Dodaj do ulubionych

Mauritius-all

IP: *.aerostrada.com.pl 27.07.11, 11:51
Mam pytanie dotyczace wyżywienia w hotelach. Czy decydować sie na opcję all czy HB wystarczy? Jakie są ceny w knajpkach i ile euro zabrać ze sobą na 3 osoby na 2 tyg? W planach jest oczywiście również zwiedzanie. Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: plaza i nic wiecej Re: Mauritius-all IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 17:55
      Sorry - ale zwiedzanie czego???
      • Gość: frequentflyer Re: Mauritius-all IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 22:22
        np pobliskij wyspy Reunion, z setkami kilometrów fantastycznych ścieżek po górach, wulkanach i "cyrkach". tyle że w tym celu należy się przenieść na tydzień na Reunion. 35 minut samolotem, naprawdę warto.
        • Gość: żabur Re: Mauritius-all IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.07.11, 01:08
          pixidixi kupuje za ciężką kasę hotel, a ty proponujesz wypad z niego na tydzień celem becalowania kolejnej kasy na Reunion'ie???
          • annia251 Re: Mauritius-all 28.07.11, 08:35
            > pixidixi kupuje za ciężką kasę hotel, a ty proponujesz wypad z niego na tydzień
            No tak - to bez sensu jakies łazenie po gorach, przeciez nic nie wzbódzi lepszej zazdrosci we wsi jak zdjecia z wypasionego lobby i basenu.

• Gość: żabur Re: Mauritius-all IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.07.11, 01:12
      Jak masz dużo kasy, to bukuj all, choć na Mauritiusie ta opcja jest piekielnie droga. Przy HP będziesz głównie dokładać kasę w swoim hotelu, bo to nie jest kraj na knajpki.
      • Gość: pixidixi Re: Mauritius-all IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 10:23
        Dzięki za jedną sensowna odpowiedź. Dopłata nie jest znów taka wielka, ok.3 tyś na 3 osoby. Sorry, zapomniałam wspomnieć że dla całej mojej wsi zdjęcia z "wypasionego lobby" będą największym rarytasem sezonu wakacyjnego. Jeżeli hotel oferuje i taką opcję wyżywienia to widocznie jest to i dla ludzi ze wsi. No, oczywiście jeżeli takowi mają kupę kasy....bądźcie łaskawi uszanować w końcu fakt że każdy spędza wakacje tak jak mu się to podoba i robi to co chce. A Annie 251 radzę popracować nad ortografią...
        • Gość: frequentflyer Re: Mauritius-all IP: *.public.twinsnet.pl 28.07.11, 12:26
          kocioł garnkowi...
          "tyś" to oczywiście skrót od "tyśąc"? wszak od "tysiąc" byłoby "tys.", nieprawdaż?
          • Gość: pixidixi Re: Mauritius-all IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 15:51
            Jeżeli ktoś nie ma nic ciekawego do napisania to niech nic nie pisze. Postawione pytanie nie dotyczyło ani hotelu ani miejsca mojego stałego zamieszkania. Proponuje założyć swój wątek i tam wylewać żale, złości i jad a także obrażać siebie nawzajem.
    • Gość: eska73 Re: Mauritius-all IP: *.91.28.70.static.crowley.pl 28.07.11, 14:40
      3 tys. dopłaty do all to dużo (moim zdaniem), posiłek w niezłej restauracji od ok 30 zł, pomijam, że można zjeść smaczny obiad za 10 zł; poza tym dobrym rozwiązaniem jest tzw "street food" - kosztuje grosze (a dokładnie góra kilka zł) i smakuje rewelacyjnie,
      ceny na Mauritiusie są praktycznie identyczne jak w Polsce więc możesz w miarę łatwo policzyć ile EUR będziesz potrzebowała,
      rozważ wspomnianą wcześniej opcję z Reunion - warto bo wyspa jest piękna i warto ją przy okazji zwiedzić,
      byłem na Mauritiusie/Reunion w październiku ubiegłego roku - jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to pytaj, w miarę możliwości odpowiem/doradzę
      • Gość: pixidixi Re: Mauritius-all IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 15:36
        Bardzo dziękuję:) W takim razie mam pytanie o organizację takiego wyjazdu:
        czy jest możliwośc rezerwacji już w Polsce takiego tandemu Mauritius+ Reunion, czy wykupić już będąc na miejscu? Pytam dlatego gdyż rezerwując chcemy skorzystać z usług organizatora, nie na własną rękę. Jak wygląda baza noclegowa już na Reunion (będziemy z kilkuletnim dzieckiem) i jaki jest koszt przelotu?
        • Gość: eska73 Re: Mauritius-all IP: *.91.28.70.static.crowley.pl 28.07.11, 16:21
          bilet na Reunion (w 2 strony) kupowałem na miejscu, kosztował ok 800 zł, można kupić bilet przed wyjazdem, aczkolwiek będziesz związana terminami (ma to swoje wady i zalety) i nie jestem przekonany czy będzie taniej,
          pojechałem na własną rękę - nie spotkałem się z taką ofertą biur podróży w Polsce (ale też nie szukałem jakoś dociekliwie), nie wiem też czy na Mauritiusie oferują takie wycieczki (pewnie tak z racji sąsiedztwa) - niestety wiele nie pomogę,
          z noclegami na Reunion nie powinno być problemu, poleciałem bez rezerwacji i nie miałem żadnych problemów ze znalezieniem noclegu (w St. Pierre jak i Cilaos, jedynie w Cilaos zrobiłem rezerwację noclegów przez biuro turystyczne w związku z 4 dniową wyprawą w tzw "cyrki") - bazowałem na przewodniku Lonely Planet,
          koszt noclegu to ok 25-35 EUR, schludnie, czysto, czasami ze śniadaniem, wiele nie oferują ale też niczego więcej nie oczekiwałem,
          pozdrawiam,
          • Gość: pixidixi Re: Mauritius-all IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 16:44
            Na miejscu tzn. już na Mauritiusie? A przez jaką stronę rezerwowałeś wyjazd jeżeli mogę zapytać? Były duże różnice cenowe (w porównaniu do biur)?
            Ile potrzeba dni na Reunion aby spokojnie zwiedzić całą wyspę i czy wynająć tam samochód czy komunikacją miejską? Baaaardzo dziękuję za cenne wskazówki:)
            • Gość: eska73 Re: Mauritius-all IP: *.91.28.70.static.crowley.pl 29.07.11, 08:32
              tak na Mauritiusie, w lokalnym biurze Thomas Cook, z tego co pamiętam to ceny nie wyższe od znalezionych w wyszukiwarce w Polsce przed wyjazdem,
              przy okazji jeszcze parę uwag,
              za wynajęcie samochodu na Mauritiusie płaciłem 25 EUR (mały 5drzwiowy), na Reunion 49 EUR (Renault Thalia diesel), ale standardowe ceny zaczynają się od ok 35 EUR (chociaż spotkałem Seicento za 18 EUR),
              na Mauritiusie możesz wynająć kierowcę taxi, który za 50EUR przez cały dzień będzie za przewodnika i pewnie sporo pozwiedzacie, inna fajna opcja to przejazdy lokalnymi busami, bilet są bardzo tanie (28 rupii za 50 km trasę z Mahebourga do Port Louis), a podróż ma swój urok,
              Reunion - sugeruję wynajęcie samochodu, lądowałem w St Denis i pojechałem autobusem do St Pierre (urocze miasteczko, bilet niecałe 2 EUR), gdzie nocowałem i wynająłem auto,
              Program obowiązkowy na Reunion to (moim zdaniem):
              1. wizyta na Piton de la Fournaise (wulkan) + Grand Bassin (polecam!) i ewentualnie objazd Pd-Wsch części wyspy - 1 dzień,
              2. "cyrki" w centrum wyspy - kilka dni, ale najlepiej nabyć przewodnik, który opisuje trekking na Reunion i wybrać jakieś trasy (ja korzystałem z Lonely Planet "Mauritus, Reunion, Seszele" - ma wkładkę z przykładowymi trasami),
              3. St Pierre - jako miejsce zakwaterowania i spędzania wieczorów,
              przy okazji - w którym rejonie Mauritiusa masz hotel?
              pozdrawiam,
              • Gość: pixidixi Re: Mauritius-all IP: *.aerostrada.com.pl 29.07.11, 10:47
                Hotel znajduje się niedaleko miejscowości Grand Baie w północnej części wyspy, obok zatoki żółwi. Jeszcze nie jest zarezerwowany tak więc mogę jeszcze zmienić kierunek na wyspie. Czy ta lokalizacja jest godna polecenia czy lepiej wybrać inną? Dziękuję i pozdrawiam
                • Gość: eska73 Re: Mauritius-all IP: *.91.28.70.static.crowley.pl 29.07.11, 11:53
                  tego rejonu nie zwiedzałem, ale sądzę że nie ma sensu zmieniać, jest to podobno najbardziej rozrywkowa cześć Mauritiusa oraz jedno z 4 (wraz z Blue Bay, Ile aux Cers i Flic&Flac) głównych miejsc pobytowych,
                  ponadto wyspa jest stosunkowo mała więc wszędzie jest blisko
                • mrsjo2000 Re: Mauritius-all 15.08.11, 11:41
                  Pixidixi, mozesz powiedziec kiedy sie tam wybierasz (byc moze juz wrocilas ?) ?
              • Gość: Szymon Re: Mauritius-all IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 12:10
                ja w sprawie samochodu. czy wynajmowałeś/aś samochód na miejscu czy wcześniej przez internet? jeśli na miejscu to może coś polecisz ?
        • Gość: frequentflyer Re: Mauritius & Reunion IP: *.public.twinsnet.pl 28.07.11, 16:40
          na Reunionie będzie potrzebny - a przynajmniej bardzo przydatny - samochód - z wynajęciem nie ma problemów, ceny też niewygórowane, jak to na większości wysp.
          i sie tak nie obrażaj gdy sama bez sensu uczepiłas się ortografii. ja chciałem pomóc od pierwszego postu - drugi sprowokowałaś Ty.
          co do wyżywienia, o ile na Mauritiusie poza resortami masz kuchnię plusminus indyjską, to na Reunion - jak dobrze trafisz - będzie kuchnia francuska w najlepszym wydaniu ale w cenach znacznie przystepniejszych niz we Francji. Minus tego sfrancuzienia jest taki, że podobnie jak we Francji i na Korsyce, jak przegapisz godzinę 1400 i nie zjesz lunchu, do 1900 albo i 1930 nikt cię nie nakarmi (poza pizzeriami czy innym fastfudem).
          • Gość: pixidixi Re: Mauritius & Reunion IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 16:55
            Nie chciałam nikogo prowokować ale jeżeli zadaję w miarę proste pytanie to nie oczekuję na udziwnione i czepliwe odpowiedzi równie dziwnych i czepliwych ludzi....
            Dziękuję Ci bardzo za informacje, właśnie pytałam o nie we wcześniejszym poście. Pytałam o samochód gdyż wcześniej wyczytałam że na samym Mauritiusie można wyspę zwiedzić taksówką (płaci się tyle samo co za wynajem auta) ale nie wiem czy jest tak w rzeczywistości. A gdzie najlepiej mieć bazę noclegową na Reunion tak aby była również najlepszą bazą wypadową?
            • Gość: frequentflyer Re: Mauritius & Reunion IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 21:30
              z mauritiusem i taksówkami święta prawda, ale na Reunion taksówek niewiele z tego co pamiętam. My przylecieliśmy na Reunion i wracaliśmy na Mauritius z Pierrefonds koło Saint-Pierre a nocowaliśmy zrazu chyba w Plaine des Cafres albo Plaine des Palmistes (parę lat minęło) a potem w St-Pierre. St. Denis nie widzieliśmy w ogóle, ale nie jestem pewien czy to jakaś strata.
              z Mauritiusa jeszcze polecieliśmy na trzy dni na Rodrigues, też OK, taka kropka na środku oceanu, w realu 18 na 5 kilometrów, ale do Reunionu mu daleko.
              • Gość: pixidixi Re: Mauritius & Reunion IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 22:33
                Wielkie dzięki:) Czyli z tego co opisujesz to trzy dni spokojnie starczą na Reunion?
                • Gość: frequentflyer Re: Mauritius & Reunion IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 23:14
                  trzy dni były na Rodrigues, to jest 600 km w prawo od Mauritiusa! na Reunion chyba z 5 albo 6 i też 6 na Mauritiusie właściwym. Inna sprawa, to zdolność Waszego kilkulatka/kilkulatki do łażenia po szlakach - sam wbiegałem w '81 na puściuteńką wtedy Caryńską z 8-10 letnimi latoroślami ale przejście kilometra po parku z pięcioletnim wnukiem jest próbą cierpliwości i trwa godzinami, raptem z odrobiną przesady i to nie ja jestem tym wolnym piechurem. a jechać na Reunion i nie wejść przynajmniej na piton de fournaise trochę mija się z celem.
                  Sam piton ma 2631 m ale startujesz z parkingu na ok. 2400, schodzisz na dno krateru zewnętrznego po 526 wysokich i krzywych stopniach, o jakieś 150 m w dół, potem idziesz dobre 2 km po płaskim po zastygłej 200 lat temu lawie, wreszcie wspinasz się te 400 m na skraj wulkanu - czynnego, choć nie dotyczy to głównej kaldery.
                  • Gość: pixidixi Re: Mauritius & Reunion IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 23:36
                    Trasa jak dla mnie -rewelacja:) Córka ma prawie 6 lat, jest zaprawiona w bojach, jeździ i lata z nami od niemowlęcia. Trochę przerażają mnie te stopnie w dół... Wiadomo jak dziecko chodzi po takich "atrakcjach". No nic, zobaczymy...nie chcemy Jej zostawiać gdyz uważamy że wakacje są po to aby całą rodziną je spędzić wspólnie:) Córka rewelacyjnie znosi lot samolotem więc postanowiliśmy lecieć w dalsze zakątki świata. Atlantyk mamy "obcykany" stąd wybór Mauritiusa i ewentualnej opcji All w hotelu. Serdecznie dziekuję za wszystkie podpowiedzi:)
                    • Gość: Izza Re: Mauritius & Reunion IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 17:19
                      Jeśli mogę się podczepić z pytaniem :). Też wybieram się na M., ale najbardziej szukam pięknych i najlepiej bezludnych plaż. Gdzie takich szukać ?
                      • Gość: Izza Re: Mauritius & Reunion IP: *.xdsl.centertel.pl 14.08.11, 15:55
                        Up..
                        • jerzy30 Bylem zwiedzilem 23.08.11, 20:06
                          Nie korzystalem z opcji biur podrozy.
                          Piekielnie drogo.
                          Polecialem na wlasna reke.
                          Bilet 3200 [via paryz]
                          Na miejscu pensjonat u Polki co tam mieszka 25 lat i ma taki dom do wynajecia.
                          Koszt 40 Euro za pokoj + duza kuchnia + lazienka + ogrod.
                          Cicho spokojnie, bezpiecznie.
                          Tanie nieslychanie jedzenie [ze dwa razy taniej jak w Polsce]. Ryby w oceanie, owoce na drzewach.
                          Komunikacja autobusowa prawie darmowa - bilet na trasie 5o km to chyba z 5 zlotych polskich.
                          Jest co zwiedzac.
                          Znam Polakow tambylcow - dwie Polki, polskiego ksiedza co tam jest juz 30 lat i Polaka co ma firme pletwonurkowa.
                          Jakby byly pytania to udzielam. Adresow tez.
                          • jerzy30 Re: Bylem zwiedzilem 23.08.11, 20:11
                            Kilometry plaz, czyste, puste, woda boska.
                            Grand Baye - to najlepszy region.
                            Knajpy raczej drogie - ale zarcie tamtejszeu tambylcow jest boskie. Te roti po 50 groszy !!!!!
                            Kefiry, jogurty.!!!!! Maja takie stragany i garkuchnie malutkie ze mozna sie najesc na 300 lat na zapas.
                            • Gość: Izza Re: Bylem zwiedzilem IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.11, 20:49
                              Gdzie te czyste i puste ? Podobno są całe rejony zawalone hotelami (północ szczególnie). Co do garkuchni miejscowych to nie przerażały Ciebie tzw. higiena a raczej jej brak (podobno) ?
                              • jerzy30 Re: Bylem zwiedzilem 24.08.11, 08:51
                                miejskie plaze - rejon Grand Baye np.
                                resorty maja swoje plaze, zreszta ogolnie dostepne. Od oceanu.
                                Plaze miejskie np w Grand Baye sa raczej pustawe. I jest to z kilometr plazy. I jest to polnoc. Jest bardzo czysto - mocno sprzataja. Jest cicho. Las dochodzi do samego oceanu. Ciepla woda. Gesciej jest w sobote i w niedziele.
                                Ale do polskich zatloczonych plaz, dzikiego tlumu, brudnej wody, zasyfionego piasku i rybki po 50 zeta za dzwonko to im bardzo daleko.
                                Zreszta dluzej jak dwie godziny na plazy nie wytrzymasz z uwagi na operujace slonce.
                                Garkuchnie - bez higieny - bez przesady.
                                Jedzenie jest smaczne czysto podane i niedrogie.
                                To nie jest dziki kraj. Jest to praktycznie nowoczesny kraj.
                                Mozemy sie od nich uczyc kultury wspolzycia tubylcow z turystami. I vice.
                                Podrozowanie nie polega na "zwiedzaniu" gett ressortow i ich luksusowych plaz.
                                Trzeba poznac zycie miejscowych, jedzenie, kulture.
                                • Gość: Izza Re: Bylem zwiedzilem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.11, 11:33
                                  Dzięki za informacje. Jeszcze jedno - jak Ci sie udało kupić tak tani bilet lotniczy ? Aktualne oferty zaczynaja sie od 4,5 tys (na listopad).
                                  • jerzy30 Re: Bylem zwiedzilem 24.08.11, 15:37
                                    3300 bylo przez Paryz.
                                    2600 bylo przez Mediolan
                                    Teraz moze byc drozej bo paliwa podrozaly.
                                    szukaj przez Mediolan - Air Mauritius. Ew. przez Niemcy - chyba Condor.
                                    Jak chcesz to Ci podam adres do Ewy - Polki co tam mieszka [i wynajmuje ten dom]. Małgośki co jest bardzo uczynna i życzliwa. Ksiedza z miejscowości Pampelouse. Wojtka co ma forme motorowkową. Polecam wlasnie Grand Baye.
                                    Nie pakuj sie w hotele i biura pdrozy - kosmiczne ceny.
                                    Mam tez biuro lotnicze co wyszukuje mi dobre oferty na loty.
                                    • Gość: Izza Re: Bylem zwiedzilem IP: *.xdsl.centertel.pl 24.08.11, 22:22
                                      Wielkie dzięki :)
                                    • basty41 Re: Bylem zwiedzilem 25.08.11, 10:48
                                      Witaj, czy mógłbyś podać te namiary na mail basty40@wp.pl , o których piszesz? Jaki byłby koszt pobytu na powiedzmy 10 dni?
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: jerzy30 Re: Bylem zwiedzilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 19:30
                                        40 Euro pokoj [dwie osoby a nawet 4] Ale oszczedzasz na jedzeniu - jest kuchnia - sklep obok.
                                        wysle Ci namiary - ale we wtorek dopiero
                                        • qa-zq Re: Bylem zwiedzilem 30.08.11, 11:49
                                          jerzy30, czy mogłabym też prosić o namiar.
                                          Na gazetowy qa-zq@gazeta.pl

dzięki serdeczne
                                          • jerzy30 po poludniu dam Ci adresy na priv 06.09.11, 12:50
                                            jak wyzej
                                        • Gość: jerzy30 Re: Bylem zwiedzilem IP: 195.187.99.* 08.09.11, 15:56
                                          basty doszlo na priv - to ty mo go podales ???
                                        • magika78 Re: Bylem zwiedzilem 19.06.18, 02:16
                                          Hej. Mogłabym też prosić o namiary ? Dzięki z góry :)
                                          • magika78 Re: Bylem zwiedzilem 19.06.18, 02:17
                                            Zapomniałam o mailu :) mag.ka@wp.pl
                          • Gość: ada Re: Bylem zwiedzilem IP: *.85-237-190.tkchopin.pl 19.08.15, 13:16
                            Witam, znalazłam Pańską wypowiedź na forum(wprawdzie sprzed kilku lat) ale byłabym zainteresowana namiarami na Tambylców-taxi, przewodnik itp
                            pozdrawiam Ada
                            509-302-890
    • kris7109 Re: Mauritius-all 08.09.11, 15:23
      Jak patrzę za okno,to taki Mauritius wydaje się zbawieniem choć rozważam także inne opcje.Przyłączam się do prośby do Jerzego o namiary o których wspominałeś na maila hydropol3@wp.pl
      Z góry dzięki
      • Gość: jerzy30 Re: Mauritius-all IP: 195.187.99.* 08.09.11, 15:55
        pojdzie adres na priv
        Juz te Polki uprzedzilem ze wali do nich tlum sympatycznych Polakow.
