Dodaj do ulubionych

Tiger Airways - problem z biletami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 18:34
Tydzień temu kupiłam na stronie linii bilety Singapur-Bangkok. Na koniec wygenerowała się strona potwierdzająca rezerwację z jej numerem i wszystkimi (?) danymi lotu. Zawarta była tam również informacja, że bilety otrzymam mailem, a jeśli nie, to mam się skontaktować z call centre, bo to potwierdzenie nie wystarczy do odprawy. No i bilety nie przyszły, już dwa razy tam dzwoniłam, podawałam dwa różne (prawidłowe adresy mailowe) i nic. W bazie maja rezerwację, wszystkie dane się zgadzają, bo sprawdzałam to z dwoma osobami. Zapewniają, że za chwilę dostanę bilety i na tym się kończy.

Czy ktoś z Was korzystał z tych linii i może podzielić się ze mną doświadczeniami? Może ktoś również miał podobny problem i wie, czy jeśli biletów nie otrzymam, to wystarczy to potwierdzenie, albo co mogę jeszcze zrobić (wysłałam też maila przez portal Customer Support, choć w tej sprawie niby się tam nie pisze)?

PS. Tylko nie piszcie, proszę, żebym sprawdziła SPAM :)
Obserwuj wątek
    • tropikey Re: Tiger Airways - problem z biletami 27.02.13, 22:31
      cześć,
      lecieliśmy z nimi w styczniu i lutym ub. roku. Gdy kupowałem bilety nie miałem problemu takiego, jak opisany przez Ciebie, ale wybuchła wtedy akurat afera z zakazem lotów dla ich linii-córki w Australii, więc też miałem spore obawy.
      Co do zasady, na ich infolinię raczej nie licz. W internecie jest masa krytycznych uwag o tym dziale, choć chyba coś się poprawiło, skoro się tam dodzwoniłaś i to nawet 2 razy ;-)
      Z tego, co wówczas się naczytałem, najskuteczniejszym rozwiązaniem jest nawiązanie z nimi kontaktu przez Facebooka. Ponoć reagują wówczas całkiem sprawnie. Gdyby to nie pomogło, to pozostaje chyba próbować dalej dzwonić. W ostateczności - skoro piszesz, że mają Cię w systemie - pójdź do ich stanowiska zaraz po przylocie do Singapuru. Niestety, nie mają takowego chyba w głównym terminalu, więc trzeba będzie przedostać się do terminalu low-costowego.
      Na pocieszenie, jeśli już załatwisz ten problem (a na pewno tak się stanie), to z lotu będziesz zadowolona. Te, które wykonuje linia "matka" są punktualne, bezpieczne i przyjemne.
      Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: ja-ga Re: Tiger Airways - problem z biletami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 22:59
        Cześć,
        Dziękuję za wszystkie informacje:) Jestem dość zaaferowana podróżą, ale miałam w planach napisać, jak się u mnie sprawa zakończyła. Może komuś się to przyda.
        Podjęłam różne działania w tej sprawie i najskuteczniejsze w moim przypadku okazało się napisanie maila przez formularz kontaktowy na stronie Changi. Odpisała mi bardzo szybko miła osoba (że wystarczy mi nr rezerwacji) i jak już miałam jakiś adres mailowy, to przesłałam w załączniku moje potwierdzenie rezerwacji, które niby nie było wystarczającym dokumentem do odprawy, żeby ostatecznie mi potwierdzono, że będzie ok. Ten ktoś pogadał za obsługą Tigera na lotnisku i mi potwierdził, ze to mi wystarczy, ale jednak lepiej jeszcze spróbować zdobyć te bilety. Postanowiłam już tam nie dzwonić, w końcu podkładka jakaś już była, ale dziwnym trafem, po godzinie dostałam ostatecznie maila, a właściwie trzy takie same maile, od Tigera z moimi biletami :D
        Co do infolinii, też naczytałam się sporo negatywnych opinii, ale u mnie tego problemu nie było, odbierali wręcz błyskawicznie:), co nie oznacza, ze rozwiązywali problem.
        • Gość: maniek ten sam problem :( IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.08.13, 11:33
          I na mnie też trafiło :( Mam potwierdzenie rezerwacji a biletów niet. Dzwoniłem do Call Center, odebrali błyskawicznie, obiecali bilety przesłać i nadal cisza. Z lotniska Changi odpisali, żeby kontaktować się tel z TA. Nie chcę dzwonić znowu bo zaoszczędzone na bilecie pieniądze wydam na telefony do Singapuru a efektu nie spodziewam się. Gdyby trafila to ja-ga to za email do osoby na lotnisku Changi bylbym wdzieczny :)
          No chyba że na samej rezerwacji można bez problemu odprawić się (chociaż TA zaznacza ze to nie wystarczy i potrzebny official itinerary)?
          Macie jakieś doświadczenia z tymi liniami?
          • Gość: maniek i po problemie:) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.08.13, 23:50
            W Call center po pierwszym tel nowy email blednie zapisali. Drugi tel (za darmo w opcji Telegrosik do 7 min polaczenia) odebrany natychmiast i po minucie bilety mialem w skrzynce. Czytając tyle negatywnych opinii jestem pozytywnie zaskoczony:) Oby tak dalej :)
    • Gość: arek Re: Tiger Airways - problem z biletami IP: *.centertel.pl 12.03.14, 22:00
      Z tigerem pozytywnie:
      - pomylkowo kupilem bilety na lot dwukrotnie, na call center zgodzili sie zlikwidowac 1 zakup i zwrocili srodki w 2 dni , wszystko milo i chetnie mimo mojego slabego angielskiego
      - wystarczy nr rezerwacji podczas zakupu w internetu (bording pass wydadza na tej podstawie na lotnisku bezplatnie ) nalezy zapisac ze strony ich www podczas finalizacji zakupu gdyz faktycznie nie dostalem ani razu informcji na emaila
      - prawdopodobnie bording pass wydadza tez na podstawie tylko nazwiska
      - sam lot punktualnie i bez niespodzianek
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka