Dodaj do ulubionych

CENY W TUNEZJI...

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.08.04, 06:55
Interesuje mnie jak ksztaltuja sie ceny w Tunezji. Czy sa moze podobne do
Egiptu? Chodzi mi głownie o ceny wycieczek w lokalnych biurach, ale rowniez o
napoje i jedzonko na miescie? Moze tez podpowiecie ile zabrac pieniedzy na 2
tyg, jesli ma sie opcje HB?
czekam na posty
Obserwuj wątek
    • Gość: bas Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.08.04, 07:13
      HMMM czyzby nikt z Was nie był w Tunezji.....
      • Gość: Andrzej Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.kulczyktradex.com.pl 13.08.04, 12:10
        Ceny napoi sa nizsze niz w Egipcie, szczegolnie w sklepach a i oblsuga o niebo
        lepsza. Co do knajpek - to juz baaardzo duzy rozut. Co do wycieczek lokalnych -
        to akurat w Tunezji, polecam nie szukac lokalnych biur, tylko wybrac ze swojego
        hotelu, badz tour operatora. Ja bylem z Oasisa 2 lata temu i 2 dniowe safari na
        poludnie Tunezji kosztowalo chyba kolo 100 USD. Ale - warte swojej ceny.
        goraco polecam!!
      • Gość: ala Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:42
        zapomnij ze bedzie tanio tak jak w egipcie w tunazji jezdzisz taxi ok 4 dinarów
        cza negocjowac jeden dinar = 3 zł
        woda 1,5 dinara piwo 3 dinary takie najgorsze lody 1 dinar wycieczki 45 50 60
        do 100 dinarów
        wielbłady 20 dinarów ja miałam obcje all inclu a poszło mi 300 dolarów i wiele
        nie widziałam
        oczywiscie cza wszedzie sie targowac bo strasznie chca zdzierac
        • Gość: ala Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:46
          jeszcze jedno nie nastawiaj sie ze bedzie tak jak w egipcie uwazam ze egipt to
          raj tam jest bieda i wszystko tanie jak barszcz a tunezja jest strasznie
          europejska i ceny tez
          • corrina_f1 Re: CENY W TUNEZJI... 13.08.04, 22:49
            Tiaaa, no i już żałuję, że nie pojechałam 3 raz do Egiptu...
            A miał być tani wyjazd, dlatego zrezygnowaliśmy z Grecji (rozważaliśmy Rodos i Kretę), bo ceny nas powaliły, ale widzę, że w Tunezji wcale nie koniecznie będzie taniej..
            • Gość: gosc Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 02:19
              oj będzie taniej, niz na rodos i krecie to na pewno
              dokladnie mialam taka sama sytuacje: jestem juz po wakacjach w tunezji, fakt,
              tanio nie jest ale taniej niz w grecji, bez obaw
              mam porownanie z Rodos ;-) i tunezją 4 lata temu (niestety zwietrzyli interes i
              zdrożało nieco
              pozdrowienia
        • Gość: Beata Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 12:34
          Bez przesady, ceny o których piszesz to ceny hotelowe. Woda w sklepie
          (markecie) 325 milimów, piwo ok. 1 dinara (małe chyba 0,33 albo 0,25) Wycieczka
          na Saharę nas kosztowała 130 dolarów (Exim). Oczywiście wszelkie napoje w
          miejscach "wycieczkowych" dużo wyższe.
          My też mieliśmy opcję all inckl. i uważam że się opłaciło ją mieć, bo w
          hotelach (jak wszędzie) drogo.
          Pozdrawiam
          • corrina_f1 Re: CENY W TUNEZJI... 14.08.04, 13:50
            Kiedy kosztowało 130 USD ? Na stronie Eximu obecnie 85 euro, a to raczej mimo wszystko nie tyle samo...

pzdr
            Kasia
            • derduch Re: CENY W TUNEZJI... 14.08.04, 17:57
              Witam pasjonatke Egiptu :-)
              Jeśli mogę coś doradzić w wycieczkach w Tunezji to: www.sahelvoyages.com/
              W Tunezji jest fajnie, ale juz planuję zimowy wypad do... EGIPTU rzecz jasna ;-)
              Ale jedź, zobacz, oceń sama i podziel się wrażeniami.
            • Gość: Beata Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 22:24
              Wróciłam 5 sierpnia. Wycieczka u rezydentki Eximu kosztowała 130 dolarów.
              Dziecko 50%. A to raczej zupełnie inna cena niż na stronie.:(
          • Gość: Stiwi Re: CENY W TUNEZJI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 01:45
            To nie tylko ceny hotelowe. W sklepach jest drogo, wyjątkiem tutaj jest Magasin
            Generale, a i tak nie znajdziemy tam niektórych rzeczy. Zreztą w Magasin też
            nie jest tanio, proszę zwrócić uwagę na niektóre produkty jak np chipsy, koszt
            2-2,5 dinara za dużą paczkę (za normalną dużą paczkę).

All Inklusiv z tego co patrzyłem jest dość drogą opcją w Tunezji, więc tutaj
            nad opłacalnością to nawet ja bym się zastanawiał, a często lubię dopłacić
            więcej i mieć tę opcję, jednak ceny hoteli z AI w Tunezji mocno mnie zaskoczyły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka