szlorc 11.01.08, 14:53 zamierzam poleciec na 3 tyg do Brazylii w lipcu, jak i gdzie można najtaniej kupić bilety??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina.hansen Re: jak najtaniej doleciec? 13.01.08, 22:13 Ja latałam Air France bo latem wychodziło najtaniej, ale można też łączyć linie. Polecam www.lataj.pl/ . Tak w ogóle to nasze lato nie jest najtańszym okresem. Najtaniej jest późną jesienią, zimą i wczesną wiosną, ale rozumiem, że czasem np. zajęcia na uczelni nie pozwalają. A tak w ogóle to naucz się trochę portugalskiego (chyba, że już umiesz), bo poziom języków obcych jest bardzo kiepski. Karolina karolina_hansen@yahoo.com (Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: jak najtaniej doleciec? 25.03.08, 23:16 my latamy KLM Berlin - Amsterdam - Sao Paulo.. trzeba monitorować ceny biletów i po jakimś czasie wie się kiedy jest dość tanio Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: jak najtaniej doleciec? 27.03.08, 13:31 Ja lecę w lipcu do Rio. Najtaniej wyszło Air Francem do Paryża, a stamtąd TAMem, ok 3900 PLN. Z dwoma przesiadkami (Paryż i SP) wyszło ok. 3700 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniabr Re: jak najtaniej doleciec? 29.03.08, 14:29 Ja lece w czercu i najtaniej jest w TAP Portugal tylko ja lece z heathrow do Lizbony a z Lizbony do Salvadoru i zaplacilam £720, to chyba nie najgozej:) Odpowiedz Link Zgłoś
latinbrand Re: jak najtaniej doleciec? 03.04.08, 06:41 Moze to pomoze? tierralatina.blox.pl/2008/02/Kupujemy-bilety-do-Ameryki-Lacinskiej.html Zalecam lekture wraz z komentarzami. karola Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: jak najtaniej doleciec? 15.04.08, 15:06 latinbrand napisała: > Moze to pomoze? > tierralatina.blox.pl/2008/02/Kupujemy-bilety-do-Ameryki-Lacinskiej.html Świetny blog, a porady jeszcze lepsze. Idąc wskazówkami Tierralatina znalazłam o ok. tysiąc PLN tańsze połączenie do Rio. A gdybym chciała lecieć do Salvadoru, to zapłaciłabym ponaddwukrotnie mniej niż ostatnio... przez Madryt :) