Gość: todo IP: 217.153.60.* 11.07.03, 09:10 Prośba o podzielenie się wrażeniami wszystkich tych, którzy podróżowali po Portugalii z namiotem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jita Re: Portugalia - namiot 11.07.03, 09:24 Hej, ogólnie: taniej w porównaniu z Hiszpanią (wyjątek Lizbona), standard dobry, niekiedy tylko zbyt mało pryszniców z ciepłą wodą i wieczorem tworzą się kolejki (trzeba o to zapytać na recepcji przed zalogowaniem się). Więcej szczegółów: nasze-podroze.republika.pl/ W razie dalszych pytań pisz na maila podanego na w/w stronie. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTU Re: Portugalia - namiot IP: *.ir.ae.wroc.pl 11.07.03, 11:12 Campingi mają przyzwoity standard, ceny niewygórowane. Zaskoczyła mnie panująca na nich "moda na grillowanie" (sierpień 2002) - przy co drugim namiocie grill i wieczorami każdy camping przesycony był interesującymi zapachami, tak że żałowałem, że nie zabrałem jakiegoś małego grilla. Na tym tle wyjątkiem była Lizbona, ale tam dominowali nie-Portugalczycy. Jeżeli wybierasz się poza Algarve to bądź przygotowany na mżawki lub chłód wieczorami - to dotyczy wybrzeża (wpływ Atlantyku+zimny prąd oceaniczny, przeciwieństwo Golfstrom'u), bo w głębi lądu upały. Pozdrawiam Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monw Re: Portugalia - namiot IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 14:01 Hi, to z grillowaniem to prawda. Sama zabralam jednorazowego grilla:-) Kupujesz swieże ryby i pychotka z grilla nie do opisania. Spędziłam 5 noclegow w uroczym OLHAO na campingu-super warunki!!! (nowy camping)-POLECAM ;-) Jak chcesz to wyszperam adres (chociaż drogowskazy w OLHAO do niego prowadza no i cene bo mam jeszcze rachunek za pobyt. ALE ŁADNĄ REKLAMĘ ZROBIŁAM ;-)) Pozdr Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaK Re: Portugalia - namiot IP: *.kom / 10.101.5.* 11.07.03, 17:43 Wlasnie wrocilismy z Portugalii- objazd samochodem z wlasnym namiotem. Spalismy na kempingach. Wszystkie byly O.K. Poniewaz bylo jeszcze przed szczytem sezonu nie bylo oblezenia. Co do grillowania to sie zgadza. Portugalczycy codziennie griluja na obiadek sardynki (pyszne zreszta!). Standard na kempingach wysoki. Ceny przystepne. Swietny kemping jest w Salemie (za Lagos). W zachodniej czesci Algarve kempingow duzo. Malo jest kempingow we wschodniej czesci Algarve. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Portugalia - namiot IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 09:08 Ile płaciłeś na campingu za namiot (osobę, samochód)? Jaką trasę zrobiłeś ? Czy wypożyczałeś samochód (jeżeli tak to gdzie i za ile )? Marek Odpowiedz Link Zgłoś