Gość: 123 IP: 195.245.213.* 25.05.03, 13:07 Co sądzicie o wyjeździe do Egiptu w sierpniu? Temperatury pewnie będą wysokie, ale chyba mniej turystów i taniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bela Re: Egipt w sierpniu? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.05.03, 18:53 NIE!!!!!! Bylam kiedys w Turcji na przelomie lipca i sierpnia, lato bylo wyjatkowo gorace, nawet Turcy narzekali na upal. Ja bym nie ryzykowala, ze caly wyjazd w jakims super kraju spedzisz w hotelu. A ceny paradoksalnie wcale nie sa nizsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radioaktywny Re: Egipt w sierpniu? IP: *.Astral.Lodz.PL 25.05.03, 20:23 Jesli masz pomysl na wypoczynek w sierpniu popatrz na link jakie sa teraz temperatury i dodaj jeszcze jakas 1/3. Oczywiscie jesli bardzo chcesz mozesz jechac, ale czy warto sie meczyc za wlasne, ciezko zapracowane pieniadze ? www.wunderground.com/global/stations/62463.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Egipt w sierpniu? IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.03, 23:55 to zalezy w jakim wieku jestes i jak znosisz wysokie temperatury.. ja lubie egipt w sierpniu i wysokie temperatury mi nieprzeszkadzaja.. tylko nie spij w hotelach z klimatyzacja bo sie zameczysz jak wyjdziesz na zewnatrz!! camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Egipt w sierpniu? IP: 217.153.7.* 26.05.03, 07:55 Jak nie spij w hotelach z klimatyzacją?? Przecież jesli nie ma klimy to w duzych upałach przeciętny Polak nie wytrzyma. Dla mnie wysokie temperatury w dzień nie są specjalnie uciążliwe, natomiast ponad trzydzieści stopni w nocy staje sie problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Egipt w sierpniu? 26.05.03, 11:13 Gość portalu: maniek napisał(a): > Jak nie spij w hotelach z klimatyzacją?? Przecież jesli nie ma klimy to w > duzych upałach przeciętny Polak nie wytrzyma. Dla mnie wysokie temperatury w > dzień nie są specjalnie uciążliwe, natomiast ponad trzydzieści stopni w nocy > staje sie problemem. jakbys nei spal w hotelach z klimatyzacja to bys sie po 3 dniach przyzwyczail. camel Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipt w sierpniu? 26.05.03, 10:03 Byłam w Egipcie dwa lata temu na przełomie lipca i sierpnia. Temperatury są wysokie, ale jest ciągle lekki wietrzyk, co powoduje że temperatury są znośne. Z kapeluszem na głowie i butlą wody spokojnie daje się przeżyć. Zwłaszcza na Nilu jest bardzo przyjemnie. Mnie było autentycznie gorąco tylko raz, w Asuanie, gdy byliśmy w kamieniołomach - rozgrzany granit dodatkowo podgrzewał temperaturę i to było trochę za dużo. A jeśli chodzi o zwiedzanie, to faktycznie pusto, spokojnie, bez kolejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Egipt w sierpniu? IP: 195.245.213.* 27.05.03, 17:17 Dzięki kochani, wybieram się na włóczęgostwo wzdłuż Nilu. Hotel ma służyć jedynie jako środek a nie cel wypoczynku. ZWIEDZANIE, ZWIEDZANIE I ZWIEDZANIE!!! Mam nadzieję, że przetrwam... Kapelusz, woda, filtry już czekają. Dzieki za info! Jeśli macie jeszcze jakieś fajne pomysły na prztrwanie - czekam na nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Egipt w sierpniu? IP: 213.76.142.* 27.05.03, 18:24 Byłam rok temu od 15 sierpnia przez tydzień w Egipcie. Zniesiesz temperatury bez problemu, chyba że masz chore serce, to pewnie gorzej. "Ciepło" raczej było tylko w Luksorze i grobowcach. Poza tym naprawdę spokojnie. Lekki wiaterek, prawie brak wilgoci. Baaardzo miło. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś