Dodaj do ulubionych

Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozecie?

08.06.05, 20:47
Mieszkam w Belgii od trzech lat i nie znosze tego kraju... Chcialbym pracowac
w Brazylii. Mam wyksztalcenie wyzsze (filologia)...
Nie chce zarabiac kokosow. Tylko tyle, zeby bylo na mieszkanie i na skromne
zycie... Czekam na wasze sugestie, pomoc od tych, ktorzy tam mieszkaja.
Smutny.

PS. Conheco portugues. do Brasil tambem:)
Obserwuj wątek
    • nocnylot Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 08.06.05, 21:09
      Filologiem, ale jakim? Jak angielskim to szanse masz spore... Jak np.
      bialoruskim, to sa one o wiele mniejsze...
      nl
      • smutnybelg Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 00:19
        skonczylem hiszpanski i francuski.Znam angielski i mam certyfikaty.
        • nocnylot Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 01:36
          Gdybys byl anglista to nie byloby to az tak trudne. Z hiszpanskim i francuskim
          moze byc gorzej... Ale... wszystko jest mozliwe!
          nl
          • smutnybelg Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 10:41
            nocnylot napisał:

> Gdybys byl anglista to nie byloby to az tak trudne. Z hiszpanskim i
            francuskim
            > moze byc gorzej... Ale... wszystko jest mozliwe!
            > nl

EEE... Wczoraj znalazlem na UOL Ogloszenia o prace i jest dosc duzo ofert dla
            nauczycieli hiszpanskiego i francuskiego... Mieszkasz w Brazylii czy tylko
            nosisz ja w sercu?
            • nocnylot Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 11:10
              W tym problem, ze poki co on nosi ja w sercu... A na miejscu jest sporo nativ
              speakerow (zwlaszcza hiszpanskich), szukajacych pracy...
              nl
              • nocnylot Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 11:11
                Sorry. Myslalem, ze to trzecia osoaba wlaczyla sie do tego watku. Nie, ja nie
                mieszkam w Brazylii ale dosc czesto tam bywam (brazylijska narzeczona)...
                nl
                • smutnybelg Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 09.06.05, 22:55
                  Masz racje. Wszedzie dzis ludzie szukaja prace. I w koncu Brazylia lezy obok
                  panstw hiszpanskojezycznych...
                  Trudno. Znajde cos w Europie. A Brazylie na wakacje:)
                  • wasza_bogini Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 29.07.05, 16:28
                    a dlaczego nie lubisz belgii?
                  • bartekpurol Re: Chcialbym pracowac w Brazylii!!!Moze pomozeci 08.10.05, 15:26
                    Ja "pracowale" w malej firemce consultingowej w Sao Paulo dwa lata temu.

Nie ma sie czym chwalic, ale nie moglem sie pochwalic portugalskim w tamtym
                    okresie.

Zlote czasu dla biznesu Polska-Brazylia byly w latach 80-tych - 90-tych,
                    gdy nasze kopalnie wysylaly tam miliony ton wegla.
                    Mysle, ze z jako nauczyciel angielskiego, francuskiego moglbys cos zdzialac.
                    Ale musisz byc na miejscu i wykazac sie cierpliwoscia i uporem. Nie twoja panna
                    zrobi rozeznanie, a ty bedac tam na dluzszych wakacjach moglbys atakowac
                    prywatne szkoly, itp...
                    Bartek
                    bartekpurol@yahoo.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka