Dodaj do ulubionych

wiza do Chin

IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.12, 19:02
Ile czasu trwa wyrabianie wizy do Chin? Czy faktycznie niezbędne jest posiadanie rezerwacji hotelowych na cały okres pobytu? (Wybieram się na samodzielną wyprawę i będę miała potwierdzony nocleg tylko pierwszego dnia)
Obserwuj wątek
    • Gość: iseul Re: wiza do Chin IP: 31.178.125.* 08.07.12, 11:10
      jesli chodzi o czas - to masz info na stronie
      jeszcze nigdy nie widzialam, zeby ktokolwiek wybierajac sie samodzielnie mial zabukowane hotele na caly pobyt; tez nigdy nie mialam, bezproblemowo;
      • Gość: Asia Re: wiza do Chin IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.12, 13:28
        Super:-) Dzieki.
      • agulha Re: bukowanie 09.07.12, 00:39
        Być może chodzi Ci o dłuższe wędrówki po egzotycznych krajach. Jeżeli jednak jest to stwierdzenie ogólne, to pozwolę sobie nadmienić, że ja zwykle mam zabukowane hotele na cały pobyt, kiedy jadę samodzielnie - na przykład z Warszawy samochodem przez kolejne kraje do Francji i potem po Francji.
        • kornel-1 Re: bukowanie 09.07.12, 07:54
          agulha napisała:

> pozwolę sobie nadmienić, że ja zwykle mam zabukow
          > ane hotele na cały pobyt, kiedy jadę samodzielnie - na przykład z Warszawy samo
          > chodem przez kolejne kraje do Francji i potem po Francji.

W wątku chodzi o rezerwowanie ("bookowanie" błeeee) noclegów w hotelu Z POWODU niejasnych przepisów przy otrzymywaniu wizy.

IMHO, generalnie (= można je stosować do innych krajów) , te wymogi są często formalne. Podobnie jak z przepisami o posiadaniu określonej kwoty pieniędzy na każdy dzień. To zazwyczaj przestarzałe, niezmienione przez sztywność urzędniczą, przepisy.

Kornel
          PS. W Chinach nie rezerwowałem w ogóle niczego ;-)
        • Gość: iseul Re: bukowanie IP: 31.178.125.* 09.07.12, 09:15
          WTF? jakiej francji?
          watek dotyczy chin...
          pisze o wlasnych (+ a takze osob, ktore dobrze znam, a tam czesto jezdza turystycznie) wyjazdach do tego kraju...
          nigdy ani sama nie zanioslam potwierdzenia takich rezerwacji, ani nikt z moich znajomych, ani nie widzialam u nikogo w kolejce pod ambasada, zeby ktos mial potwierdzenia rezerwacji na wszystkie noclegi;
          hotele bukowalam jedynie w duzych miastach, jesli do nich przylatywalam; i nie tyle z powodu wizy, co tego, ze - nieco upraszczajac - noclegi w przyzwoitym standardzie i w lokalizacjach "niebackpakerskich" sa wtedy tansze;
          wydawalo mi sie, ze jak dziewczyna pyta o chinska wize, to chyba dosc oczywiste, ze nie bede wypowiadac sie nt podrozy po europie;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka