Dodaj do ulubionych

odlotowe ceny BA w ten weekend!

IP: *.acn.waw.pl 04.01.05, 11:44
na razie na polskiej stronie BA
www.britishairways.com/travel/ussoffpl/public/en_pl zapowiedź terminu -
7-11.01, i że bahamy za 1235 peelenów plus taksy. od północy powinna być
widoczna lista miast docelowych a po dwóch dniach pojawią się i ceny.
Obserwuj wątek
    • Gość: frequent flyer Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: 80.241.130.* 04.01.05, 16:28
      Hm, ponad 100 destynacji - czyli pewnie 103 albo 104. rok temu było chyba dwa
      razy tyle. OTOH, dobre i to.
    • Gość: jacoby Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:20
      Jak to jest z tymi biletami jaki maja termin waznosci. Sa open czy od razu
      podaje sie date wylotu. Ile % ceny biletu stanowia pozostale oplaty lotniskowe.
      • Gość: frequent flyer Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: 80.241.130.* 04.01.05, 19:43
        nawet sobie chyba nie wyobrażasz ile dziś kosztuje bilet open. (kilka tysięcy
        dolarów plus taksy). bilety u britisha wymagają nie tylko określenia daty
        wylotu i powrotu ale jeszcze wstrzelenia się w daty w ktorych akurat są miejsca
        w tej klasie rezerwacyjnej. im więcej przesiadek, tym większe ryzyko że na
        wybrany dzień na któryś odcinek miejsca zabraknie. można natomiast po kupnie
        zmienić daty za dopłatą 100 albo 150 usd od podróży w każdą stronę, co przy
        tańszych biletach, np. do stanów, nie bardzo się opłacało, ale już przy
        australii czy NZ było do rozważenia. niestety problem z tym, że przy zmienianiu
        dat dalej trzeba było szukać miejsc w klasie Q czy jakoś tak, a te były od
        dawna dość przetrzebione.
        dlatego należy przyjąć że są to bilety z określoną datą, i już. i dlatego sam
        kupuję na tej promocji co roku, ale wyjeżdżam w lutym-marcu, a nie w maju czy
        początku czerwca, bo po prostu ryzyko że coś mi uniemożliwi wyjazd jest tym
        większe, czym dłużej czekam na wylot, a skoro latam z żoneczką, muszę to
        jeszcze przemnożyć przez dwa.
        z drugiej strony, jak znajdziesz gdzieś dziś NY za 1199 PLN + tax, też będziesz
        mieć identyczne ograniczenia. natomiast ceny britisha rok temu np do kostaryki -
        442 USD, czy na wyspę wielkanocną za 700 usd z ogonkiem były rewelacyjne. z
        drugiej strony, ceny do hongkongu czy singapuru były takie sobie, a antypody
        były tańsze o stokilkadziesiąt USD w porównaniu z innymi nieustającymi
        promocjami. różnie bywa.
        taksy zależą od kraju i przewoźnik nic to nie może - dotychczas w kanadzie było
        to ok. 30 usd a w stanach 130 usd. od tego czasu doszły dopłaty paliwowe,
        dopłaty za to że cię gruntownie obmacają, itp.
        • Gość: pidżej Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.acn.waw.pl 05.01.05, 20:48
          no to w tym roku wyspy wielkanocnej nie ma, nie ma też - choć to mała strata -
          żadnych portów docelowych w Europie. nadal jest pełno karaibów i ameryki
          środkowej, ale najpewniej znów przez miami, czyli niezbędna wiza amerykańska.
          nieźle reprezentowana jest australia i nowa zelandia (chyba przez hongkong), i
          azja południowowschoodnia, ale np. nie ma w ogóle indii, iranu. nie ma też tras
          dookoła świata.
          jest też zapowiedź wyprzedaży "do ponad 100 miejsc" w KLM od 13 do 15 stycznia,
          ale o ile promocja britisha jest realna, promocje KLM są zazwyczaj wirtualne -
          na większość kierunków nie ma ani jednego miejsca na żaden dzień już w momencie
          jej startu.
          • Gość: domin Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 06.01.05, 03:51
            First of all, za przebookowanie biletu płaciłem w klasie ekonomicznej we
            wrześniu 53$, więc nie jest tak źle. Może w tej promocji są inne ograniczenia,
            ale chyba nie powinno ich być. Zmienić datę wylotu można na 3 dni przed tą datą,
            problem taki, żeby znaleźć miejsce jeśli następna data będzie jakoś niedługo. FF
            trochę nie za dobrze sprecyzowałeś z tymi opłatami lotniskowymi. Zależą one od
            lotniska, nie od kraju. No i jeszcze do Pidżeja. Głowy nie dam sobie uciąć, ale
            mogę się założyć, że mając przesiadkę w Miami nie trzeba mieć żadnej
            amerykańskiej wizy! Jest to zwykły transfer, w którym żadnych wiz mieć nie
            trzeba. Nawet gdybyś zmieniał lotnisko (w tym samym mieście), to wizy mieć nie
            musisz, a oni powinni Cię przetrasportować z ew. obstawą na na to drugie
            lotnisko. Rzadko tak się dzieje, ale przeważnie jest to taki międzylotniskowy
            busik pod kontrolą służb granicznych czy cuś w tym stylu.
            • Gość: goska Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:12
              gdybys dawal glowe za brak wizy amerykanskiej - stracilbys. Wiza jest niezbedna
              (moze byc tranzytowa ale uzyskanie jej jest tak samo klopotliwe jak
              turystycznej). W USA nie funkconuje tradycyjny tranzyt - tamtejsze lotniska nie
              sa do tego dostosowane i nie przejsc w "strefie niczyjej". Za to daje glowe :))
              • gryfia Wiza tranzytowa. 06.01.05, 08:22
                Gość portalu: goska napisał(a):

" Wiza jest niezbedna(moze byc tranzytowa ale uzyskanie jej jest tak samo
                klopotliwe jak turystycznej). W USA nie funkconuje tradycyjny tranzyt -
                tamtejsze lotniska nie sa do tego dostosowane i nie przejsc w "strefie
                niczyjej". Za to daje glowe :))".

I ja utrzymasz (glowe) :))). Absolutnie tak jest. Potwierdzam.
                Nie ma przesiadek bez wizy.
                Pozdrowienia.
                • Gość: jacoby Re: Wiza tranzytowa. IP: *.sprint.isnet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 09:29
                  Czy wszystkie wyloty sa z LOndynu czy cos bedzie z Polski ???
                  Sam bilet do Londynu to 600 zl z BA.
                  • Gość: frequent flyer Re: Wiza tranzytowa. IP: 80.241.130.* 06.01.05, 09:32
                    wszystkie z warszawy/krakowa, przez londyn, odcinek do londynu w cenie
            • bonzee Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 06.01.05, 20:02
              Znam faceta, ktorego zona z dzieckiem leciala do Auckland z miedzyladowaniem w
              Australii (bez australijskich, tranzytowych wiz) Oj, dzialo sie, wiec nie
              dezinformuj.
    • fanta-girl stop pointy w Ameryce Pld 06.01.05, 09:37
      Czy ktos wie, gdzie sa?

Bo w Azji to zawsze prawie byl Hong-Kong, a w Azji
      sa jakies?
      • Gość: frequent flyer Re: stop pointy w Ameryce Pld IP: 80.241.130.* 06.01.05, 09:50
        za bardzo nie ma gdzie - stopover mozesz robić po drodze, a stamtąd dalej już
        nie polecisz. ale pamiętaj że możesz kupić bilet open-jaw ("rozwarta japa"),
        czyli np lecisz to kostaryki, włóczysz się po niej, nikaragui, gwatemali,
        belize, czy po jukatanie i wracasz np. z cancun. albo lecisz do vancouver,
        wracasz z las vegas, itepe. wystarczy żeby kontynent był ten sam.
        • fanta-girl Re: stop pointy w Ameryce Pld 06.01.05, 10:06
          hmmmm

jak rok temu wloczylam sie po Azji, to bilet z jednorazowym 3-dniowym
          stoppointem w Hong-Kongu w drodze do singapuru, kosztowal tyle samo co
          bezposredni.
          Moze Cathey Pacific ma taki deal z Hong-Kongiem, ze zawsze tamtedy lataja.

Mialam nadzieje,ze w Ameryce pld jest tak samo. I ze mozna wysiasc w Brazylii,
          Mexyku albo Wenezueli - spedzic tam 3 dni (bez wplywu na cene biletu) i ruszyc
          dalej.
          • Gość: frequent flyer Re: stop pointy w Ameryce Pld IP: 80.241.130.* 06.01.05, 10:27
            tu odpowiednikiem HK będzie miami, gdzie być może i tak będziesz musiała
            zanocować jeżeli okaże się że jak przylecisz z londynu o 1745 czy coś koło
            tego, przejdziesz immigration, odbierzesz bagaże, to już nic tego dnia nie
            łapiesz dalej. zatem 3-4 dni przystanku, jazda do key west i do flamingo, south
            beach itp, i dopiero dalej. tyle że to nie są backpacker destinations. tak
            myslę.
            • fanta-girl Re: stop pointy w Ameryce Pld 06.01.05, 10:32
              Ale przeciez do Miami trzeba wize?

wiec jak ktos nie ma, to raczej tu sie nie zatrzyma, tylko tranzytem bedzie nie
              wychodzac z lotniska grzal dalej...

Dzieki za info jakby nie bylo :)
              • Gość: frequent flyer Re: stop pointy w Ameryce Pld IP: 80.241.130.* 06.01.05, 10:45
                już było - w Stanach nie ma tranzytów :-( więc nawet nie wsiądziesz do samolotu
                bez wizy
    • Gość: michal Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.mia.bellsouth.net 06.01.05, 09:53
      za zmiane terminu placi sie $50 i to wszystko. Ja np. polecialem w marcu do LAX
      za $460 i zmienilem date z maja na sierpien. Uwaga: kazda kolejna zmiana
      kosztuje kolejne $50.
      Przygotujcie sie na kolejki i dlugie czekanie przy telefonie.
    • Gość: michal , IP: *.mia.bellsouth.net 06.01.05, 09:55
      wiem, ze to moze zabrzmi niefajnie, ale te bahamy, to nie jest az taaaaka fajna
      sprawa - drogo jest na miejscu.
      • fanta-girl bahamy 06.01.05, 10:07
        mi sie zdaje, ze wyspy to zawsze drozsze niz kontynent sa... :/
        • Gość: michal Re: bahamy IP: *.mia.bellsouth.net 06.01.05, 10:12
          niby tak, ale to chwila lotem z miami, wiec superdrogo nie bedzie. tam sa
          glownie kasyna i drogie hotele.
          polecam kostaryke, nikarague, kolumbie i wenezuele.
          • fanta-girl Re: bahamy 06.01.05, 10:16
            wenezuela i kostaryka brzmia niezle :)
            A co z JAmajka?

Tez pewnie cenowo taka jak reszta wysp?
    • Gość: jacoby Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.sprint.isnet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 11:01
      Interesuje mnie Sajgon ? Ciekawe ile bedzie kosztowal.
    • Gość: mm Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:08
      rozumiem ze te bilety faktycznie trzeba kupić w tych dniach...
      a co z wizami? jeśli musze wystąpić o wizę poczekać np. 2 tyg.(NZ) +pare dni na
      wizę "po drodze" (Austaralia) to wielkie ryzyko kupowac bilet za parę
      tysięcy... a jak nie dadza wizy... albo nie zdążą!?
      czy te bilety mozna zarezerwować i kupić później? lub ewentualnie czy istnieje
      możliwość zwrotu jesli by coś nie wyszło z paszportem (muszę odnowić... nie
      wpuszczą mnie do połowy krajów "bez wizy" na paszporcie który się kończy w
      pierwszych dniach czerwca...)
      • Gość: mm Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:09
        A!
        czy ktoś pamięta po ile były loty do Nowej Zelandii w zeszłym roku? tak
        orientacyjnie? jaką kasę szykować?
        • fanta-girl Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 06.01.05, 16:23
          nowa zelandia ni wiem... :(
          Ale za singapur - z pausa w Hong-Kongu i lot powrotny przez Bangkok mi wyszlo
          rok temu jakies 2500 zeta.
          Ale teraz dolar slaby, wiec 1/4 mam nadzieje bedzie nizej.

Ktos wie, kiedy wywiesza ceny?
          O polnocy, czy o 8 rano, jak biura rusza?
    • Gość: michal Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.mia.bellsouth.net 06.01.05, 19:48
      o ile pamietam, biletu nie mozna zwrocic, przynajmniej na dobrych warunkach.
      Przeciez to sa mozliwie najtansze przejazdy, wiec luksusow nie ma.
      Acha, przez usa nie przejedziesz tranzytem bez wizy!
    • Gość: zenek Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:21
      Ja czekałem na odlotowe ceny, żeby hycnąć jak najszybciej do USA, ale
      dowiedziałem się, że na odcinek do Lądka Zdrój (no bo nie ma miasta Londyn) już
      do 24.01. nie ma wolnych miejsc. I albo trzeba rezerwowaś na dalsze terminy,
      albo inaczej kombinować. A LOT-owska promocja tak samo już bez miejsc do 25.01.
    • Gość: pidżej Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.acn.waw.pl 07.01.05, 01:48
      ceny już są, australia od 2699 to rewelacja. Now the bad news: Klasa Q - bilety
      niezmienialne i bezzwrotne.
      • Gość: michal Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.mia.bellsouth.net 07.01.05, 07:51
        to zadne news, niestety, tak bylo i w zeszlym roku...
        • Gość: jacoby Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.sprint.isnet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:44
          Ktora to jest ta cena prawidlowa ta taryfa czy cena biletu*.
          Jak z gwiazdka to bez rewelacji.
          • washington_irving Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 07.01.05, 08:53
            G..., a nie promocja.... :-(
            gdyby jeszcze 2, 3 stówki taniej na bilecie....
            • fanta-girl Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 07.01.05, 10:04
              Ej masz racje... :(

fatalna ta promocja...

Rok temu podawali ceny w $ , a teraz w zl?

Mi i tak sie auto rozwalilo, wiec przez next 2 miechy tylko zarabiam, wiec moze
              sie tylko pocieszam i to taki mechanizm obronny, ale ceny wydaje mi sie sa
              mocno nie rewelacyjne.

Dokladnie-ze 3 stowki nizej na bilecie i mialo by to sens.
        • Gość: frequent flyer Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: 80.241.130.* 07.01.05, 10:05
          twierdziłeś że w zeszłym roku sam zmieniałeś datę, a teraz że nie można było
          zmieniać. może ciebie jest dwóch?
    • Gość: mm Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:15
      gdzie na waszej stronie sa ceny???? poza 3 klmu nie znalazłam nic więcej!
      czy wiecie po ile będzie (i czy będzie?) Nowa Zelandia?
      słyszałam ze KLMowe promocje są mało prawdziwe, ze biletów nie ma na
      większość "promocyjnych" kierunków.
      • Gość: czenek Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:18
        www.british-airways.pl/doc05/pl/destynacje/BritishAirways%20DniOdlotowychCen%202005.pdf
      • Gość: Grzegorz Rogólski Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:25
        Ceny na KLM zostaną opublikowane 13 I w nocy (z 12 na 13) po adresem
        klm-email.com/a/hBB281kAQfA7NAUrMStASRVr$vk/link1
        pozdrawiam
        Grzegorz Rogólski
        info@acctravel.net
        www.acctravel.net
        • Gość: mm Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:52
          eeee, tyle to i ja wiem. Myślałam ze jak piszesz "szczegóły na naszej
          stronie..." to faktycznie znajdę tam wiecej szczegółów. no nic, czekam
          cierpliwie.

A czy ktoś wie jakich cen można sie spodziewać na Nowa Zelandię od KLMu? ich (a
          właściwie nie ich ale przez nich) bilety są normalnie teraz w granicach 4900pln
          z taxami.
          • Gość: tore Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.net.skanska.pl / 213.17.161.* 07.01.05, 11:45
            dam sobie glowe uciac a moze i cos wiecej ze promocja klm bedzie taka sama lipa
            jak ba, a te trzy podane ceny sa na podpuche i nie zawieraja taxow. ktos juz
            dobrze wspomnial ze kilka stowek mniej w ba i byloby ok. podobne ceny jak te w
            ich promocji mozna znalezc na czartery z niemiec
    • fanta-girl Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 07.01.05, 11:46
      Grzegorz, a sprzedajecie bilety Cathey Pacifik?
      • Gość: G Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:32
        Tak
        Cathay Pacific (mamy specjalne taryfy)
        a od przyszłego tygodnia jako jedyni w Polsce
        będziemy sprzedawali China Airlines (Tajwańskie linie lotnicze)
        Jesteśmy agentem IATA więc wszystkie linie będące członkami są u nas w sprzedaży.

pozdrawiam
        Grzegorz Rogólski
        info@acctravel.net
    • Gość: jacoby Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:53
      Nie wiem dla kogo sa odlotowe na pewno nie dla mnie duzo szumu i nic poza tym.
      Mozna wyjechac w podobnych cenach i bez nerwówki.
      • Gość: benek Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! IP: *.wifi / 80.51.191.* 09.01.05, 12:16
        ściema z tą całą kampanią reklamową dużo szumu o nic - takie cene jak pisał ktoś
        wyżej są przez cały rok, ale BA chciałoby żebyśmy kupowali bilety jak "niektórzy
        idioci" telewizory ...
        • fanta-girl Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 09.01.05, 13:47
          Ja tylko jeszcze dodam, ze bilet do Bangkoku kosztowal do niedawna 600 $, co
          przy obecnym kursie dolkow mogloby nam dawac 1800 zeta.
          Wiec niech mi ktos wytlumaczy skad sie wzial Bangkok za 2600 PLN-ow????
          • 1kama Re: odlotowe ceny BA w ten weekend! 10.01.05, 13:40
            Faktycznie trudno mówić o jakiś promocjach.Przecież wszyscy umiemy liczyć!
            Dolar tani, euro również, spodziewałam się, że wpłynie to na ceny biletów.
            Jakoś nie zauważyłam...
            • arekch77 Jeszcze o tranzycie przez USA 10.01.05, 20:10
              Witam!

Otóż do 31 lipca 2003 roku istniał program TWOV (Transfer Without of Visa),
              który pozwalał obywatelom niektórych państw, w tym Polski, podróżować tranzytem
              przez USA bez wizy. Istniały pewne obostrzenia odnoście lotnisk i linii
              lotniczych. Np. LOT mógł przywozić i wywozić takich pasażerów, Swiss mógł ich
              tylko wywozić. Pasażer podróżujący jako TWOV był "pilnowany" przez pracowników
              linii, która go przywiozła. Od 1 lipca 2003, w związku z wprowadzeniem US VISIT
              program ten został zniesiony, i teraz nie można już podróżować przez USA bez
              wizy. No chyba że jest się obywatelem jednego z państw należących do Visa
              Waiver Program.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka