Gość: us IP: *.acn.waw.pl 04.06.06, 20:26 Wybieram się niedługo do Chin. Czy ktoś może z Was tam był. Co Waszym zdaniem koniecznie trzeba zobaczyć? Czy miasto jest drogie? Co najlepiej przywiezc z Chin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz Re: Chiny, Shanghai IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.06, 09:27 Po 5 pobytach w szanghaju (w tym mieszkaniu tam bez przerwy przez 1,5 roku) moge ci bez wyrzutow sumienia powiedziec, ze jezeli juz w zyciu widziales jakies azjatyckie rozwwiniete miasto (Kuala Lumpur, Singapur, HK..) to mozesz sobie Szanghai spokojnie darowac. Turystycznie nie ma nic do zaofiarowania poza Yuan Garden (stary park w chinskim stylu), kilkoma swiatyniami (sa znacznie ciekawsze w chinach), osrodkiem dla turystow wybudowanym w latach 70 w stylu "chinskim" oraz jednym (czy 2) muzeum. Owszem ma ciekawa skyline noca ale to jest wszystko. Poza tym jest zasyfiony, brudny i drogi, a ludzie w porownaniu z reszta chin sa do olania.. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Chiny, Shanghai 05.06.06, 20:29 Mnie Szanghaj podobał się bardzo! No cóż, nie widziałam tego co "przedpisacz". A jeżeli chodzi o zakupy, to oczywiście perły i futro z norek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ela15 Re: Chiny, Shanghai 06.06.06, 10:24 Ciekawi mnie ile takie futro kosztuje,dlugie czy krotkie?Bede wdzieczna za oszacowanie w przyblizeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Chiny, Shanghai 06.06.06, 21:12 Przywiozłam długie do kostek, z grzbietów, za 2.000 dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś