Dodaj do ulubionych

Internet i Komorka w Wenezueli

IP: *.business.cablecom.ch 03.10.05, 12:10
Hallo mam pytanie dotyczace funkcjinowania komorki w Wenezueli - czy dziala?
W Argentynie, Brazyli czy Chile nie bylo klopotow a kto wie jak jt w
Wenezueli? Czy tylko w Caracas i ewtl Isla Margarita a moze i tam sa klopoty?
I dalej - jak wyglada sprawa dostepu do internetu - kafejki na kazdym rogu,
czy trzeba szukac? a moze wogole nic ... :-(((.
Mam taka sytuacje rodzinna, ze pomimo urlopu musze miec mozliwosc kontaktu z
Polska.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janka Re: Internet i Komorka w Wenezueli IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.05, 13:11
      ja mieszkałam w hotelu i tam nie było problemu z internetem ale na komórke nie
      licz nie mamy jako Polska umowy.
      • chilijczyk Re: Internet i Komorka w Wenezueli 03.10.05, 13:27
        To nie Polska, lecz poszczegolni operatorzy podpisuja umowy roamingowe. Era
        rzeczywiscie nie ma takowej, ale Orange (Idea) i Plus maja podpisane umowy z
        wenezuelskim Digitelem wiec dla abonentow tych operatorow nie ma problemu.
    • jalita Re: Internet i Komorka w Wenezueli 03.10.05, 13:26
      Dziekuje Janko - jako, ze nie mieszkam w Polsce moja komorka nie jest w Polsce
      zarejestrowana, ale potrzebny mi jest kontakt telefoniczny wlasnie z Polska -
      wiec chyba slabo to bedzie wygladac.
      No coz, trudno - pozdrawiam.
    • chilijczyk Re: Internet i Komorka w Wenezueli 03.10.05, 13:31
      Ach. Ty piszesz ze Szwajcarii, tak? Wszyscy szwajcarscy operatorzy maja
      podpisane umowy roamingowe z Wenezuela. Wiec bedziesz mogla odbierac i dzwonic
      do woli.
      • Gość: halina Do Chilijczyka IP: *.business.cablecom.ch 03.10.05, 13:55
        Hmmm ... ja to jednak jestem jakis strashny matol! Zrob mi prosze uprzejmosc i
        powiedz po czym to widac, ze ja pisze ze Szwajcarii??? Nie zebym to chciala
        ukrywac, ale nigdy sie tym nie chwale, bo nieraz juz slyszalam nieprzyjemne
        komentarze, ze sie wywyzszam, chwale czy tym podobne bzdury. Poza tym serdeczne
        dzieki za odpowiedz odnosnie komorki. Tak mam oczywiscie szwajcarska i w takim
        razie wezme, bo powinna dzialac. Jeszcze jedno - byles w Wenezueli, moze
        niedawno? Widzialam Twoje wypowiedzi na forum o Am. Lacinskiej - z miejsc po
        ktorych podrozujesz wynika, ze masz podobne do naszych zainteresowania -
        ciekawa jestem jak wyglada Torres po pozarze - bylismy tam rok temu ... jeszcze
        zanim splonelo ...
        Masz jakies ciekawe spostrzezenia lub uwagi co do Wenezueli? Wybieramy sie m.
        innymi na Roraime ... moze ponurkowac ... Acha - zupelnie odpuszczamy dzungle
        we wszystkich wydaniach :-))).
        Pozdrawiam i z gory dziekuje.
        • chilijczyk Re: Do Chilijczyka 03.10.05, 14:11
          Zobacz na to co wyswietla sie obok Twojego imienia, gdy sie nie logujesz...
          Konczy sie na .ch, czyli piszesz ze Szwajcarii... :)
          Co do Torres to to co sie spalilo, wyglada jak po porzaze i jeszcze tak kilka
          lat bedzie niestety wygladac. Na szczescie nie spalilo sie wszystko i wiekszosc
          odwiedzajacych Park nawet tego nie zauwazy. A Wenezuela... Bardzo ciekawy kraj,
          choc troche mnie martwia ostatnie wydarzenia polityczne. Mowiac krotko, warto
          tam jechac zanim wszystko nie zacznie sie "walic", co jest niestety coraz
          bardziej prawdopodobne. Niestety nie mialem okazji tam nurkowac, ale slyszalem
          od znajomych, ze jest calkiem sporo dobrych miejsc...
    • Gość: Lil Re: Internet i Komorka w Wenezueli IP: *.aster.pl 03.10.05, 15:52
      Pytasz o komórki, ale dodam jeszcze, że w większych miejscowościach łatwo
      znaleźć tzw. centra telekomunikacyjne - sala z kabinami telefonicznymi, płaci
      się po skonczeniu rozmowy, przy kasie. Pamiętam, że rozmawiałam ponad pół
      godziny z Polską za jakąś zupełnie śmieszną sumę. Zdaje się, że była to
      równowartość około pięciu dolarów.
      • Gość: Halina Re: Internet i Komorka w Wenezueli IP: *.business.cablecom.ch 03.10.05, 17:07
        Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam.
        :-)))
        • Gość: gosia Re: Internet i Komorka w Wenezueli IP: .1P2D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 04.10.05, 13:52
          Dostępność roamingu to jedno, a zasięg lokalnych operatorów to drugie. W
          zeszłym roku wchodziłam na Roraime i ten teren jest tak bezludny, że
          zdziwiłabym sie, gdyby tam był zasięg (ja nawet nie próbowałam). Najlepiej
          chyba wejść na strony wenezuelskich operatorów i sprawdzić.
          Acha - na pewno w Santa Elena widziałam kafejki internetowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka