assim Re: wyspa sw heleny, wniebows., tristan da cunha 11.11.05, 15:06 ponawiam, moze tym razem ktos sie odezwie :) pozdr/a Odpowiedz Link Zgłoś
peaka trudna sprawa :-( 14.11.05, 09:12 Biorąc pod uwagę same tylko warunki pogodowe panujące tam, wątpię, abyś znalazł tutaj kogoś, kto spędza wakacje np. na Tristanie. :-D Zresztą chyba nawet nasze wyprawy omijają tamte rejony. Uderz raczej tu: www.btinternet.com/%7Esa_sa/index.html Kiedyś chodziła mi po głowie wyprawa na N. Amsterdam i St. Paul Island, ale zorganizowanie takiej ekspedycji po prostu trochę mnie przerosło [choć jest to możliwe, o czym świadczy np. poniższa relacja]: www.edouard.com/travel/southern-seas96.html Odpowiedz Link Zgłoś
assim Re: trudna sprawa :-( 14.11.05, 16:54 znalazlem statek ktory plywa na sw. helene. jedna z opcji to przelot do RPA, potem statek do namibii i wreszcie na sw helene. www.rms-st-helena.com/ problem w tym ze nie ma opcji z pobytem na wszystkich trzech wyspach za jednym razem - a troche szkoda mi tej fortuny ktora mialbym na to wydac... dlatego pytalem czy ktos w jakis inny sposob zwiedzil te wyspy, ot co ;) pozdr/a Odpowiedz Link Zgłoś