Gość: Karittka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:38 Chciałabym pojechać do Meksyku? jaki najlepszy okres, z jakim biurem, gdzie najwięcej informacji. Za wszystkie info z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: Meksyk IP: *.acn.waw.pl 13.01.05, 19:12 Najlepiej jechać samemu. Byłam, przeżyłam. Nie ma się czego obawiać, tylko w mieście Meksyk tak trochę ulice straszą. Zależy co chcesz zobaczyć. Jeśli chcesz poleniuszkować - słyszałam, ze Jukatan jest do tego super. Tylko trochę turystyczny, czyli nici z cichych plaż. O tej porze roku polecam Veracruz - ze względu na karnawał. Jeden z lepszych w Latinoameryce! Zapraszam na stronkę: delmacz.fotki.com/. Świetnie jest też wybrać sie na rafting po ich rzekach. Taaaaaaaka zabawa! Do tego przejścia pod wodospadami i skoki z triolesy - liny przewieszonej między dwiema górami, że czujesz się jak supermen (lub może bardziej na czasie - "iniemamocny"). Polecam firmę, z którą ja spływałam: www.aventurec.com/index.htm. No i oczywiście Teotihuacan - to podstawa. Polecam też stronkę virtualtourist.com/pedroebc, jej właściel jest zresztą tak sympatycznym człowiekiem, że sam oprowadzi Cię po mieście Meksyk. Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:27 Na własną rękę Meksyk wygląda nieźle, przeczytaj ten wątek i zobacz ile ciekawych doznań można przeżyć w Meksyku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=19217702&v=2&s=0 Osobiście nie byłem, więc biura nie polecę, aczkolwiek osobiście z biur, które mają swoje siedziby w Polsce wybierałbym TUI (www.tui.de) lub Neckermann (www.neckermann-reisen.de). Teraz interesowałem się trochę Meksykiem, jako że chciałem tam jechać i powiem Ci, że z wielu opinii przeczytanych, ja wybrałbym wyspe Cozumel zamiast Cancun. Cozumel jest lepszym miejscem pod względem nurkowania - nie określiłaś w jakim celu chcesz tam jechać. Najlepszy okres na Meksyk to koniec listopada-kwiecień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex swieta wielkanocne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.02.05, 20:36 jedz sama (bez biura) i najlepiej na swieta wielkanocne - piekna pogoda i show jakiego nigdzie indziej nie zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:48 Oczywiście najlepiej pojechać samemu ale nie zawsze to jest możliwe. Jeżeli chodzi o biura podróży to porównałam kilka ofert i wybrałam Meksyk + Jukatan w Logos Tours. Niestety koszty są odwrotnie proporcjonalne do przeżyć i nieporównywalne z idywidualnym wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Meksyk IP: *.mech.pg.gda.pl 11.02.05, 09:43 Ja byłam w Meksyku z biurem podróży. Wiem, że najlepiej samemu, ale ja na to nie mam odwagi. Byłam z Neckermannem. Łączny pobyt wynosił 13 dni (nie licząc przelotów), z czego wycieczka objazdowa po Jukatanie 4 dni i 9 dni pobytu w Playa del Car, niedalego miejscowości Playa del Carmen, a jakieś 60 km. od Cancun. Cóż mogę powiedzieć. Dla mnie był to jak do tej pory jeden z piękniejszych urlopów. Neckermann spisał się na 6, wycieczka objazdowa była bardzo dobrze zorganizowana i w spokojnym tempie. Część pobytowa, ach!co tu gadać, pięknie było. Cena też rozsądna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molo000 Re: Meksyk 11.02.05, 10:26 Grażka, a jak przelot, czy dało się wytrzymać? bo trochę mnie tem czas przeraża, sam lot 12,5 godziny a jeszcze przeciez przesiadka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Meksyk IP: *.mech.pg.gda.pl 11.02.05, 14:16 Ja non stop leciałam 10 godzin. Tzn. z Berlina do Bonn ok. godzinki, w Bonn nas wywalili z samolotu. Chwila odpoczynku w sklepach wolnocłowych i potem non stop 10 godzin. Na początku taki czas prawie w bezruchu wydawał mi się czymś przerażającym. Ale nie jest tak źle. Ciągle coś podają do jedzenia, do picia (wino, piwo, szampan, zimne napoje), lecą filmiki, muzyka. Samolot jest ogromny, nie jest tak ciasno, jak w tych, które latają nad Morze Środziemne. Podróż zniosłam lepiej niż myślałam. A poza tym to co zobaczysz na miejscu jest warte takich niedogodności. Ja za miesiąc też lecę w tamtym kierunku, myśl i radość, że zobaczę w końcu miejsce, do którego chciałam pojechać od dawna przebija wszystko. Lot 11 godzinny przy takiej perspektywie niestraszny. Znacznie gorzej leci się z powrotem. Tutaj dłuży się bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Meksyk IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 06.03.05, 18:34 Byłam w Meksyku z biurem destino mexico. Polecam. Bardzo dużo zwiedziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
asicca Re: Meksyk 08.03.05, 16:43 hej, tylko i wylacznie na wlasna reke, wczytaj sie w Lonely planet albo pascala, kupuj bilet na samolot i go! bylam przezylam polecam! jestes niezalazna, cos ci sie podba zostajesz dluzej, jak ci sie nie podoba to klikasz 3 foto i jedziesz dalej! zycze udanej podrozy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vista1 Re: Meksyk IP: *.uhn.on.ca 09.03.05, 21:34 Absolutnie sie zgadzam - Meksyk samodzielnie jest super. Mam jeszcze duzo do zaliczenia, ale atmosfera sie liczy najbardziej. Usmiechnieci ludzie, kraj turystycznie bardzo dobrze zorganizowany, pelno niedrogich hotelikow, i przede wszystkim: kolorowo. Polecam odwiedzic bajkowy cmentarzyk na Isla Mujeres - Yucatan. Odpowiedz Link Zgłoś
marrtasj Re: Meksyk 16.03.05, 21:45 Ja wylatuję 11.06 na dwa miesiące. Lądujemy z siostrą w Cancun a wracamy z D.F. Chcemy też zachaczyć o Belize i Gwatemale. Szukam więc informacji co mozna ciekawego zobaczyć z tych rzeczy, których nie ma w przewodniku i gdzie nie jest naćkane turystami? Jakieś sprawdzone tanie noclegi? Co polecacie do obejrzenia? (no oprócz tych miejsc zupełnie oczywistych). pozdrawiam, marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkor Re: Meksyk IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 15.03.05, 21:15 Wlaśnie zamówiłem wycieczkę z Destino Mexico. Dużo ludzi polecało mi to biuro. Zobaczymy - wylatuję 24 czerwca (objazd + plaża). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbłąkany bąk Meksyk w przełomie VI/VII ?? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.03.05, 13:45 Wydaje mi się że koniec czerwca to nienajlepszy czas na takie wypady. Ja jadę na początku maja i trochę się obawiam o pogodę - może być zbyt gorąco. Zerknij na np. www.reise-zeit.de/Reisewetter/mexiko.htm Pozdrowienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vista1 Re: Meksyk w przełomie VI/VII ?? IP: *.uhn.on.ca 16.03.05, 21:15 Nie obawiaj sie, w Meksyku przewaznie jest goraco, wiec nie masz wyboru. Zycze wspanialych wrazen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkor Ada napisz coś więcej o destino mexico IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 21.03.05, 09:41 Witaj - piszesz że byłaś w Meksyku z destino mexico - możesz podać więcej szczegółów tego wyjazdu - mu z żoną chcemy z nimi jechać 24 czerwca- dużo ludzi poleca to biuro. Proszę napisz coś więcej. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POCIOPOTEK Re: Meksyk IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 17.03.05, 11:58 jadę pod koniec czerwca na wycieczkę objazdowo-wypoczynową z Destino Mexico. Odpowiedz Link Zgłoś