Dodaj do ulubionych

"Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładów

15.11.04, 19:52
„Brazylia – kraj dla wszystkich”
Stowarzyszenie Kultury Brazylijskiej i Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
zapraszają na cykl wykładów pt.: „Brazylia – kraj dla wszystkich”

Pierwsze spotkanie, poświęcone wstępowi do kultury Brazylii, odbędzie się w
czwartek 18.11.04 o godzinie 18.00 w gmachu Szkoły Wyższej Psychologii
Społecznej (ul. Chodakowska 19/31, między Grochowską i Mińską) w sali 209.

W programie:

Prezentacja Stowarzyszenia Kultury Brazylijskiej – Paweł Kucharczuk, V-ce
Prezes Stowarzyszenia

Projekcja krótkiego filmu-relacji z II Warszawskiego Weekendu Brazylijskiego

Wykład pt.: „Panorama współczesnej kultury brazylijskiej” wygłosi mgr Almir
Gonçalves

ja się oczywiściw wybieram, ktoś dołączy?? :D
Obserwuj wątek
    • larrinho Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 15.11.04, 21:52
      szkoda ze to tak daleko...
    • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 09:59
      Ja się przyłączę :-)
      • kraksa2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 14:39
        Ja tyż ;)
        • endereco Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 14:44
          Ja też się chyba skuszę
          • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 15:39
            To może się jakoś zorganizujemy?
            Od razu się zapoznamy :-)
            • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 17:35
              to co wy na np. 17.30, żeby sie zapoznać no i zeby dobre miejscówki znaleźć ;)
              my to z brasilką juz się rozpoznamy, a jak z resztą to moze jakiś znaczek
              umówiony? :P
              • larrinho Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 16.11.04, 23:52
                kurcze tez bym sie wybral:((( mam w tym czasie zajecia, moze sobie je odpuszcze
                jednak???
                • kraksa2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 13:37
                  Oczywiscie, ze je sobie odpuscisz ;)
    • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 09:48
      To gdzie się spotykamy o tej 17:30? Pod graffiti metro centrum?
      • kraksa2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 13:39
        Bede przy graffitti metro centrum. Mam nadzieje, ze jakos sie z Brasilka
        rozpoznamy? ;p W razie czego bede w czerwonej kurtce ;)
        • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 13:54
          moze jakoś wczesniej, bo dojazd nam zajmie chwile, a tez z wrodzonej nieufnosci
          smiem watpic, ze wszyscy sie znajdziemy i poznamy o tej 17.30 :P
          • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 13:57
            Słusznie prawisz.
            To 17.15 i ani minuty później. Niech się wpisuje kto przyjdzie, żebyśmy na
            nikogo niepotrzebnie nie czekali.
            Ja będę w szarym płaszczu, dłuuugim niebieskim szaliku z z plecakiem. To do
            Kraksy, jakby mnie miała nie poznać :-))
            Coatlicue - ja Cię wtedy po torebce poznałam - znów ją będziesz miała? ;p
            • larrinho Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 18:36
              ok ja powinienem byc. bede w czerwonej kurtce. a nie mozna by tego sobie
              ulatwic i wymienic sie zdjeciami???? moj mail: wojtek_lar@interia.pl
              • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 21:39
                tak więc ja będę ubrana w bez płaszcz, co do torebki to nie wiem czy ją będe
                miała, ale chyba opcja ze zdjęciami może nie wypalić bo wiadomo, że wszyscy
                przyślą swoję najlepsze zdjątka a w taką pogodę jak dzis chyba nikt nie wygląda
                jak na njalepszych zdjęciach ;) :P
                • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 17.11.04, 21:43
                  chcialam rzec beżowy płaszcz, czerwony szalik, torebkę będe miała w krowę (nie
                  z krowy zaznaczam ;) zeby było łatwiej nam się odnaleźć, p.s. możliwe że bedę z
                  koleżanką...
                  • endereco Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 18.11.04, 10:34
                    Ja będę w czerwonym płaszczu i zielonych spodniach w kratkę
    • coatlicue cały program wykładów 18.11.04, 11:15
      Stowarzyszenie Kultury Brazylijskiej zaprasza na cykl wykładów pt.:
      "BRAZYLIA - KRAJ DLA WSZYSTKICH"

Członkowie Stowarzyszenia Kultury Brazylijskiej to w większości studenci i
      absolwenci Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej,
      zaangażowani w latach 2001-2003 w organizację Warszawskiego Tygodnia
      Wielokulturowego.

PIERWSZE SPOTKANIE, poświęcone wstępowi do kultury Brazylii,
      odbędzie się w czwartek, 18.11.04 o godzinie 18.00 w sali 209;
      w programie:
      · Prezentacja Stowarzyszenia Kultury Brazylijskiej - Paweł Kucharczuk,
      V-ce Prezes Stowarzyszenia · Projekcja krótkiego filmu-relacji z II
      Warszawskiego Weekendu Brazylijskiego Wykład pt.:
      "PANORAMA WSPÓŁCZESNEJ KULTURY BRAZYLIJSKIEJ" - wygłosi mgrAlmir
      Gonçalves. _____________________________
      WYKŁAD 2
      środa, 01.12.04, godz. 19.00, aula 308:
      "BRAZYLIA i AFRYKA - PRZENIKANIE SIĘ KULTUR" - wykład wygłosi Mestre Jorge
      Luiz, Koordynator Grupy Capoeira Beribazu Polska
      Dodatkowo proponujemy pokaz maculele - tańca afrykańskich wojowników z
      maczetami w tradycyjnych strojach. _____________________________
      WYKŁAD 3
      środa, 15.12.04, godz. 18.00, sala 209:
      "BOGACTWO KULTURY AMAZONII" - wykład wygłosi płk piechoty Elieser Girao
      Monteiro Filho, Attaché wojskowy i d.s. obrony Ambasady Brazylii w
      Rzeczpospolitej Polskiej.
      pracowniczka Centrum Studiów Latynoamerykańskich UW, specjalność naukowa:
      brazylianistyka Dodatkowo zapraszamy na pokaz samby w wykonaniu grupy "Axe
      Bahia Show", założonej przez mieszkających w Polsce Brazylijczyków oraz
      krótki koncert batucady, tradycyjnej samby ulicznej - w wykonaniu zespołu
      Bateria Nova.

KURCZE!!!!! Ja mam w środy zajęcia o tej godzinie!!!! GRRRRRRR
      ale na ten o karnawale na 100000000 pójdę.....
      • brasilka2 Re: cały program wykładów 18.11.04, 11:23
        Znowu sie skrzykniemy i pojdziemy cala gromadą :-)
      • coatlicue Re: cały program wykładów 01.12.04, 16:18
        no to sobie załatwiłam zwolnienie z zajęć na rzecz wykładów o Brazylii :D
        nieźle cu? to moze się, na którymś spotkamy ;)
        pozdrowionka
    • endereco Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 09:19
      A czemuż to niektórzy się nie zjawili wczoraj? Czekaliśmy, czekaliśmy...
      • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 10:17
        Ja strasznie przepraszam - wysłałam smsa do Coatlicue, że muszę zostać w pracy.
        Czyżby nie dotarł? :-(
        • endereco Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 12:42
          Dotarł, Brasilka jest usprawiedliwiona:)
        • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 13:48
          dotarł, dotarł :) tylko czekaliśmy na panią Kraksę, a że wyglądaliśmy dość
          charakterystycznie biorąc pod uwagę wcześniejsze opisy (czerwone kurtki-sztuk
          dwie, zielone spodnie w kratkę-sztuk jeden, torebka w krowe-sztuk jeden) to nie
          mogła nas nie poznać..
          • kraksa2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 15:08
            Pani Kraksa dala cholerna plame, bo jako wytrawny matematyk, wyliczyla sobie,
            ze 18.11 jest w piatek czyli dzisiaj i sie na wczoraj umowila :-/
            Poza tym stwierdzila, ze dwa czerwone okrycia wierzchnie w grupie to za duzo i
            sie wychylac nie bedzie ;p
            Ale na powaznie to mi sie po prostu dni pokićkały.
            Sorki, meninas e meninos.
            A kto byl? I jak bylo? ;)))
            • larrinho Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 18:42
              so um menino:)
              • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 19.11.04, 21:09
                było sympatycznie, tylko mieliśmy problemy z dotarciem ;) ale dotarliśmy a tam
                niejaki dj ed szynszyl (zabijcie mnie nie pamiętam jak on się nazywa) opowiadał
                o działalności tego stowaryszenia brazylijskiego, puścił mały filmik z weekendu
                brazylijskiego i mikołajek brazylijskich. potem do głosu został dopuszczony w
                końcu senhor Goncalves, niezwykle sympatyczny pan, co prawda mowil tak na
                prawdę o wszystkim i o niczym ale i tak sie miło słuchało. nie wiem jak tam
                endereco albo lerrinho się podobało. ale ja chłonę wszystko co się tyczy
                Brazylii ;)
                • endereco Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 02.12.04, 10:44
                  Jak było wczoraj na wykładzie? Chciałam iść, ale nie mogłam. Czy ktoś poszedł?
                  • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 02.12.04, 17:15
                    byłam :) było baardzo sympatycznie, nie ma co mestre jorge to fajny gość ;)
                    Opowiadał o tym jak powstała capoeira, zrobił mały pokaz wraz z paroma osobami
                    a Beribazu, cała sala śpiewała (no ja i moja koleżanka również) wraz z mestre
                    kiedy zrobił przgląd instrumentów. Ogólnie baardzo fajnie (i było o wiele
                    więcej osób niż na 1sym wykładzie).
              • kraksa2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 20.11.04, 00:30
                larrinho napisał:

> so um menino:)

Sie wie ;)))
    • coatlicue Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 03.01.05, 23:43
      no to pojutrze wyklad na ktory czekam najbardziej :D ktos jeszcze sie wybiera?
      :D
      BJS
      • brasilka2 Re: "Brazylia - kraj dla wszystkich" cykl wykładó 04.01.05, 10:11
        Może ja spróbuję się wyrwać. Umówimy się wstępnie gdzieś w centrum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka