Gość: Gutek IP: 193.45.14.* 24.02.03, 13:09 Cześć, Co możecie powiedziec o standardzie hoteli FORMULA 1, szczególnie w Hiszpanii? Czy warto się tam zatrzymać na dłużej (2-3 dni) czy tylko dobre jest to na jedną noc i dalej w drogę? pozdrawiam Gutek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jita Re: hotele formula1 25.02.03, 12:07 Mogę wypowiedzieć się tylko jeżeli chodzi o Francję. W Hiszpanii jest tylko kilka F1. Hotele jak to w formule 1: standard, że tak powiem podstawowy, ale bardzo czysto. Jedno łóżko małżeńskie, a nad nim jednoosobowe. Umywalka w pokoju. Toalety i prysznice na korytarzach. Raz zdarzyło mi się, że woda pod jednym z pryszniców była tylko gorąca, raz po balowej nocy zanieczyszczona toaleta (oczywiście nie przeze mnie ;-). Ale to do pierwszej sprzątaczki. Pokoje w F1 są raczej noclegowe, nie wyobrażam sobie spędzić tam więcej czasu niż tylko nocleg. Raczej traktuję je jako tranzytowe. Ale jeśli zapełnisz program dnia tak, że wychodzisz po śniadaniu a wracasz na nocleg - to może być. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: hotele formula1 IP: *.crowley.pl 25.02.03, 13:03 Podobnie jak poprzedniczka mam doświadczenia z tymi hotelami tylko z Francji (Paryż). Moje odczucie jest również podobne. Spać tam można chocby i miesiąc, ale tylko wracać tam na noce. Bodajże w cenę wliczone jest śniadanie. W tej chwili cena za trzyosobowy pokój to ok. 35 euro. Prysznice są w korytarzch. I są to takie sprytne urządzenia, które po każdorazowym użytkowaniu same się myją – taki automat. Fajne. Nigdzie więcej się z takim ustrojstwem nie spotkałem. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: hotele formula1 IP: 62.233.152.* 25.02.03, 14:33 W Hiszpanii jest tylko 7 F1, najblizsza w Barcelonie, a dalej w LLeidzie, Alicante, Bilbao, Valladoid i dwie w Madrycie. Warunki jak napisali poprzednicy, czyli OK. Problemem może być oddalenie od centrów miast np. w Barcelnie i Madycie po 15 km. Najczęściej brak jest dobrego połączenia i trzeba korzystać z własnego auta A to podraża choćby ze względu na parkingi. Taka odległość od centrów w przypadku F1 to raczej reguła w całej ich europejskiej sieci, choć we Francji może być trochę lepiej. Wszyskie ceny w Hiszpanii w sezonie 25 EUR, poza sezonem 23 EUR. Parking w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: hotele formula1 IP: 195.136.36.* 25.02.03, 16:22 Hotele F1 w Hiszpanii mają taki plus, że są klimatyzowane. Mieszkałem tylko w jednym pod Madrytem, a konkretnie w Alcorcon/Mostoles. Znajdziesz go łatwo na stronie F1 www.hotelformule1.com/formule1/gb/cartographie/espagne.shtml Zaleta - dobre położenie: do miejskiego autobusu ok 300m, dojazd do Madrytu chyba 15 minut, tuż obok supermarket, nieco dalej drugi większy. Jak na F1 - środek cywilizacji, bo te hotele często są na uboczu. W Barcelonie mieszkałem na kampingu nad morzem, ale tam F1 też jest (przed Barceloną jadąc z Francji). Generalnie trochę tych hoteli za mało w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś