Dodaj do ulubionych

Hotele w Hurghadzie

IP: *.allianz.pl 27.02.02, 08:36
Czy ktoś był może w hotelu MINAMARK albo HOR PALACE w Hurghadzie? Planuje
wyjazd w marcu i nie wiem który z tych hoteli wybrać. Możecie coś o nich
napisać, bo nie wiem który lepszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ajk74 Re: Hotele w Hurghadzie IP: 194.181.153.* 28.02.02, 16:07
      byłam w Hor Palace, całe szczęście tylko 2 noce. otoczenie jest bardzo ładne,
      jedzenie dobre. ale łazienka brudna, choć pokój znośny, woda z brodziku nie
      odpływała i było pełno komarów. jeśli masz być tam dłużej niż 2 doby to radzę
      4*, chyba że masz bardzo małe wymagania. w dodatku hotel ten jest dość daleko,
      a właściwie daleko od centrum. są sklepiki i akprteka, ale knajpy są dużo
      dalej. co prawda jeżdzą cały czas busy i dowożą gdzie chcesz, ale chyba lepiej
      być gdzieś bliżej. plaża prywatna w hotelu jest bardzo mała, ale tak jest chyba
      wszędzie. ogólnie jest tam chyba nudno, ja pojechałam na objazdówkę, cudo,
      polecam.
      jeśli nastawiasz się na nurkowanie to polecam, choć podobno wyjazdy na Synaj są
      ciekw\awsze i niewiele droższe.
      zyczę wielu cudownych wrażen.
      aga
    • Gość: uta Re: Hotele w Hurghadzie IP: 195.117.240.* 04.03.02, 15:09
      Ja bylam w pazdzierniku w Ambasadorze powiem tak hotel 3 bylo ok czysto
      jedzenie niesamowite 10 min na nogach do plazy teraz gdybym jechala do Hurgady
      wybralabym Royal Palace troche drozej ale maja niesamowity baen, prywatna plaze
      i wszedzie blizej . Korzystalam z biura Alfa Star polecam Uta
    • Gość: Amra Re: Hotele w Hurghadzie IP: 192.168.2.* 04.03.02, 19:09
      Bylam w Hurghadzie 5 razy, w "Ambassadorze".Hotelik b.przyjemny,rodzinna
      atmosfera,jedzenie dobre,do plazy 10 min.spacerkiem.Goraco polecam!
    • Gość: Iwona Re: Hotele w Hurghadzie IP: *.allianz.pl 05.03.02, 13:47
      Wielkie dzięki za informacje. Zdecydowalismy sie na MINAMARK, chociaż nic na
      jego temat nie wiemy. Mam nadzieje, że będzie mniej węcej tak samo dobry jak
      opisywany "Ambasador". A może jednak ktoś był w MINAMARK.
      • Gość: EWA Re: Hotele w Hurghadzie IP: *.net.pl 05.03.02, 17:02
        JAK MOZESZ ZMIEN NA AMBASSADORA, BO BEDZIESZ ZALOWALA
    • Gość: AniaK Re: Hotele w Hurghadzie cd. IP: 212.160.239.* 07.03.02, 15:20
      Znam hotele Miret, Golden Five i Roma w Hurghadzie.Ponadto hotel Europa w
      Kairze i statek Solei który pływa po Nilu. Wszystkie te hotele to 5* i są
      bajeczne a jedzenie boskie z wyjątkiem Hotelu Europa w Kairze który mimo 5*
      jest okropny, ciasny, wszędzie było pełno kurzu, balkony nie otwierane od
      czasów faraonów, a jedzenie niedobre. Statek też jest ok pod warunkiem, że
      mieszka się na górnym pokładzie.
      • Gość: vicky Re: Hotele w Hurghadzie cd. IP: 24.65.14.* 08.03.02, 04:21
        czy mozesz cos powiedziec o hotelu Roma, mysle aby do niego pojechac.
        jakie wycieczki fakultatywne bys polecila
        • Gość: AniaK Re: Hotel Roma do vicky IP: 212.160.239.* 11.03.02, 20:18
          Jeśli chodzi o Romę to jest to hotel 4*.Bardzo ładne i czyste pokoje, fajne
          szklane windy.Jedzenie bardzo dobre, na śniadania trzeba przychodzić troszkę
          wcześniej, nie na samym końcu bo zostaną Ci jajka, serki i dżem, resztę dobrych
          rzeczy zjedzą wcześniej.Hotel ma swoją plażę która znajduje się co prawda po
          drugiej stronie ulicy ale po pierwsze jest to ok.50 m od hotelu, a po drugie
          przez tą ulicę nawet jak nic nie jezdzi w jedną i drugą stronę przeprowadzał
          nas facet z obsługi hotelowej co nas niezmiernie śmieszyło.Plaża nie jest za
          duża ale nawet fajna,ma swoje parasole i leżaki + ręczniki.Chyba można
          wyjechać na samą górę hotelu /myśmy sobie wyjechali/ i stamtąd widać pięknie
          całe miasto, można zrobić ładne zdjęcia.Hotel jest co prawda kawałek od centrum
          ale wychodząc na ulicę łapiesz busik /są ich całe chmary/ mówisz "Piramide" i
          oni wiedzą, że mają Cię zawieżć pod największy sklep bezcłowy a on jest w
          centrum.Póżniej można wracać pieszo - w gruncie rzeczy nie jest to tak daleko.
          Jeśli chodzi o wycieczki fak.to koniecznie Kair: alabastrowy meczet, bazar,
          cytadelę Mohameda Alego,zachód słońca na feluce /to ich łódż z żaglem , rejs po
          Nilu, muzeum w Kairze, piramidy + Sfinks.Nie polecam wycieczki na wyspę Giftun
          i pływania łodzią podwodną chociaż różne są na ten temat zdania.Ja natomiast
          nie byłam na rafach koralowych ale wszyscy co byli mówią, że jest tam cudownie
          więc polecam.Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj.Pozdrawiam i ciekawa
          jestem kiedy jedziesz i z jakiego biura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka