Dodaj do ulubionych

Jaipur w Indiach

IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 11.05.05, 16:37
Hej, czy ktoś z Was był może w Jaipur w Indiach? Mam możliwość odbycia tam
kilkumiesięcznej praktyki i zastanawiam się, czy warto....?
Obserwuj wątek
    • hki Re: Jaipur w Indiach 11.05.05, 16:52
      Witaj, mialem przyjemność przebywania w Jaipurze zaledwie przez pare dni i
      goraco polecam. Jeżeli lubisz Indie, ciekawi Cie tamtejsza cywilizacja,masz
      szanse na ciekawą praktyke to jedz!!! Caly Radzastan w zasięgu dloni, niedaleko
      do Delhi...Sam Jaipur ze swoją starówka w kolorzy lososiowym-nazywają
      miasto "Pink City", lecz dla mnie to losoś, z Palacem Wiatrów, z nieodleglym
      Amberem jest piekny.
      pzdr.
    • Gość: magda Re: Jaipur w Indiach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 16:58
      Miasto jest bardzo zatłoczone (jak to w Indiach), ale ma klimat. na pewno jest
      o wiele przyjemniejze niż Delhi.
      Jeśli to będzie Twoja wizyta w Indiach czy generalnie w Azji to pewnie
      przeżyjesz konkretny szok, ale myślę, że Ci się spodoba
      czy to przypadkiem praktyka organizowana przez Aiesec? bylam na takiej. bylo
      super!

Magda
      www.podrozowanie.republika.pl - zdjęcia z podrózy po Azji i nie tylko
      • Gość: magda Re: Jaipur w Indiach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 16:59
        mialo byc "Jeśli to będzie Twoja PIERQWSZA wizyta w Indiach czy generalnie w
        Azji..." :)
        magda
        • Gość: Asia Re: Jaipur w Indiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:27
          Hej, dokładnie tak- to właśnie AIESEC organizuje tą moją ewentualną praktykę. A
          gdzie Tobie udało się wyjechać? (Jeśli nie masz nic przeciwko, to może mogłabym
          się z Tobą skontaktować mailowo...?Bo miałabym parę pytań:)
          • Gość: magda Re: Jaipur w Indiach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 08:55
            hej
            ja bylam w Malezji w 2003roku, 10 miesiecy. bylo extra. pisz na
            madziabis@yahoo.co.uk

pozdrawiam
            magda
            www.podrozowanie.republika.pl
    • Gość: domin Re: Jaipur w Indiach IP: *.nespo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:08
      Czy warto odbyć tam praktykę, to nie wiem bo nie odbywałem. Co do samego miast,
      to faktycznie bardzo barwne i niesamowicie ciekawe. Wbrew temu co napisała
      Magda, stwierdzę, że jak na Indie Jaipur wcale nie jest zatłoczony. Jest
      znacznie mniej spalin, huku, tłoku niż np. w Delhi. Taki tłok, w którym zdarzają
      się wielbłady wcale nie jest taki zły:) Wielkie miasta bym odradzał, bo
      normalnie nie da się wysiedzieć, a Jaipur to taki nasz Kraków. Tak mi się zdaje.
      Spore miasto, ale z charakterem. Poza tym wszędzie z tamtąd blisko. Rzut beretem
      do Delhi, Agry, Puszkaru, Udaipuru, Jaisalmeru itp. Mozesz wyskoczyć np. na 1
      dzień w weekend na safari rowerowe do Koleadeo National Park, albo skoczyć
      obadać Taj Mahal. Tysiące możliwości. Ludzie też są znacznie znośniejsi w
      porównaniu np. do stolicy. Z językiem też nie bedzie problemów, bo prawie
      wszyscy mówią w ingliszu.
      pozdróweczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka