Dodaj do ulubionych

Wizy na Ukraine

IP: 213.158.197.* 09.01.03, 08:47
Widzieliscie wczoraj w TV? Premier Ukrainy powiedzial ze Ukraina nie
wprowadzi wiz dla Polakow. Fajnie, zawsze to bylby klopot.
Ciekawe jak beda wygladaly wizy rosyjskie, nie watpie ze Moskwa wprowadzi
takowe.

Krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Lacis Re: Wizy na Ukraine IP: *.lo9.szczecin.pl 09.01.03, 11:41
      Tu nie ma co "niewątpić", gdyż rosyjski MSZ - już zapowiedział, ze
      wprowadzi. A jak bedą wyglądały - to rzeczywiście ciekawe - bo w Izraelu wiza
      do Rosji kosztuje 150$ [sto pięćdziesiąt dolarów!!!]!!!
      Cóż za głupote rzadu muszą odpowiadać wszyscy obywatele - nawet ci, którzy
      głosowali na inną partię. A swoją droga to w związku z przesunięciem
      domniemanego przyjecia Polski do unii zachodnioeuropejskiej, o cztery miesiące -
      mógłby "nasz" MSZ przesunac wprowadzenie wiz dla krajów wschodniosłowiańskich,
      na 1 października - by w wakacje był jeszcze ruch bezwizowy - ale czerwony tego
      nie zrobi.

Miejmy nadziejś, że Ukraina rzeczywiście nie wprowadzi wiz dla Polaków...
      • Gość: Krzysiek Re: Wizy na Ukraine IP: 213.158.197.* 09.01.03, 17:04
        Dobrze mowisz, wszedzie czerwone pijawki.
        Mi sie tak sklada, ze mam zamiar wjechac do Rosji przed 1.VII a wyjechac po tej
        dacie. Ciekawe co mi powiedza. Pozyjemy, zobaczymy.

Krzysiek
        • Gość: Lacis Re: Wizy na Ukraine IP: *.lo9.szczecin.pl 11.01.03, 12:04
          Witaj Druhu!!!
          Mam bardzo p[odobny pomysł - chocciaż zasadniczo nie zamierzam siedzieć duzo
          po 1 lipca - a poza tem zamierzam się najpierw upewnić czy białoruskie służby
          graniczne uznają takie rozwiązanie. Ale zamierzam wrócić około 5 lipca.
          • Gość: Krzysiek Re: Wizy na Ukraine IP: 213.158.197.* 16.01.03, 17:12
            Wiesz co, plany troche sie zmienily i najprawdopodobniej zdaze wrocic przed
            pierwszym lipca do Polski. Tzn. bede musial wrocic.

Gość portalu: Lacis napisał(a):

> Witaj Druhu!!!
            > Mam bardzo p[odobny pomysł - chocciaż zasadniczo nie zamierzam siedzieć duzo
            > po 1 lipca - a poza tem zamierzam się najpierw upewnić czy białoruskie służby
            > graniczne uznają takie rozwiązanie. Ale zamierzam wrócić około 5 lipca.
            • Gość: Lacis - końcówka - Re: Wizy na Ukraine IP: *.lo9.szczecin.pl 16.01.03, 17:23
              Widzę, że nikogo oprócz nas dwuch nie zajmuje sprawa wiz na Ukrainę...
              Каб тих лахiв проклятих холэра взiла!!! (((-;
              Współczuję Ci koniecznosci przedwczesnego powrotu ze Wschodu - ale może
              jeszcze bedziesz mógł zostać dłużej - w ko ńcu zostało, jeszcze prawie pół
              roku...
    • Gość: doktorek Re: Wizy na Ukraine IP: *.amwaw.edu.pl 20.01.03, 16:01
      Sadze, ze ruch z Ukraina na tym nie ucierpi, bo wizy dla Ukraincow maja
      kosztowac ponizej 4 euro i beda wielokrotne i wieloletnie ( 5 albo nawet 10 lat
      wazne). Idea jest taka, zeby po prostu wpisac sie do rejestru, ktory z chwila
      wejscia Polski do systemu Schengen ulatwi ewidencje przyjezdnych spoza Unii.
      Mysle, ze za jakis czas Ukraina tez bedzie wstepowala do UE, wiec to i tak
      rozwiazanie na jakis czas ( te 10 lenie wizy moze nie zdaza byc wykorzystane).

Co do Rosji obawiam sie, ze z kilku powodow wizy beda drogie i trudno dostepne,
      nawet jesli Polska zaproponuje tanie i wielokrotne. Wynika to chyba z braku
      zmiany stosunku do tego, cpo po rosyjsku nazywa sie "gosudarstwiennaja granica"
      a wyglada tak, jak ten pas kilkukilometrowej szerokosci miedzy Polska a obwodem
      kaliningradzkim.

O Bialorusi nie wspominam - tam obowiazuja standardy zywcem przeniesione ze
      Zwiazku Sowieckiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka