IP: *.pg.com.pl 26.06.01, 00:00
Jadę na Kubę (!????!) - poszukuję wszelkich praktycznych informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: KUBA!!! IP: 195.205.236.* 26.06.01, 00:00
      Super, tez sie tam wybieram, ale dopiero po porze deszczowej (pazdziernik,
      listopad). Ale za to chetnie poczytam, co ciekawego moga powiedziec ci, co tam
      juz byli...
      A propos, czym lecisz i za ile, gdzie spanie...J.
      • Gość: Helmi Re: KUBA!!! IP: *.pg.com.pl 26.06.01, 00:00
        Jadę w drugiej połowie września-i oprócz tej decyzji nie mam jeszcze nic
        załatwionego. Niestety prawie wszystkie wycieczki startują z Berlina (z
        niemieckimi turystami!). Najwięcej wiadomości znalazłem na razie na
        Lonelyplanet.com
        • Gość: jot Re: KUBA!!! IP: 195.205.236.* 27.06.01, 17:20
          Tak, tez o tym wiem,ze leciec trzeba z Berlina. A troche poczytalam w
          www.wakacje.pl. No to co, czekamy, az ktos podejmie temat...?
          Pozdrawiam J.
    • Gość: mzs04 Re: KUBA!!! IP: *.cjb.net 02.07.01, 12:08
      bylem na kubie w kwietniu moj mail mzs04@onet.poczta.pl
      • Gość: helmi Re: KUBA!!! IP: *.pg.com.pl 03.07.01, 10:54
        Gość portalu: mzs04 napisał(a):

> bylem na kubie w kwietniu moj mail mzs04@onet.poczta.pl

Drogi mzs04 - sprawdź proszę swojój adres mailowy - moje wiadomości wracają z
        adnotacją o "fatal errors"

Pozdrawiam
        • Gość: mzs04 Re: KUBA!!! IP: *.cjb.net 04.07.01, 15:51
          sorry mzs04@poczta.onet.pl a w ogole to na kubie jest zaj...!!!! jesli
          chcesz zadzwon 0608 09 77 65
    • Gość: ewka Re: KUBA!!! IP: *.pl 08.07.01, 23:39
      Byłam na Kubie dwa razy, wrzesień i sierpień. Jest super. Co chcesz wiedzieć?
      Tak ogólnie ludzie super, Hawana - najpiękneijsze miasto świata, ale
      rewelacyjnie jest na południu, koło Santiago de Cuba
      Mój email: ewa7@poczta.gazeta.pl
      • Gość: Damian Re: KUBA!!! IP: 158.75.28.* 11.07.01, 16:21
        temat ciekawy. Prosze, powiedzcie co� wiecej o cenach na miejscu. drogo czy nie?
      • Gość: juan Re: KUBA!!! IP: *.pgnig.com.pl 17.08.01, 10:22
        cześć ewka,
        tez byłem już dwa razy na Kubie, ale chętnie bym jeszcze tam pojechał, tym
        bardziej, że nie miałem okazji być w okoliczch Santiago de cuba. Też byłem na
        południu (w Zatoce Świń) jest super najdalej dotarłem do Trinidad. Jeśli znasz
        te miejsca to czym one się różnią od okolic Santiago? A z jakim biurem tam
        pojechałaś? Ja zawsze korzystałem z FTI (mają juz przedstawicielsdtwa w Polsce)
        i na jakich warunkach - napisz troche
        pozdrawiam
        juan
        • Gość: ewka Re: KUBA!!! IP: *.pl 22.08.01, 21:14
          Santiago jesrt najczarnijesze, pod względem etnicznym, na całej Kubie, więc
          atmosfera, muzyka, tempo życia, wygląd ulic - zupełnie inaczej niż Hawana.
          Jednoczesnei stosunkowo mało turystów, w porównaniu z Hawaną, klimat taki
          kolonialny, sam wiesz, na Kubie mało samochodów, a tam jeszcze mniej... I góry,
          niedaleko góry, po płaskim moenotonnym pólnocym wschodzie, od Atlantyku, taki
          krajobraz zachywca bardzo... A jeździłam tam z Neckermannem, też spoko.
          I tez jeszcze wrócę na Kubę.
          pzdr
    • Gość: Krówka Re: KUBA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 12:35
      jak możecie nabijać kiesę reżimowi Castro. Obrzydliwość.
      Mam ochotę od dawna na Kube, jednak pojadę tam po wyplenieniu totalitaryzmu.
      Przecież nawet nie macie możliwości zobaczenia prawdziwej Kuby. Puszczają Was
      tylko tam gdzie chcą żebyście pojechali. Tak samo zresztą jak w Chinach.
      Śle Pozdrówka Boża Krówka
      • Gość: mikmik Re: KUBA? NIE !!! IP: *.telenergo.pl 21.08.01, 12:08
        masz rację, też miałem ochotę ze swoim przyjacielem wybrać się na Kubę bo
        relatywnie tanio ale doszliśmy do wniosku, że Castro ze swoją bandą nie zarobi
        na nas. Szkoda tylko, że nie ma międzynarodowej ( nie liczę na krajową bo
        Polakom sie widać dobrze żyło za komuny :) solidarności w tym temacie.
      • Gość: mikmik Re: KUBA? NIE !!! IP: *.telenergo.pl 21.08.01, 12:50
        masz rację, też miałem ochotę ze swoim przyjacielem wybrać się na Kubę bo
        relatywnie tanio ale doszliśmy do wniosku, że Castro ze swoją bandą nie zarobi
        na nas. Szkoda tylko, że nie ma międzynarodowej ( nie liczę na krajową bo
        Polakom sie widać dobrze żyło za komuny :) solidarności w tym temacie.
        • Gość: wjaz! Re: KUBA? NIE !!! - BZDURA! IP: 212.160.117.* 22.08.01, 13:12
          totalnie się z wami nie zgadzam!

przecież castro i tak bierze co chce
          na kubie wystarczająco dużo się produkuje żeby reżim miał z czego żyć.
          dzięki turystom na pewno lepiej się żyje ludziom którzy nas obsługują, od
          których kupujemy jedzenie, u których mieszkamy.

taki sam bezsens jak embargo w stosunku do iraku -
          - my wywieramy presję polityczną a ludzie tam umierają bo nie można dostać
          importowanych wcześniej lekarstw albo po prostu z głodu...
          • Gość: mikmik Re: KUBA? NIE !!! - BZDURA! IP: *.telenergo.pl 22.08.01, 13:48
            wybacz ale żadnego kubańskiego mieszkania na oczy nie zobaczysz, chyba że
            poakazowe. Nie ma więc mowy o mieszkaniu u Kubańczyków. Nie wiesz o czym
            mówisz. Zobaczysz i pojedziesz tylko tam gdzie Ci pozwolą. Kurort na plaży,
            wycieczka do Hawany pod eskortą itp.,itd. A jak się za bardzo będziesz
            spoufalać z ludnością to tylko sobie biedy napytasz :)
            • Gość: ewka Re: KUBA? NIE !!! - BZDURA! IP: *.pl 22.08.01, 21:17
              sorry, mikmik, owszem ,mieszkanie zobaczysz, owszem, u Kubańczyków zamieszkasz.
              Naprawde, nei wypowiadaj się tak strasznei ostro, nie mając informacji z
              pierwszej ręki. A Kubańczycy dostają tipy i prezenciki i siec ieszą - jak
              wszędzi eindziej. A nasza kasę zgarnia nie tylko Fiidel ,takze międzynarodowe
              sieci hotlowe i koncerny turystyczne. Jak wszędzie na Karaibach.
              pzdr
              • Gość: mikmik Re: KUBA? NIE !!! - BZDURA! IP: *.telenergo.pl 23.08.01, 10:33
                info z pierwszej ręki, gdyż moi najbliżsi przyjaciele byli na Kubie w ub. roku.
                A nie wiesz przypadkiem komu te hotele płacą podatki ???
                • Gość: ewka Re: KUBA? NIE !!! - BZDURA! IP: *.pl 23.08.01, 23:12
                  owszem, owszem, ale te same hotele dają zarobić tubylcom - wiesz ile dla nich
                  znaczy 1$ napiwku?! Nie twierdzę, że tym sposobem rozwijamy kubańską
                  gospodarkę, ale litości; bojkotując Fidela, bojkotujemy i zwykłych ludzi, a co
                  oni winni, że akurat u nich się zdarzyła rewoucja???
                  Poza tym taki skansen socjalizmu to jak powrót do dzieciństwa... smutne i
                  dziwne, przyznaję, ale warto.
                  pzdr
    • Gość: tigerek Re: KUBA!!! IP: *.telenergo.pl 24.08.01, 09:04
      róbcie co chcecie a ja na Hube z tych samych powodów nie pojadę, solidaryzuję
      się z bojkotującymi komuchów.
      • Gość: Moskwa Re: KUBA!!! IP: 157.25.119.* 24.08.01, 09:30
        ludzie litośći!!! tam się jedzie po słońce, muzykę, cygara itd. cały ten
        karaibski klimat. A poza tym to jest strona turystyczna a nie POLITYCZNA!
        • Gość: darito Kuba !! - mi amor ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 14:37
          Jadę z neckermannem w pierwszej połowie września. Jak wrócę to się z wami
          podzielę.Co do bojkotu Kuby, uważam że to brednie. Gdzie byśmy nie jechali
          kogoś wspieramy, a to komunistów, socjalistów kapitalistów etc. etc. Fidel na
          tle innych dyktatorów wypada wręcz różowo. Zresztą...trudno jest nam
          europejczykom oceniać innych ludzi. Choćby dlatego warto tam pojechać i
          zobaczyć. Nie jest natomiast prawdą, że nic nie wolno tam oglądać...chyba że
          się jeździ TYLKO na zorganizowane wycieczki. pzdr.
          • Gość: ewka Re: Kuba !! - mi amor ! IP: *.pl 27.08.01, 22:01
            Mi amor w rzeczy samej!!! Baw się dobrze!!! I koniecznie wypij moijito
            [mohito], super orzeźwiajacy drink z miętą, tylko daj barmanowi tipa, zazwyczaj
            chowają mięte dla takich co dają napiwki ,inaczej twierdzą, że nie ma
            pzdr
            Ewa
    • Gość: cezar Re: KUBA!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 14:27
      nie rozumiem waszych rozterek na temat Fidela. Przeciez dla niego sie tam nie
      leci, a na pewno nie jest glowną atrakcją. Pobyt tam jest niesamowity i nawet
      komunizm tego nie zmieni. A tak w ogóle to jest wyjście - polecieć na
      Dominikane, ceny podobne ludzie niesamowicie przyjaźni, niesamowita muzyka
      marenge i te karaibskie kolory. Bylem polecam, warto polecieć !!! Jakby ktoś
      chciał uzyskać wiecej informacji na temat Dominikany chętnie pomogę.
      • Gość: mikmik Re: KUBA!!! IP: *.telenergo.pl 21.09.01, 09:22
        Dominikana i owsze, możesz powiedzieć gdzie kupowałeś wycieczkę i na jakich
        zasadach ?
    • Gość: kots Re: KUBA!!! IP: *.ipartners.pl 05.09.01, 08:38
      gdzie jedziesz?do Varadero ? Kuba jest super piekne plaze mili ludzie...
      • Gość: darito właśnie wróciłem z Kuby IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 12:28
        Było ekstra. Byłem w Varadero, dzień w Hawanie i dzień na płw Zapata i nad
        zatoką świń. pytania? darito@poland.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka