Dodaj do ulubionych

BALI - szukam info!!

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 23:36
WYBIERAM SIĘ NA BALI. CZY KTOŚ TAM BYŁ I DYSPONUJE INFORMACJAMI NA TEN TEMAT?
CHODZI MI O ATRAKCJE , MIEJSCA WARTE ODWIEDZENIA I CENY. CZY JEDZENIE W
RESTAURACJACH JEST DROGIE?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: BALI - szukam info!! IP: 157.25.119.* 16.04.02, 12:55
      Bylem tam miesiac temu wiec wiadomosci mam dosc siweze.
      jeden dolar USA to przy wymianie ok. 10000 rupii ( uwaga : gdy jest to banknot
      100 dolarowy i tylko w nowej wersji, za mniejsze nominaly dostaniesz mniej)
      W niezlej restauracji zjesz juz od 2,5 dolara za zestaw entre,danie glowne,
      deser, kawa lub tyle samo za danie z karty ( niezaleznie czy to bedzie mieso ,
      ryba , czy krewetki) piwo od 0,85 do 2 dolarow, drinki 2-4 dolarow. Restauracje
      hotelowe sa dwa, trzy razy drozsze,a fantastyczna japnska restauracja (w Kucie
      jedna z najdrozszych ) za dwa zestawy sushi, dwie zupy, zywego homara i butelke
      wina na dwie osoby to 35 $. A tak w ogole to wspaniale krajobrazy,tysiace
      hinduistycznych swiatyn, wulkany, niesamowite owoce, przesympatyczni ludzie,
      piekne rekodzielo ( rzezba w drewnie). Wynajecie busa na 4-6 osob na caly dzien
      z kierowca i paliwem ( ztrzymuje sie gdzie chcesz) to okolo 25- 30 $ .
      Niewiarygodne obnizki na ciuchy luksusowych marek ( oryginalne) oraz swietne
      podrobki szwajcarskich zegarkow ( wszedzie gdzie mozna nalezy sie targowac np.
      na zegarkach z 20 do 5 $. Tak w ogole to na Bali po 11 wrzesnia jest tylko 20 %
      turystow. W malej miejscowosci Candidasa bylo tylko 5 % tego co przed 11
      wrzesnia.

marek
      • Gość: atina Re: BALI - szukam info!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:21
        mam pytanko jak zorgazizowac wyjazd na bali i za ile bardzo prosze o rade
        ps.zazdroszcze...bardzo
    • mikmik BALI - szukam info!! 16.04.02, 15:35
      był o Bali bardzo obszerny wątek ze sporą ilością linków oficialnych i
      prywatnych stron, ostatni raz odświeżany chyba w lutym
      OK już znalazłem na Turystycznym-Ogólnym ( warto czasami przeglądać forum
      leniuszku :)
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=19&wid=1098&aut=+adox&aid=1098
      • Gość: ola Re: BALI - szukam info!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 00:27
        BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE INFORMACJE. KAŻDA Z NICH JEST DLA MNIE PRZYDATNA.
        POZDRAWIAM.
        • mufka Re: BALI - szukam info!! 22.04.02, 12:04
          Czesc Olu,
          na Bali pojechalam co prawda tylko nurowac, ale poniewaz urlop trwal 2 tyg.
          zdazylam tez troche zwiedzic, jesli jeszcze jestes zainteresowana daj znac,
          nie piszesz kiedy sie wybierasz, wiec nie wiem czy juz nie wyjechalas...
          Odezwij sie, bo wazne bys wiedziala tez o szczepieniach jesli wybierasz sie
          np. na Lombok no i pare przestrog co do jedzenia i picia wody!
          Pozdrawiam, Mufka.
          • Gość: OLA Re: BALI - szukam info!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 00:44
            CZEŚĆ MUFKA!
            to ja - odzywam się . Ciągle jeszcze jestem . Wybieram się 28.04.
            Napisz proszę coś więcej.
            Jak udał się twój pobyt i jak go zorganizowałaś?
            Pozdrawiam.
            • Gość: pyza Re: BALI - szukam info!! IP: 57.66.12.* 24.04.02, 18:33
              Ola - bylam na Bali we wrzesniu ubieglego roku; jesli masz jakies konkretne
              pytania napisz na pyza_uk@poczta.gazeta.pl.
              Ogolnie - bylo super; jedyne minus - miejscowi strasznie namolnie zaczepiaja na
              plazach, napawiajac turystow na wykupinie wycieczek; na szczescie sa grzeczni;
              organizujac swoja wycieczke korzystalam z www.wwj.uk.com/ (mieszkam na
              stale w Angli); bilet lotniczy+hotel+sniadania = 1200 GBP za dwie osoby na 10
              dni; baw sie dobrze!
              • mikmik Re: BALI - szukam info!! 25.04.02, 21:44
                WOW, to bardzo drogo...
                z Niemiec mozna za 1200 DM ( trzeba przeliczyc sobie na nową walute ) od osoby
                na 12 dni
                • mufka Re: BALI - szukam info!! 27.04.02, 12:55
                  WOW, to tez drogo;-)))))
                  Ja placilam 450$/osobe, na 2 tyg.
                  • adox Re: BALI - szukam info!! 06.05.02, 12:52
                    no to pochwal sie nam z jakim biurem leciałas, jakimi liniami, z jakiego portu.
                    Czy kupowałas w internecie czy w realu, w jakim miejscu?
                    Zapewne zainteresowałoby to kilka osób, mnie napewno bo chcę wrócic na Bali w
                    tym roku.
                    • mufka Re: BALI - szukam info!! 16.05.02, 01:58
                      Sorry,
                      ale nie zagladalam na Turystyke dawno, zwykle dostaj maila jak ktos ma pytania,
                      nie sposob sledzic wszystkich watkow gdzie sie cos skrobnelo, wiec stad ta
                      przerwa.
                      adox napisał(a):

> no to pochwal sie nam z jakim biurem leciałas, jakimi liniami, z jakiego portu.

-------
                  • adox Re: BALI - szukam info!! 08.05.02, 11:00
                    Hej, no i co sie z Toba dzieje? Poleciałaś na Bali czy cóś?
                    A juz myślałem, że będzie jakiś ciekawy namiar na tańsze wypady do raju :)
                    Rzucasz hasło i tylko rozbudzasz apetyty.
                • juan5 Re: BALI - szukam info!! 24.07.02, 12:41
                  mikmik napisał(a):

> WOW, to bardzo drogo...
                  > z Niemiec mozna za 1200 DM ( trzeba przeliczyc sobie na nową walute ) od
                  osoby
                  > na 12 dni

mimik
                  za 1200 DM to chyba mozna bylo, ale w zeszlym roku - na lotnisku w Muenchen nie
                  znalazlem nic ponizej 1000 Euro (przelot+hotel+sniadania)ponadto jak masz
                  polski paszport to dochodzi koszt wizy - 35$

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka