Dodaj do ulubionych

CHINY- do JANUSZA

IP: *.compower.pl / 217.201.98.* 30.03.05, 14:03
Czesc Janusz,
jako iz czesto bywasz w Chinach mam kolejne pytanie - otoz czy nie orientujesz
sie czy istnieje mozliwosc pojehcania tam ze zwierzakiem domowym(kotami) -
bede probowala dowiedziec sie czegos w Ambasadzie ale na razie pytam sie CIebie
jak cos wiesz to napisz
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: CHINY- do JANUSZA IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.05, 16:31
      hallo Anka,
      na pewno istnieje mozliwosc wwozu zwierzat domowych (pies/kot) do chin - wiem,
      bo moi amerykanscy znajomi przyjechali z psem (do shanghaju) Ale na pewno
      bedziesz potrzebowala oficjalne zaswiadczenia od weterynarza, ze kociak jest
      zdrowy, zaszczepiony itp. dokladnych informacji moze tu ci udzielic tylko
      ambasada/konsulat. Ode mnie tylko jeszcze jedno: nie wiem czy sam bym poddal
      ulubionego zwierzaka takiej torturze jaka jest dla niego kilkunastogodzinny lot
      w komorze bagazowej samolotu, poza tym chiny to sa chiny i to co jest normalne
      w szysghaju´, wcale nie musi obowiazywac w pekinie czy gdzie indziej - tzn,
      moze ci sie przydarzyc, ze twoj kociak trafi do kwarantanny - ot tak bez
      powodu, bo sie komus jakas pieczatka w twoich paapierach nie spodoba (wiem cos
      na ten temat) - wtedy cie uratuje tylko tzw. "chinska droga" tzn. bakszysz..
      Jeszcze jedno: jak wypuscisz psa/kota samego na ulice, to jest to rownoznaczne
      z wyrokiem smierci na niego - rownie dobrze mozesz go sama oddac do
      jakiejkolwiek restauracji..
      pozdrawiam
      janusz
      • Gość: anka Re: CHINY- do JANUSZA IP: *.compower.pl / 217.201.98.* 30.03.05, 17:55
        Bardzo wielkie dzieki za odpowiedz - jestem wiec nastawiona pozytywnie do
        podrozy z kotami (2;-) po ulicy chodzic nie beda, a podroz musza jakos zniesc -
        lepiej to niz pol roku beze mnie i mojego chlopaka... mamy jeszcze troche czasu
        do wyjazdu ale warto wiedziec... Jak juz bede pewna, ze jedziemy to jeszcze
        pewnie sie z Toba skontaktuje
        a tymczasem pozdrawiam z Wloch
        anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka