Gość: pawel IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.12.05, 14:37 Za 3 tygodnie wylatuje do Tajlandii, chcialbym wiedziec czy po tsunami ceny wzrosly(mam na mysli spanie i wyzywienie). Z gory dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolo07 Re: ceny w Tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:20 nie wzrosly Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: ceny w Tajlandii 28.12.05, 23:22 wzrosły minimalnie ale chyba raczej z powodu inflacji, np. cena za przejazd autobusem w Bangkoku w ubiegłym roku była 3,5 batha a teraz 4 bathy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: ceny w Tajlandii 29.12.05, 16:46 Gość portalu: pawel napisał(a): > Za 3 tygodnie wylatuje do Tajlandii, chcialbym wiedziec czy po tsunami ceny > wzrosly(mam na mysli spanie i wyzywienie). Z gory dziekuje za informacje. a ja za ponad dwa tygodnie wracam stad do domu:)...nie wiem jakie tam byly ceny przed tsunami, ale ogolnie to wydaje mi sie bardzo tanio... za dwuosobowy pokoj w Bangkoku w Sawasdee Smile Inn - klimatyzacja i wlasna lazienka z ciepla woda placimy 550 baht za noc...autobus z BKK do Siem Reap w Kambodzy kosztuje 400 baht - calkiem znosna podroz...duza butla wody mineralnej 13 baht... itp. itd. nie pamietam cen wyzywienia, ale z pewnoscia drgnelaby mi reka przy placeniu wysokich rachunkow... a tu wszystko ucieka w niepamiec:) - nie jest zle:) Milej podrozy Ci zycze! Zabierz ze soba kilka lopat sniegu! Bo chyba zatesknisz napewno;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: ceny w Tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:21 Mam prosbę Czy mozesz podać adres hotelu i czy trzeba wczesniej rezerwowac miejsca i jak dojechac z lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ceny w Tajlandii IP: .1P3D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 30.12.05, 11:14 Witam, Czy ktos zna sprawdzony hotelik blisko lotniska w BKK przylatujemy tam na jeden dzien rano a na zajutrz okolo 7 wylot do Chiang Mai. Jak czasowo wyglada sprawa z transferem z lotniska do centrum BKK? Dzieki za info Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek Re: ceny w Tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:52 Piotrk nie wiem czym lecicie ale na stronie air asia : www.airasia.com/site/en/home.jsp można z Bangkoku do Chang Mai leciec o 6 .45 ,10, i 12 .50 i to tylko za 1500bth z oplatami ! pozdrawiam neronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ceny w Tajlandii IP: .1P3D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 30.12.05, 11:59 Hej dzieki za szybka reakcje. Lecimy wlasnie Air Asia o 6:45 i sie zastanawiam nad hotelem blisko lotniska. Mozesz cos doradzic ?? Ciekaw jestem ile zajmuje dojaz z centrum do portu lotniczego. O ile pamietam bilety bukowalem za 499 plus oplaty, chyba najtansze co bylo mozliwe. Dzieki i pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: ceny w Tajlandii 30.12.05, 21:38 dojazd z centrum ? to zależy co rozumiesz oprzez cenrum, jeśli masz na myśli rejon KhaoSan Rd, to autobus lotniskowy (100 bath) jedzie autostradą ok 30min jeśli zaś centrum dla Ciebie to rejon Sukhumvit Rd. to w zależności od korków na Sukhumvit 30min do 1 godz. Prywatne busy z KhaoSan Rd.(60-80bath) nie jadą autostradą i zajmuje im to ok.1,5 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ceny w Tajlandii IP: .1P3D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 06.01.06, 11:39 Hej dzieki informacje. Widze ze Khao San bedzie oki. Jeszcze dwa pytania : 1) Nie ma problemu z dostaniem sie okolo 4 rano na lotnisko z Khao San ?? 2) Czy byl ktos na wyspach parku KO-SURIN. Ciekaw jestem jak z transportem i noclegiem na Similan lub Miang bo chyba tylko tam mozna o ile sie dobrze doczytalem. Jezeli ktos tam byl niech drapnie pare slow, z gory dziekuje Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
sara70 Re: ceny w Tajlandii 05.01.06, 20:16 Czy mozesz podac link do strony tego hotelu? Ja znalazlam tylko Sawasdee Sukhumvit Inn, ale tam sa inne ceny. Pozdrawiam i zazdroszcze pobytu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: ceny w Tajlandii 05.01.06, 21:17 wszystkie hotele z sieci Sawasdee znajdziesz tu: www.sawasdee-hotels.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sara70 Re: ceny w Tajlandii 05.01.06, 22:40 Dziekuje, znalazlam :)). Mam jeszcze pytanie, czy mozna wierzyc w to co pisza na stronach hoteli i to co widac na zdjeciach? Przy niektorych sa opinie turystow, ale bywaja rozne i wlasciwie nie wiem na co sie zdecydowac. Czy ktos moze polecic cos sensownego w Bangkoku w dobrej lokalizacji, czysty i bez robactwa w cenie do 70 zl/dobe. Aha, i czy lepiej rezerwowac wczesniej czy szukac moze czegos na miejscu (wyjazd w marcu). Padlo tu juz pytanie o tlok i liczbe turystow. Zakladajac ze nie chce jechac w lipcu/sierpniu i nie chce tez za bardzo moknac to czy marzec jest dobrym terminem? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.cukier Re: ceny w Tajlandii 06.01.06, 17:48 Mieszkałem w 2 hotelikach z sieci Sawasdee w rejonie KhaoSan Rd. W zasadzie pokoje wyglądają tak jak na zdjęciach lecz w większości z nich okienko jest małe i skierowane na klatkę lub jakiś kanał wentylacyjny, w niektórych pokojach wyższej kategorii sa okna na zewnątrz. Zdjęcia były chyba robione przez obiektyw bardzo szerokokątny ale pokoje są czyste więc raczej mogę polecić Ci hoteliki tej sieci. 70 zł to jest ok 850 bathów czyli całkiem sporo ale w Bangkoku za te pieniądze nie możesz się spodziewać rewelacji. Naprawdę dobre hotele możesz znaleźć na stronach: www.asiarooms.com , www.sawasdee.com , www.bangkok.com , www.thaihotel.com czasami są tam bardzo duże przeceny i za pieniądze które chcesz wydać możesz znaleźć naprawdę dobry hotel. W rejonie KhaoSan na Banglampoo (5min do KhaoSan) jest New World Lodge Hotel, ja tam mieszkałem w pok.2 os. deluxe za 900 bath, trafiłem na promocję, pokoju był olbrzymi w porównaniu z innymi hotelikami na KhaoSan, śniadanie szwedzki stół+ drink powitalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek pytanie do Borasca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:42 ...autobus z BKK do Siem Reap w Kambodzy kosztuje 400 .... skąd wyjazd z dworca jakiego ? ...i o której godzinie pozdrawiam neronek Odpowiedz Link Zgłoś