joanna.mokosa 31.07.07, 16:26 Witam, mam parę pytań podstawowych :) Ile kosztuje przeciętnie podróż do Australii w lipcu i ile się leci z Polski. To na początek:) dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DP Re: Australia IP: 195.117.118.* 31.07.07, 22:13 W lipcu lecialem na trasie z Warszawa-Cairns-Warszawa (przez Londyn, Singapur i Sydney) i bilet kosztowal 5.950 zl (kupowany byl 3 miesiace przed podroza). Podroz nie nalezy do krotkich i lacznie z przesiadkami trwala w jedna strone prawie 48 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Australia 31.07.07, 22:49 Jak ja szukałem, to taniej niż 4 tyś. nie udało mi się znaleźć.Czas podróży to niestety ok.48 godzin z przesiadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Australia IP: 203.4.129.* 01.08.07, 01:04 te 48h to przesada. lecialam na trasie polska-australia jakies 7 razy i tylko raz podroz trwala 48h i to dlatego ze jeden z smolotow na trasie nie odlecial i musialam leciec alternatywnym polaczeniem. zazwyczaj trasa wyglada tak: z polski do jakiegos duzego lotniska w europie - 2-3h z europy do azji - 12-13h z azji do australii - 8-10h w sumie max 26h w somolocie + jakies max 10 (ale zazwyczaj nie wiecej niz 6) godzin na wszystkie przesiadki. magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Australia IP: *.acn.waw.pl 01.08.07, 09:12 znaczy, od 10 rano w środę z warszawy do 0930 rano w piątek w melbourne? ja bym odjął te 9 czy 10 godzin różnicy czasu, chyba że by mi zależało na bardziej imponującym wyniku dla gawiedzi. i szukał krótszych przesiadek. Np. wylot Warszawa 11:30, przylot Frankfurt 13:20, wylot FRA 15:00 przylot Bangkok 06:40 następnego dnia, wylot BKK 0810, przylot Melbourne 20:00, łączny czas 24:30. szybciej nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mokosa Re: Australia 01.08.07, 15:05 Dzieki bardzo za odpowiedz. Jezuuu jak to daleko. Wrocilismy z Meksyku i to juz bylo w sumie daleko, a to wyglada ze do Australii jeszcze dluzej :) Rozumiem ze bilet gdzies do 4000 tysiecy sie znajdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Australia 01.08.07, 22:06 Lecę do Sydney we wrześniu trasą Berlin-Frankfurt-Singapur-Sydney, koszt biletu 4700 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Czesc Julia! 02.08.07, 02:25 No i jak: myslalas trochje o mnie? Widze ze Luiza jest ostatnio bardzo aktywna na Forum wiec chyba mam szanse? Niecierpliwy SP Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mokosa Re: Australia 01.08.07, 15:07 jeszcze jedno pytanie. Ile kosztuje wiza turystyczna i ile sie czeka ? Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Australia 01.08.07, 18:32 wizę załatwisz przez internet, www.poland.embassy.gov.au/wsawpolski/Wizy%5fpodania.html i ci ją wbiją na lotnisku po przylocie na podstawie numeru wizy elektronicznej. opłatę 75 AUD zapłacisz przez internet kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Australia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 14:49 Od 1.07.07 wiza elektroniczna dla członków UE na 3 miesiące jest bezpłatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Australia IP: *.lns2.cbr1.internode.on.net 14.11.07, 03:22 Ja za bilet do Australii kupowany 3-4 miesiace wczesniej w obie strony na trasie Warszawa-Londyn-Hongkong-Melbourne zaplacilam ok.4800 zl. A co do wizy to polecam zalatwianie przez internet, u mnie trwalo to jakis tydzien chyba w sumie. Jednak co ciekawe nikt nie chcial jej jak narazie tutaj zobaczyc, moze dopiero sprawdza przy powrocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub_m Re: Australia IP: *.acn.waw.pl 24.11.07, 00:29 turystka, mogę spytać w jakich liniach kupowałaś bilet? Wybieramy się ze znajomymi w lutym do Australii, zrobiliśmy sobie plan www.navigeo.net/plan/jakub-majewski/miesiac-w-australii co chcemy zobaczyć, ale nadal nie mamy biletów, heh. Jak ktoś by wiedział coś o jakichś promocjach, to dajcie znać. A swoją drogą, to ciekawa sprawa z tą wizą, można wjechać do kraju i już zostać na stałe, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Australia IP: *.tpgi.com.au 24.11.07, 11:12 jesli mozna to chcialam tylko zasugerowac zebyscie sobie odpuscili canberre bo to miasto nie jest ani ciekawe architektonicznie, ani historycznie ani nawet ladne. sztucznie powstalo i takie wlasnie robi wrazenie. a jesli mozecie zjechac jeszcze troszke na poludnie od townsville do arlie beach i zostac na kilka dni w tych okolicach (whitsundays) to na pewno nie pozalujecie ze nudna canberre sobie odpusciliscie :) magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Australia IP: *.tpgi.com.au 24.11.07, 11:19 a jesli chodzi o wize to tak jak pisze w poscie ponizej kasia to wiza elektroniczna czyli urzednik immigracyjny na lotisku w australii bedzie mial w kompie info o twojej wizie (bo ona jest przypiana do numeru paszportu) i wbije ci do paszportu pieczatke z pozwoleniem na pobyt do 3 miesiecy. podczas odprawy paszportowej przy wylocie sprawdza czy nie przedluzyles nielegalnie pobytu. czyli zostac dluzej niz wiza na to pozwala teoretycznie mozesz ale wyjezdzacac narazasz sie na spore klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Australia IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 24.11.07, 11:08 Twoja wiza jest przyporzadkowana do numeru Twojego paszportu. I wszystko maja w komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Australia IP: 193.108.194.* 20.02.08, 14:10 Moj bilet z LON do Brisbane kosztowal w przeliczeniu ok 3400 zl + do tego "dolot" z Waw na własną rękę ok 300 zl w obie strony. Razem ok 3700 zl na linii Waw-Lon-Dubaj-Birsbane i z powrotem od osoby. Linie Emierates. Wylot w kwietniu 08 a bilet kupiony w grudniu 07. Pozdrawiam artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Australia IP: *.aster.pl 20.02.08, 21:53 Warszawskie Emirates Airlanes liczy sobie 5462 PLN (w tym 100 PLN za wystawienie) za lot Warszawa - Sydney (a cena ta na dniach ma jeszcze wzrosnac o 10%) - dolot do Frankfurtu LOTem w ramach jednego biletu. Natomiast teraz sprawdzilem w Internecie, że gdybym kupił 2 bilety na dokładnie te same rejsy Frankfurt - Sydney w EA (934 EUR) i osobno bilet Warszawa - Frankfurt w LOT (730 PLN) to wychodzi przynajmniej 1400 PLN taniej! Na przesiadke we Frankfurcie mam 2h10 min., oczywiscie tak samo jakbym lecial na jednym bilecie, ale w tym wypadku musze odebrac i nadac bagaze, mam nadzieje, ze zdaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Australia IP: *.chello.pl 21.02.08, 20:32 To prawda. W warszawskim biurze Emirates (a konkretnie firmy, ktora reprezentuje je w PL) koszt podrozy byl o wiele wyzszy. Z dolotem LOT z Waw do Lon w grudniu mowa bylo o ok 5500 zl od osoby. A tak jak pisalem, przez www.emirates.com kupilem bilet za ok 3400 zl + dolot na wlasna reke tanimi lilniami. Pozdr, art Odpowiedz Link Zgłoś