wpit 01.02.05, 05:21 Wybieram sie do Pekinu za 2 miesiace i mam kilka pytan: Jakie sa ceny taksowek? Jakie polecacie miejsce na nocleg? No i kilka porad ogolnych prosze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peilin Re: Pekin - kilka pytan IP: 195.94.211.* 01.02.05, 10:49 Czesc. Taksowki nie byly zbyt drogie, cena zalezy od wielkosci i jest na naklejce na oknie. Na ogol wlaczaja sami licznik, ale jesli tego nie zrobia to trzeba na to nalegac (da biao - wlacz licznik), albo zmienic taksowke. Oczywiscie jak wszedzie mozna trafic na oszusta, ktory zanim dowiezie Cie do celu objedzie cale miasto, ale nie jest to praktyka nagminna. Ja mieszkalam w hotelu przy polskiej ambasadzie, ale jest to tylko oplacalne jak sie ma znizke i nie wiem, czy ten hotel jest ogolnodostepny. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pekin - kilka pytan IP: 61.48.62.* 02.02.05, 13:27 Taxi kosztuja 1.2, 1.6 i 2 juany za kilometr. Po wiecej wiadomosci na temat ciekawych wypadow w i pod Pekinem zapraszam na www.staryhutong.com Pozdrowienia, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
peterowski Re: Pekin - kilka pytan 07.02.05, 13:18 Witam, ja rónież wybieram się do Pekinu w kwietniu. Obecnie zastanawiam sie nad wyborem połączenia. Kusząca jest oferta Aeroflotu. Odpowiedz Link Zgłoś