Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Parali byłam z Triadą

28.08.02, 10:50
Byłam na wczasach 12.08- 26.08. w miejscowości Paralia. Było super!!!!!
Mieszkałam w hotelu Naias- bardzo ładny hotel i Paralia piękna. Korzystałam z
wycieczki z Triadą dwudniowej do Meteorów, Delf i Aten.
Jak ktoś chce bliższych informacji chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kim Re: Wróciłam z Parali byłam z Triadą IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 28.08.02, 11:40
      Też zastanawiam się nad Parališ ew.Turcjš. Byłam w zeszłym roku w Nei Pori i też było super. Jak spisywali się rezydenci Triady, czy było wszystko OK? i jaka była pogada bo ostatnio chyba tam troszkę padało i mam miesznae uczucia wybierajšc Grecję:
      • deotyma23 Re: Wróciłam z Parali byłam z Triadą 28.08.02, 20:14
        W czasie kiedy ja byłam w Parali deszcz padał 2 razy- jak byłam na
        obiadokolacji po wyjściu z restauracji hotelowej ulicami płynęły strumienie
        wody i drugi raz późną nocą gdy już spałam- więc mnie ominęła kiepska pogoda.
        Miałam wykupiony pobyt w hotelu Plaza ( 2*),ale po wylądowaniu w Salonikach
        rezydent powiedział że mieli sporo skarg na ten hotel i proponują mi hotel
        wyższej kategori(3*) bez dopłaty za klimatyzację i wogóle bez żadnej innej
        dopłaty. Na miejscu przekonałam się że miałam szczęście .Hotel Naias w którym
        dostałam pokój jest po niedawnym remoncie a więc czyściutki i odszykowany.
        Rezydenci są bardzo mili- w tym hotelu dostałam na początku pokój na parterze
        od strony podwórka- nie spodobał mi się i w ciągu kilkunastu minut został
        zmieniony na taki jaki zaakceptowałam- wszystko z uśmiechem na ustach,
        grzecznie, wręcz "nie ma problemu". Ja byłam zadowolona i mogę polecić Grecję.

Natomiast jeżeli zastanawiasz się nad Turcją- byłam z Triadą 2 lata temu w
        Turcji i jeżeli chcesz tam jechać to zwróć uwagę na informacje gdzie leży
        hotel. Ja byłam w Blue Fishu- hotel bardzo ładny ale dojazd do Alanyi 20 min
        dolmuszem. To takka specyfika turecka że budują część hoteli daleko za miastem
        chcąc jednocześnie żeby ludzie tam przebywający wszystkich zakupów dokonywali
        na miejscu.
    • Gość: Asia W. Re: Wróciłam z Parali byłam z Triadą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 12:05
      Prawdopodobnie będę tam od 02.09. Mogłabyś napisać coś więcej. Jaki poziom
      wycieczek, jak kształtują się ceny (również artykuły spożywcze), będę w
      apartamencie a nie wiem jak bardzo podniosły się ceny w porównaniu do roku
      ubiegłego.
      • deotyma23 Re: Wróciłam z Parali byłam z Triadą 28.08.02, 20:31
        Ceny wzrosły bardzo, niżej podaję przykładowe ceny w euro:
        1,3-1,6 - 1l wina z beczki
        0,5-0,6 puszka piwa
        1,0- kulka lodów
        2,0- 3kg nektaryn,brzoskwiń
        1,0- 2kg pomidorów
        2,4- wino Apelia 1,5 l
        0,6- makaron paczka
        5,7- ser feta
        0,4- kawa frape jednorazowa kupowana w sklepie spożywczym
        2,5- kawa frape w kawiarni
        5,0-6,0- koszulka t-shirt
        4,0- porcja musaki w tawernie
        3,5- porcja smażonych małż w tawernie
        8,5- porcja smażonego rekina
        Więcej cen nie pamiętam- ponieważ ja mieszkałam w hotelu i miałam całe
        wyżywienie.
        Natomiast co do wycieczek- nie polecam: wieczoru greckiego jedzenie kiepskie,
        wino Retzina- nie do picia całość droga 17 euro za łba w tej cenie samemu można
        coś sobie zorganizować.
        Ta wycieczka na której ja byłam tj 2-dniowa do Meteorów Delf i do Aten
        kosztowała po 100 euro od łba- może drogo ale miałam wszystko za jednym
        zamachem.
        Ważna informacja jeżeli posiadasz legitymację studencką to jadąc na Akropol
        koniecznie ją weź gdyż bilet normalny kosztuje 12 euro, 6 euro za studenta a do
        18 lat wchodzisz za frico.
        • Gość: Asia W. Re: Wróciłam z Parali byłam z Triadą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 09:07
          Dzięki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka