pressforum 30.05.06, 22:49 Czy jednak prawdopodobieństwa stania się tam ofiarą zabójstwa jest większe niż gdziekolwiek w Am. Pd.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tierralatina Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 01.06.06, 17:01 Statystycznie rzecz borac najwieksze prawdpodobienstwo stracenia zycia w Ameryce Poludniowej masz w Brazylii, Kolumbii i Wenezueli. Boliwia jest gdzies w srodku tego rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? IP: *.ericsson.net 01.06.06, 18:29 Bylem w Boliwii 3 lata temu po zamachu na prezydenta (ktory byl miesiac przed moim przyjazdem) i nie czulem zagrozenia, gorzej bylo jak wracalem na trasie Warszawa Gdansk pospiechem o 23H00 - pelno psycholi, alkoholikow, zlodziejstwa i bandziorow. Boliwie polecam (trzeba tylko na biezaco sledzic czy akurat w dniu Twego wyjazdu indianie sie nie zaczna lac z nowym prezydentem), natomiast podrozy nocnej z Warszawy do Gdanska nie polecam, w ciemno moge powiedziec ze w nocy w pociagu w Polsce lepiej nie bywac ... Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 01.06.06, 19:26 Poki co nic nie wskazuje na to aby Indianie zaczeli sie lac z nowym prezydentem. Bardziej prawdopodobne jest to, ze lac sie beda pod jego przywodctwem. Pytanie tylko z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 02.06.06, 01:43 Pytanie z kim jest proste, z Chile o dostep do morza. Pytanie tylko czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? IP: *.devs.futuro.pl 01.06.06, 21:47 ciekawa ta Twoja statystyka, jak mniemam znajduje oparcie wyłacznie w "faktach prasowych" i to z ubiegłego wieku, nie wiem na jakiej podstawie uważasz Kolumbię za niebezpieczny kraj i ustawiasz ją w jednym szeregu z Brazylią (bardziej by tam pasowało Peru). Na marginesie to statystycznie rzecz ujmująć wszyscy mamy po jednym jądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 02.06.06, 12:35 Statystyka zabojstw/ilosc mieszkancow. I nie ustawilem w jednym szeregu. Brazylia jest pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 01.06.06, 20:13 pressforum napisał: > Czy jednak prawdopodobieństwa stania się tam ofiarą > zabójstwa jest większe niż gdziekolwiek w Am. Pd.? skad te obawy? - mam nadzieje, ze nie trafiles na audycje radiowa pt. jedna baba drugiej babie i to na dodatek gdy najwiecej do powiedzenia ma ta, ktora swiat tylko zwiedza podrozujac palcem po pilocie telewizyjnym? ;) Bylam w Boliwii rok temu w maju w czasie calkiem widowiskowych zamieszek, blokad drog itp. a mimo wszystko zobaczylam prawie wszystko co planowalam w krotkim czasie no i oprocz zwyklej choroby wysokosciowej i paru lez wylanych z okazji cisnacego sie do oczu gazu lzawiacego, nie spadl mi nawet jeden wlos z glowy - pomijajac te, ktore same wyskoczyly jak popcorn ze strachu podczas odglosow wybuchu dynamitu i takich tam innych zaslon dymnych;))) Ludzie sympatyczni i zyczliwi, widoki niesamowite - jesli masz obawy przed zwiedzaniem na wlasna reke to moze chcesz skorzystac z uslug przewodnika? W kazdym razie mozesz smialo napisac do niego (po angielsku lub hiszpansku oczywiscie;), jesli masz jakiekolwiek pytania: Oscar Daniel Poma Quispe <boliviaoscar@hotmail.com> a jesli masz troche czasu i ochote na pare fotek z Boliwii to zajrzyj tutaj: www.borasca0107.blogspot.com Nawigacja troche tam szwankuje, ale latwo do nich trafic. Schowaj strach do kieszeni i ruszaj w droge bo warto! Nie zamartwiaj sie jakimis pogloskami na zapas, bo jak to mowia za gorami za lasami - co ma wisiec nie utonie - wiec po co sobie zatruwac mysli na zapas? :) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
spaee Austriacy 01.06.06, 20:23 Może stąd te obawy? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=37384647&a=37384647 Z tego co pamiętam, źle się to skończyło (odnaleziono ciała...) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Austriacy 01.06.06, 20:48 spaee napisał: > Może stąd te obawy? > Z tego co pamiętam, źle się to skończyło (odnaleziono ciała...) no tak - ale to sa pojedyncze nieszczesliwe przypadki - a turystow tam sie przeciez ciagle kreci po wszystkich boliwijskich zakatkach calymi stadami - przeciez jedna kropla nie czyni potopu :( Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: Austriacy 01.06.06, 23:52 Nop, ale i Polak tam zginął zlinczowany. pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: borasca 06.06.06, 05:52 pressforum napisał: > borasca - trwam w zachwycie! hej - milo mi bardzo!;) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Austriacy 02.06.06, 01:46 O ile mnie pamiec nie myli, to w tym przypadku rodak byl sobie sam winien, nie uszanowal obrzedow religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Austriacy 02.06.06, 12:37 O porwaniach w Boliwii i nie tylko: tierralatina.blox.pl/2006/05/Porwania-w-modzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 02.06.06, 01:51 Bedac ostatnio na polnocy spotkalismy pare Francuzow, ktorzy wynajetym boliwijskim autem z kierowca/przewodnikiem zjedzali ten kraj odwiedzajac przy okazji polnoc Chile i jakos na kwestie bezpieczenstwa nie narzekali. Choc my raczej sie do Boliwi nie pchamy, ale tylko dlatego, ze Dziadek ma chilijskie papiery, a tam tych sasiadow nie lubia. Zawsze i wszedzie trzeba zachowac rozsadek i nie spac posrodku pustyni. Nam sie zdarza... Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 02.06.06, 10:22 spoko. rozumiem, że za kazdym krzakiem nie czeka skrytobojca z maczetą, ale tak wolałem sie upewnic. ja i tak raczej bede sie nakierowywal na chile. ostatnio znajoma z tel-avivu przekonywala mnie, że santiago to dziura. ja jakos mam inne opinie pozbierane od forumowiczow i jej nie wierze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 02.06.06, 23:26 Nie powiedzialabym, ze dziura, raczej wieksza wioska, zaczadzona wioska :) ale majaca swoj klimat :) Tel-Aviv tez nie zaden osmy cud swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 03.06.06, 09:41 no niby tak ;) ja tam wierze w santiago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 05.06.06, 09:21 bylem w boliwii i chile 4 miesiace temu ,zakochalem sie w isla del sol i copacabanie,nie spotkalem sie z zadna wrogoscia ze strony boliwijczykow, wszystko bylo pieknie i TANIO!! w porownaniu z chile :( w santiago spedzilem jeden dzien i tyle chyba wystarczy na to miasto, owiele przyjemniej jest w sasiadujacej mendozie . na pewno jescze wroce do boliwii,polecam kazdemu a szczegolnie zjazd na rowerach do coroico:) Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Czy Boliwia to bezpieczny kraj? 06.06.06, 02:48 Jeden dzien to zdecydowanie malo na poznanie (odkrycie) urokow Santiago. A jest ich troche... Odpowiedz Link Zgłoś