Gość: opti7 IP: 62.233.214.* 31.12.04, 02:38 Witam! Czy wrócił ktos może z hotelu Pueblo Caribe w Wenezueli na Margaricie? Prosze o wszelkie opinie . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe IP: *.vif.net 31.12.04, 23:17 Poczytaj sobie informacje na zalaczonych linkach. Wiecej bede mogl napisac po powrocie, jade na Margarite za 6 dni, lecz do innego hotelu (LTI Costa Caribe). Powodzenia. www.islamargarita.com.ve/english/html/pueblo_caribe.htm www.debbiescaribbeanresortreviews.com/venez/venezreview1.html#pueblo www.margaritaislandguide.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opti7 Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe IP: 62.233.214.* 02.01.05, 19:43 Dzięki za linki . My mamy zamiar pojechac w połowie kwietnia. Miała być Sri- lanka ale niestety z wiadomych wzgledów odpada. Troche juz czytałem w sieci o wycieczkach z Margarity na kontynent i chcielibyśmy pojechac do delty Orinoko oraz dostac sie pod Salto Angel. Czy mogłbys sie dowiedziec jak bedziesz na miejscu czy sa dostepne pakiety które zawierałyby Orinoko i Salto Angel ale wraz z przeprawą lodziami bezposrednio pod wodospad Angel . Z tego co wiem to większośc firm oferuje podobny pakiet ale ale wodospad Angel widzisz tylko z samolotu , zwiedzasz Orinoko , Canaime i wio z powrotem na Margarite. Chcemy tez poleciec z Margarity na archipelag Los Roques. Są wyjazdy organizowane na 1 , 2 lub 3 dni . Nie wiem czy warto poswięcać 2 lub 3 dni na taki wyjazd? Jak sądzisz. Jak wrócisz to za wszelkie informacje dotyczące wyjazdu będę bardzo wdzięczny. Zycze milego pobytu na Karaibach . pozdrawiam Tomek www.fotowakacje.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe IP: *.vif.net 03.01.05, 04:59 Nie ma za co, znalazlem te linki kiedy przygotowywalem sie do mojego wyjazdu (za 3 dni). Z tego co wiem to to do Angel Falls sa wycieczki 3 dniowe, jak ponizej: Excursion to The base of Angel's Falls This is another excursion, lasting three days / two nights. The route to follow is: Canaima Lagoon - Carrao River - Churun River - Churun Canyon - Angel's Falls. Camping on route is usually on Isla Orquidea (Raton) or at the base of the fall. O jedniodniowej wycieczce na Los Roques mozesz troche poczytac tutaj: www.exploremargarita.com/trips/venezuela_destinations_losroques.htm Z tego wygladz ze da sie to zalatwic w jeden dzien Ja mam troche inny plan wyjazdu na Margarita - biorac pod uwage wstretna pogode w Toronto chcemy po prostu odpoczac. Nie wybieram sie do Angel Falls, dzungle widzialem w czasie mojego pobytu w lipcu w Amazonii, nie przypuszczam zeby byla bardzo rozna od brazylijskiej. Do tego moje zona nie da sie za Chiny wsadzic do malego samolociku lokalnych linii, nie ma mowy. Pozostaje wszystko co sie da zwiedzic lodzia, samochodem, itp. Niemniej jednak po powrocie postaram sie podzielic moimi wiadomosciami. Tak na marginesie: zagladnalem na wasza strone - wspaniale fotografie. Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 03.01.05, 11:50 Tez sie zastanawiam na podroza na Margarite, bardzo lubie wyspy. A to znalazlam w sasiednim forum:www.venezuela-explorer.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 03.01.05, 12:05 co prawda byłam (listopad 2004) w innym hotelu, ale garść informacji o Margaricie umieściłam tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=193&w=15527943 Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 03.01.05, 12:46 Niestety forum z linka juz nie istnieje:(( Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 03.01.05, 13:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=15527943 przepraszam - źle wkleiłam link :) mam nadzieję, że już dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Opti jak wrócisz opisz wszystko IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 11:30 Opti7 jak wrócisz napisz jak było!!!!ja jadę 12.02 Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Opti jak wrócisz opisz wszystko 04.01.05, 12:45 Czym jedziesz i gdzie bo tez w tym terminie planowalam. tez ania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Opti jak wrócisz opisz wszystko IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 14:19 Do hotelu Dunes. Lecę z Pragi 12.02 Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek ja tez lece z Pragi 12.02 06.02.05, 23:01 Witam :) Prawdopodobnie lecimy tym samym samolotem, mzoesz sie do mnie odezwac na priva?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Zasięg komórki IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 14:20 Proszę o info jak z zasięgiem tel kom. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: Zasięg komórki 05.01.05, 09:40 Gość portalu: ZZZ napisał(a): > Proszę o info jak z zasięgiem tel kom. nie ma... żadna nasza sieć nie działa... ale za ok. 2$ kupuje się kartę telefoniczną, która starcza na mniej więcej 3 minuty rozmowy z Polską i jeszcze raz próba wstawienia linku z informacjami o Margaricie i hotelu Dunes forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=15527943 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opti7 do Ani IP: 62.233.214.* 05.01.05, 23:14 Witam! jakieś małe nieporozumienie .... Ja planuje jechac w kwietniu i dlatego rozpocząłem ten wątek. Notomast teraz wyjeżdża Tomek z Toronto. Tak że pewnie to ja od Ciebie bedę mógł dowiedzieć sie o Margericie a nie odwrotnie. pozdrawiam Opti7 www.fotowakacje.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Zasięg komórki 06.01.05, 23:03 Na stronie idei pisze że jest tam roaming. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: Zasięg komórki 07.01.05, 10:47 zdzisek99 napisał: > Na stronie idei pisze że jest tam roaming. w plusie też tak piszą - zasięg jest owszem "na lądzie" i to w bardzo wybranych miejscach. W Wenezueli są trzej operatorzy komórek - i nasze formy mają podpisaną umowę tylko z jednym z nich, którego zasięg nie obejmuje niestety Margarity. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Zasięg komórki 06.02.05, 23:04 Witam :) Jesli masz aparat trzyzakresowy, to mzoesz kupic karte pre paid sieci DIGITEL i wysylac sms do Polski. Z zasiegiem w niedostepnych terenach raczje bedzie problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 06.01.05, 23:04 Jadę 3.02 - jak wrócę to coś napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Zdzisek IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 11:08 Kiedy wracasz? Czy zdążę coś się dowiedzieć przed moim wyjazdem 12.02? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Zdzisek 09.01.05, 08:49 Hmm - raczej nie - wracam 14.02 - może jak znajdę tam neta to się odezwę tutaj (będę szukał intensywnie jakiegoś komputera w okolicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Zdzisek IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.05, 08:40 Było by miło. Baw się dobrze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Zdzisek 15.01.05, 18:39 Ech - chciałbym - właśnie biuro odowłało mi termin wylotu - lecę dopiero 23.02. Może to i lepiej - zdążę się zaszczepić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Zdzisek IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 10:14 Uważasz że szczepienie jest konieczne?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Zdzisek 17.01.05, 16:44 NO nie wiem - jeśli chcesz leżeć na plazy przy hotelu to chyba nie (choć podobno i tam może wystepować malaria - ale na nią akurat szczepionek nie ma) - ale ja chciałbym się wybrać na jakąś krótką wycieczkę do dżungli - a tam już są zalecane szczepienia (m.in. na dur brzuszny i żółtą gorączkę) Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: Zdzisek 31.01.05, 00:03 witam wszystkich jadocych na Margarite i tych marzacych!!! ja wylatuje na M. 8 lutego; lece IBERIA przez Madryt; bede tam do 30 marca; mieszkac bede w prywatnym pokoju, za 500000 Bs, blisko Juan Griego, Playa Caribe, Playa la Galera (5 min taxi, lub busikiem) pordrowki t. ps. na M. malarii nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreola TOMA !!!! 31.01.05, 00:57 Jesli lecisz do Caracas i chcialbys dotrzec niedrogo na Margarite to sprobuj zarezerwowac sobie bilet w linii lotniczej Rutaca. To najtansze linie latajace z Caracas do Porlamar - koszt ok. 100 000 bolivarow. Pozostale kosztuja ok. 180 000 bolivarow. Ostatni kurs czarnorynkowy dolara to 2 450 bolivarow. A te 500 000 bolivarow to bedziesz placil za caly pobyt czy za co? Musze cie uprzedzic, ze Juan Griego choc fajne, moze Cie znudzic. Na Playa Caribe przychodza glownie tubylcy, jest kilka barkow i to wszystko. Playa la Galera znana jest glownie z fortu na wzgorzu i tez nic rozrywkowego sie tam nie dzieje. Oczywiscie zakladam, ze chcesz sie tam takze spotykac z ludzmi i bawic, bo jesli szukasz swietego spokoju, to wybrales doskonale. Pozdrawiam Cie cieplutko, bo jeszcze od wczoraj slonko mnie nie opuscilo:))) kreola PS. cala reszta wylatuje z M. wlasnie 8-go. Moze sie spotkacie na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: TOMA !!!! 31.01.05, 14:42 Kreola, dzieki za tip; strony Rutaca znalazlem; rezerwowac internetowo nie mozna, trzeba sie rejestrowac- a tego nie lubie, a i moj hiszp. jeszcze nie to; 500000 Bs to za miesiac, ale chca z gory, wiec mysle ze sie dogadam na 2 tyg. z gory; cel mojego pobytu znasz! wiec nie tylko lezakowanie, ale tez i inne sprawy... a jak mi bedzia za "spokojnie" to sie... przeniose w inne kat; jaki problem; co do spotkania reszty, nie wiem o ktorej oni odlatuja; ja przylatuje do CCS o 16:30; i dalej Aeropostalem lub wlasnie Rutaca ok. 19:30; pozdrawiam t. Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: TOMA !!!! 31.01.05, 16:48 jeszcze raz ja, poszperalem troche, i duzej (jak piszesz) roznicy nie ma; w Aeropostalu w 1 strone (!) CCS-PMV koszt. 109 440 Bs; dochodzi do tego Impuesto de Salida- czyli podatek/ TAX w wys. 26 939 Bs; wiec pytanie tylko czy te ok. 100 000 Bs jest z Tax incluye, o No incluye; :-))) wazniejsze aby mnie nie orabali przy wymianie na lotnisku, bo po 9 godz. lotu umysl nie jest zdolny do wielu rzeczy... mimo wszystko dzieki t. Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: TOMA !!!! 31.01.05, 21:06 Tomku, te 100 tys to razem z oplatami lotniskowymi i podatkami. Za lot z caracas do Porlamar placilismy w sumie ok. 180 000 bolivarow w liniach Laser. Dzien w ktorym przylatujesz to ostatni dzien karnawalu. Moze byc trudno z biletami, bo wiem, ze jak rezerwowalismy powrotne to juz bylo niewiele. Szkoda, ze nie mozesz byc wczesniej, bo 8 i 9 lutego w calej Wenezueli jest wielka fiesta i pewnie podobaloby ci sie. Samolot Alitalii (ktorym wraca reszta grupy) odlatuje do Mediolanu o 17.45, wiec dwie godziny wczesniej beda juz na lotnisku, ale zwykle jest dluga kolejka do odprawy. Co do wymiany na lotnisku to nie jest to trudn ani niebezpieczne. Oczywiscie beda probowali sprzedac ci jak najtaniej, ale zawsze mozna sie targowac. Mowia troche po angielsku wiec wierze, ze sobie poradzisz. Nie bierz taksowki na dworzec krajowy, bo to nie ma sensu a beda cie przekonywali, ze to konieczne. Wyjdz z lotniska miedzynarodowego, skrec od razu w lewo i prosto chodnikiem dojdziesz do krajowego. Nie zajmie ci to wiecej niz 5 minut. Mimo wszystko baw sie dobrze, bo przeciez po nocy nie bedziesz zalatwial interesow, no i warto poznac atmosfere wyspy zanim zdecydujesz na niej zostac:) Powodzenia i odezwij sie czasem z krotka relacja trzymam kciuki kreola Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe 31.01.05, 00:51 Wrocilam z Margarity, hotel Pueblo Caribe widzialam. Tubylcy mowia ze jest dobry i nie ma podstaw, zeby im nie wierzyc. Tylko okolica nudna jak jasna cholera! Nie ma potrzeby szczepien przez wyjazdem na Margarite! Bylam tam dwa razy i zareczam, ze wciaz zyje. Dodam tylko, ze nie mieszkalam w resorcie, bo za kazdym razem dolecialam tam zupelnie samodzielnie. Polecam male hoteliki na wyspie, bo sa naprawde mile i niedrogie. A dla tych co sie nastawiaja na Bog_wie_jakie zwiedzanie wyspy, wyjasnienie - na wyspie naprawde niewiele jest do ogladania! Te wyspe trzeba pokochac i zostac albo nigdy nie wracac:) Jesli chcecie zwiedzac, to lepiej od razu zaczac od interioru a na wyspe przyjechac na koniec, zeby odpoczac. Pozdrawiam i zycze cudnej podrozy! k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 09:53 Jak pogoda? ciepłe morze? Lecę 12.02 do hotelu Dunes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: MARGARITA -duzo informacji!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 31.01.05, 10:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=19512335&a=19858836 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreola Re: MARGARITA - hotel Pueblo Caribe IP: *.tele2.pl 31.01.05, 12:26 Lenko, pogoda na Margaricie jest w zasadzie przez wiekszosc roku taka sama. W tej chwili jest zima i troszke czasem pada. Nie jest to jednak uciazliwe i wciaz jest cieplo. Morze jest odrobine chlodniejsze, ale porownania z Baltykiem i tak nie ma zadnego!!! Tubylcy wspominali cos o glonach, ktore moga niebawem naplynac na plaze, ale ja ich nie widzialam ani teraz ani w zeszlym roku (bylam w kwietniu). Mysle, ze bedziesz zadowolona. Pozdrawiam kreola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Filtr IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 14:36 Kreola, możesz mi doradzić jaki wysoki filtr będzie na tą porę odpowiedni? Uwielbiam się opalać!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: Filtr 31.01.05, 15:13 obawiam się, że tu w grę raczej bloker wchodzi ;) w listopadzie używałam tam 40 i dobrze nie było, oj nie :) a dodam, że mam dosyć ciemną karnację, żadnych skłonności do oparzeń i na dodatek pojechałam nie tak całkiem blada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Filtr IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:06 Ktos kiedyś na forum pisał że na miejscu warto kupić"specyfiki" do opalania?? Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Filtr 31.01.05, 21:09 Lenko, wysokosc filtra zalezy od twojej karnacji i od tego jak duzo czasu zamierzasz spedzic na sloncu. W zeszlym roku poparzylam sobie skore na filtr 30 i przy zachodzie slonca a w tym roku mialam tylko filtr 8, bylam na sloncu w samo poludnie i nic mi sie nie stalo. Musisz po prostu uwazac na najmniejsze objawy. Wszystkie potrzebne kosmetyki mozesz kupic na miejscu wiec nie ma potrzeby zabierac zbednych kilogramow. Nie sa ani gorsze ani z pewnoscia drozsze. :) k. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Filtr 03.02.05, 11:45 Czy ktos mi moze powiedziec jaki tam maja prad w gniazdku, gdzies widzialam info na ten temat ale nie zanotowalam i zapomnialam. Tnx z gory Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: Filtr 03.02.05, 12:13 cze, 110/120 Volt - 60 Hz.; potrzebny adapter; do tego inny rodzaj gniazdka (z 2 pionowymi, plaskimi bolcami); cu t. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Filtr 03.02.05, 13:08 Dzieki. Adapter juz mam ale czy laptop lub komorka mi nie eksploduja jak podlacze. Przepraszam z gory za glupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: Filtr 03.02.05, 13:13 hmmm, elektrykiem to ja nie jestem... :) ale mysle ze nie; wlasnie po to sa te "adaptery"! wiec jak sprawdze w przyszlym tygodniu to ci powiem... pozdro t. (a adopter jaki kupilas, i za ile?) Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Filtr 03.02.05, 14:00 Jesli masz adapter to raczej nic nie wybuchnie. Zreszta wiekszosc nowoczesnych urzadzen ma napisy na naklejkach (np. pod spodem laptopa) przy jakim napieciu dziala. Sprawdz, bo czasem nic nie potrzeba, po prostu bedzie dzialac. Wtyczki mozna kupic w calych zestawach (chyba 5 roznych) na lotnisku w Warszawie. Taki zestaw kosztuje ok. 27 zl i jest dostepny w sklepie z roznosciami, obok kafejki, po prawej stronie po przejsciu przez odprawe paszportowa. A tak na marginesie - zadna polska komorka NIE DZIALA na Margaricie, bo nie ma zasiegu. Podobnie wiekszosc europejskich komorek. No i kto by chcial jechac na wakacje z laptopem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly Re: komorka na margericie! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 03.02.05, 15:16 komorki dzialaja tylko ze w pasmie amerykanskim 1900 a nie europejskim gdzie jest 1800 i 900, dlatego potrzebny jest tam telefon 3-systemowy, ale przestrzegam rozmowy sa horendalnie drogie z komorki ok 10 zl za minute!, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: komorka na margericie! 03.02.05, 16:25 dokladnie tak jak napisal Toma, komorka nie dziala bo nie ma zasiegu, w caracas dziala plus i idea, era juz w tym roku nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
toma48muc Re: Filtr 03.02.05, 15:17 ha, ha, co do laptopa to masz swieta racje... ale komorke warto wziac; juz ktos podal informacje ze kupuje sie na M. Prepaid Karte za jedyne 1.5 $, i juz mozna plotkowac z Polska- no "tylko" ok. 3 min :-( aparat musi miec natomiast zdjety SimLock! " A tak na marginesie - zadna polska komorka NIE DZIALA na Margaricie, bo nie ma zasiegu." Aparat dziala; kazdy; tu mialas na mysli: nie dziala polska karta; pozdrowienia t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Filtr IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.05, 15:28 Gdzie sie kupuje taką kartę i jak wyglada cena sms-ów? Odpowiedz Link Zgłoś
sara33 Jakie biuro i czy tylko z Pragi??????????????????? 03.02.05, 15:44 Chciałabym się wybrac w sierpniu na 2 tyg, ale nie wiem z jakiego biura. Widziałam tylko ofertę wylotu z Pragi. Czy macie inne doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Jakie biuro i czy tylko z Pragi?????????????? 03.02.05, 16:28 Saro, kup sobie po prostu bilet i lec bez zadnego biura podrozy. Ale jesli bardzo musisz to zajrzyj na: www.eximtours.pl Tez maja Margarite i to calkiem dobre ceny. Tylko jesli kupisz gotowy wyjazd to raczej polecam miejscowosc Playa el Agua - najfajniejsza na wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Jakie biuro i czy tylko z Pragi?????????????? 04.02.05, 14:13 Ja sobie sklecilam sama podroz. Wylot z Wawy, hotel na Margaricie zarezerwowalam sama. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Jakie biuro i czy tylko z Pragi?????????????? 04.02.05, 14:26 Apropo jazdy z laptopem, odpowiadam: Jade z corka i tym sposobem zajme ja czyms podczas 10 godzinnego lotu. To, ze pod laptopem jest napisane w jakim zasilaniu dziala to wiem, nie wiem jednakowoz jakie obowiazuje w Wenezueli. Odpowiedz Link Zgłoś
kreola zasilanie na Margaricie 04.02.05, 16:17 to 110 - 120 V Pozdrowionka dla dzielnej corki podrozniczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Jakie biuro i czy tylko z Pragi?????????????? 06.02.05, 18:29 eximtours właśnie z Pragi organizuje wyloty. Ale przecież można załatwić sobie od razu u pośrednika bilet na dolot samolotem do Pragi (ja tak mam). Cena za tą wycieczkew eximtours jest dość niska - to i można się szarpnąć na dolot. A jak ktoś jest oszczędny to autobusem Eurolines - cena ok 100 zł w jedną stornę/osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly Re: Jakie biuro i czy tylko z Pragi?????????????? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 04.02.05, 17:48 ja bylem 2 razy: 1 raz wykupilem wyjazd w TUI w Warszawie wylot z Frankfurtu i tam dojechalem samochodem koszt byl w granicach 1200 euro za osobe 3,5* 15 dni allinclusive 2 raz wykupilem bezposrednio w niemieckim neckermanie karta kredytowa www3.neckermann-reisen.de/ cena bardzo dobra za 4* 2 tygodnie all ok 900 euro za osobe (to bylo w 2004 roku w marcu) wylot byl z Dusseldorfu gdzie dolecialem sam wykupujac bilet w Locie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Filtr 06.02.05, 18:26 Tu masz stronkę sieci GSM - jedynej dostępnej na Margaricie: www.infonet.com.ve/ Stronka po hiszpańsku ale domyślisz się która cena to za SMS w prepaid (Movil Prepago) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisek99 Re: Filtr 06.02.05, 18:39 110-120V/60Hz - standard gniazdek jak w USA (dwa płaskie bolce). Można kupić zestawy podróżne wtyczek do róznych standartów gniazdek. Ja kupiłem taki zestaw w OBI. Zwracam tylko uwagę na jedną rzecz - te przejściówki zapewniają tylko możliwość wpięcia się do gniazdka ich standartu wtyczką w polskim standarcie - przejściówki nie podbijają napięcia ze 110V do 220V. Należy przed wpięciem urządzenia przywiecionego z Polski sprawdzić na obudowie czy urządzenie jest przystosowane do napiecia 110V. Większość ładowarek do nowych kamer ma zasilacze 110V/220V - same automatycznie wykrywają napiećie sieci i się do niego "przestawiają". Jednak mogą się zdażyć urządzenia któe nie mają możliowści pracować w takim szerokim zakresie zasilania i w skrajnym przypadku można albo wywalić bezpieczniki na miejscu albo uszkodzić podłączane urządzenie. Najlepiej jest wcześniej sprawdzić instrukcje i obudowy do zabieranego sprzętu a w razie czego zaopatrzyć się w zestaw wtyczek z transformatorem podbijającym napięcie ze 110V/220V. Odpowiedz Link Zgłoś