Gość: ola IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 23:36 WYBIERAM SIĘ NA BALI. CZY KTOŚ TAM BYŁ I DYSPONUJE INFORMACJAMI NA TEN TEMAT? CHODZI MI O ATRAKCJE , MIEJSCA WARTE ODWIEDZENIA I CENY. CZY JEDZENIE W RESTAURACJACH JEST DROGIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: BALI - szukam info!! IP: 157.25.119.* 16.04.02, 12:55 Bylem tam miesiac temu wiec wiadomosci mam dosc siweze. jeden dolar USA to przy wymianie ok. 10000 rupii ( uwaga : gdy jest to banknot 100 dolarowy i tylko w nowej wersji, za mniejsze nominaly dostaniesz mniej) W niezlej restauracji zjesz juz od 2,5 dolara za zestaw entre,danie glowne, deser, kawa lub tyle samo za danie z karty ( niezaleznie czy to bedzie mieso , ryba , czy krewetki) piwo od 0,85 do 2 dolarow, drinki 2-4 dolarow. Restauracje hotelowe sa dwa, trzy razy drozsze,a fantastyczna japnska restauracja (w Kucie jedna z najdrozszych ) za dwa zestawy sushi, dwie zupy, zywego homara i butelke wina na dwie osoby to 35 $. A tak w ogole to wspaniale krajobrazy,tysiace hinduistycznych swiatyn, wulkany, niesamowite owoce, przesympatyczni ludzie, piekne rekodzielo ( rzezba w drewnie). Wynajecie busa na 4-6 osob na caly dzien z kierowca i paliwem ( ztrzymuje sie gdzie chcesz) to okolo 25- 30 $ . Niewiarygodne obnizki na ciuchy luksusowych marek ( oryginalne) oraz swietne podrobki szwajcarskich zegarkow ( wszedzie gdzie mozna nalezy sie targowac np. na zegarkach z 20 do 5 $. Tak w ogole to na Bali po 11 wrzesnia jest tylko 20 % turystow. W malej miejscowosci Candidasa bylo tylko 5 % tego co przed 11 wrzesnia. marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atina Re: BALI - szukam info!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:21 mam pytanko jak zorgazizowac wyjazd na bali i za ile bardzo prosze o rade ps.zazdroszcze...bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik BALI - szukam info!! 16.04.02, 15:35 był o Bali bardzo obszerny wątek ze sporą ilością linków oficialnych i prywatnych stron, ostatni raz odświeżany chyba w lutym OK już znalazłem na Turystycznym-Ogólnym ( warto czasami przeglądać forum leniuszku :) www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=19&wid=1098&aut=+adox&aid=1098 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: BALI - szukam info!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 00:27 BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE INFORMACJE. KAŻDA Z NICH JEST DLA MNIE PRZYDATNA. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: BALI - szukam info!! 22.04.02, 12:04 Czesc Olu, na Bali pojechalam co prawda tylko nurowac, ale poniewaz urlop trwal 2 tyg. zdazylam tez troche zwiedzic, jesli jeszcze jestes zainteresowana daj znac, nie piszesz kiedy sie wybierasz, wiec nie wiem czy juz nie wyjechalas... Odezwij sie, bo wazne bys wiedziala tez o szczepieniach jesli wybierasz sie np. na Lombok no i pare przestrog co do jedzenia i picia wody! Pozdrawiam, Mufka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: BALI - szukam info!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 00:44 CZEŚĆ MUFKA! to ja - odzywam się . Ciągle jeszcze jestem . Wybieram się 28.04. Napisz proszę coś więcej. Jak udał się twój pobyt i jak go zorganizowałaś? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: BALI - szukam info!! IP: 57.66.12.* 24.04.02, 18:33 Ola - bylam na Bali we wrzesniu ubieglego roku; jesli masz jakies konkretne pytania napisz na pyza_uk@poczta.gazeta.pl. Ogolnie - bylo super; jedyne minus - miejscowi strasznie namolnie zaczepiaja na plazach, napawiajac turystow na wykupinie wycieczek; na szczescie sa grzeczni; organizujac swoja wycieczke korzystalam z www.wwj.uk.com/ (mieszkam na stale w Angli); bilet lotniczy+hotel+sniadania = 1200 GBP za dwie osoby na 10 dni; baw sie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: BALI - szukam info!! 25.04.02, 21:44 WOW, to bardzo drogo... z Niemiec mozna za 1200 DM ( trzeba przeliczyc sobie na nową walute ) od osoby na 12 dni Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: BALI - szukam info!! 27.04.02, 12:55 WOW, to tez drogo;-))))) Ja placilam 450$/osobe, na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
adox Re: BALI - szukam info!! 06.05.02, 12:52 no to pochwal sie nam z jakim biurem leciałas, jakimi liniami, z jakiego portu. Czy kupowałas w internecie czy w realu, w jakim miejscu? Zapewne zainteresowałoby to kilka osób, mnie napewno bo chcę wrócic na Bali w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: BALI - szukam info!! 16.05.02, 01:58 Sorry, ale nie zagladalam na Turystyke dawno, zwykle dostaj maila jak ktos ma pytania, nie sposob sledzic wszystkich watkow gdzie sie cos skrobnelo, wiec stad ta przerwa. adox napisał(a): > no to pochwal sie nam z jakim biurem leciałas, jakimi liniami, z jakiego portu. ------- Odpowiedz Link Zgłoś
adox Re: BALI - szukam info!! 08.05.02, 11:00 Hej, no i co sie z Toba dzieje? Poleciałaś na Bali czy cóś? A juz myślałem, że będzie jakiś ciekawy namiar na tańsze wypady do raju :) Rzucasz hasło i tylko rozbudzasz apetyty. Odpowiedz Link Zgłoś
juan5 Re: BALI - szukam info!! 24.07.02, 12:41 mikmik napisał(a): > WOW, to bardzo drogo... > z Niemiec mozna za 1200 DM ( trzeba przeliczyc sobie na nową walute ) od osoby > na 12 dni mimik za 1200 DM to chyba mozna bylo, ale w zeszlym roku - na lotnisku w Muenchen nie znalazlem nic ponizej 1000 Euro (przelot+hotel+sniadania)ponadto jak masz polski paszport to dochodzi koszt wizy - 35$ Odpowiedz Link Zgłoś