Gość: tomasz.k IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.04.01, 14:07 Czy jadąc turystycznie do Grecji trzeba mieć międzynarodowe prawo jazdy? Różne źródła podają różne informacje - np. MSZ - że tak, PASCAL - nic o tym nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Romek Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: 212.160.114.* 05.04.01, 21:16 Nikt tego wynalazku nie respektuje; szanse ze bedzie inaczej sa jak 1 do 1 000 000 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parys Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 22:46 Przynajmniej na krecie nikt tego nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro20 Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.ii.uni.wroc.pl 05.06.01, 15:41 ponoc tylko grecja i szwajcaria nie podpisaly konwencji o honorwaniu polskiego prawa jazdy, austriacy chca by miec miedzynarodowe, o ile twoje bylo wydane po 1.07.1999 (wg folderu z roku 2001) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jang Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.cb.open.net.pl 23.06.01, 00:00 Nie trzeba, wypożyczałem auta na Krecie i Rodosie i nie było problemu (przy wypożyczaniu trzeba oczywiście prawo jazdy pokazać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 No własnie. Honoruja polskie jesli masz to nowe, małe. ze starymi moze byc problem. Policja mnie nie sprawdzała, ale w pozanych biurach wypozyczających samochody honoruja polskie PJ. Czyli chyba spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NICK Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 25.06.01, 00:00 nie ma problemu z polskim prawem jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 00:27 tak się składa, że jestem w Grecji od 3 lat; i wiem na pewno, że należy mieć międzynarodowe prawko. Nikt nie informuje w wypoyczalni o tym jednak w przypadku kolizji nie "działa" pełne ubezpieczenie"-full insurance!!!!! i trzeba płacić z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: międzynarodowe prawo jazdy IP: *.telenergo.pl 12.11.01, 10:32 Brałem ze sobą zawsze oba ale nikt w wypożyczalniach samochodów nie zwracał uwagi na międzynarodowe. Posługiwałem się wszędzie starym, krajowym . Odpowiedz Link Zgłoś