        PS. Malgosia jest wolna - no i niczego sobie. jak to Polka [apropo drugiego].
        apropo - Mauritius to chyba najlepszy kraj na swiecie na emeryture - a nawet by sie tam osiedlic - maly spokojny, cieply, fajne zarcie, rybki w oceanie.
        Wojtek co tam mieszka na stale to nawet zarabiac mu sie nie chce. Polowy rybki, owoce z drzewa, mloda zonka, ubranie w postaci szortow i dwu koszulek polo, ogrzewac domu nie tzreba. To raj na ziemi. Spokojnie i bezpiecznie.
        • Gość: frequentflyer Re: Mauritius-all IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 00:03
          tylko na pierwszy kwartał każdego roku - szczyt sezonu cyklonów - lepiej gdzieś się zaszyć - w końcu pobliski Reunion dzierży kilka światowych rekordów opadów w tym okresie - rzędu czterech metrów wody w ciągu 72h.
        • Gość: firis Re: Mauritius-all IP: *.serv-net.pl 24.03.12, 08:31
          witam

możesz podesłać mi namiar na polskie lokum na Mauritiusie
          poniżej mój email:
          majorekk@wp.pl

z góry dziekuje
          karol
          • Gość: edyta Re: Mauritius-all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 18:49
            podaj ten namiar na forum albo jeśli z jakiegos powodu nie mozesz to edytaczerw@poczta.onet.pl

Czy w czasie naszego lata jest tam odpowiednia pora na zwiedzanie plażowanie. Czytałam ze temp ok 24 stopni a ja atk lubie cieplej....
            • Gość: firis Re: Mauritius-all IP: *.serv-net.pl 17.04.12, 21:54
              niestety nie otrzymałem informacji od pana jerzego dlatego jeżeli ktoś przypadkiem zaglądał na forum i ma informacje niech mi prześlę na email:
              majorekk@wp.pl

z góry dzięki
              • liliansob Re: Mauritius-all 13.05.12, 01:22
                Czy ja też mogę prosić o info. od kogoś kto ma namiary. Dziekuję liliansob@tlen.pl
        • Gość: tomasz Re: Mauritius-all IP: *.biazet.pl 28.05.12, 15:29
          Jeżeli można równiez prosilbym o te namiary. Wybieram sie na M. w listopadzie :)
          tomasz.jaki@o2.pl
          • Gość: an Re: Mauritius-all IP: *.4fun.tv 29.05.12, 15:16
            Pani Tomaszu, czyzby Swiss Air? ;) ja lecę 18:)

Gdyby ktoś miał namiary od P.Jerzego będę wdzięczna za podesłanie na nanja@poczta.fm
            pozdrawiam!
            • planpodrozy Re: Mauritius-all 12.09.12, 18:36
              ja kupiłam w promocji swiss - cena 2tyś. za dziecko 1.8 tyś.
              Już nie mogę się doczekać wyjazdu.
              Do tego 13 listopada wypada Divali - hinduskie święto światła.
              No i ten reunion - ostatnio była promocja na loty z Mauritiusa za 140euro.
              • mrsjo2000 Re: Mauritius-all 28.09.12, 13:44
                Plan, czy wiesz juz gdzie bedziesz nocowac ?
                • planpodrozy Re: Mauritius-all 28.09.12, 15:55
                  tak, w całości couchsurfing - Mauritius i Reunion
    • kondziu111 Re: Mauritius-all 02.09.12, 10:21
      ja bym wybral opce all incluzive. jak juz ma sie tyle pieniedzy na wakacje to pare stowek w ta czy w ta na wyzywienie chyba nie gra roli. ale zazdroszcze planow hmmm ponoć jest pieknie na mauritusie a przynajmniej tak czytalem Wakacje na oceanie indyjskim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka