktycznie, angielski znają jedynie w hotelach i na bazarze. Poza tym wszędzie
          można porozumieć się po francusku.
          Dżerba jest trochę droższa niż reszta kraju.
          Kilka razy próbowaliśmy załatwić w biurze podróży taki wyjazd, żeby zapłacić za
          tygodniową wycieczkę i wrócić tydzień póżniej (z grupą dwutygodniowców), ale
          nigdy się nie udało. Po prostu zostawialiśmy opłacony hotel i jechaliśmy sami.
        • wisia1 Re: TUNEZJA 24.07.04, 20:04
          Jadę 29 lipca do hotelu Miramar Djerba.Kto mo może powiedzieć coś nieciś o tym
          hotelu
        • Gość: Artek Re: TUNEZJA IP: *.elfa.se 27.07.04, 13:32
          W jakim hotelu byłaś na Djerbie ?
    • Gość: Ewa Re: TUNEZJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:25
      Polecam wszystkim ten cudowny kraj. Jezdze tam regularnie od 2 lat 2 razy w
      roku. Pozdrowienia dla wszystkich milosnikow Tunezji!:)
      • 26_07.k Re: TUNEZJA 12.08.04, 11:54
        Witaj przeczytałam na forum , że jesteś czstym gościemw Tunezji , wybieram się
        tam niebawem do Hamamet - hotel Mechmoum . Jeżeli mogłabyś coś mi o nim
        opowiedzieć będę Ci bardzo wdzięczna
    • Gość: Monikq Re: TUNEZJA IP: 213.76.139.* 27.07.04, 17:06
      Hej, to super pomysl. Kiedy sie tam wybieracie? Mam w planach wyjazd do
      Tunezji ale dopiero w listopadzie. w planach 2 tygodnie nicnierobienia poza
      robieniem tego na co ma sie ochote. Nie jestem typem czlowieka siedzacego w
      hotelu lub na lezaku caly czas chetnie bym cos tez pozwiedzala.
      Dodam ze pracuje w Neckermannie moze cos bym sie podpytala tutaj na miejscu
      gdzie warto znalezc hotel:)
      Pozdrawiam

• Gość: monmika Re: TUNEZJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:07
        wiesz jade do tunezji w wrzesniu z oasis tours do hotelu samara.prosze napisz
        mi cos na jego temat.jak linie lotnicze.pewne czy raczej nie.mam sie bac czy
        raczej nie.placimy 3400 za 2 osoby z jedzeniem.czy ta cena nie jest za
        niska.mam obawy a w biurze raczej wszystko polecaja.co ty na to'prosze odpisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka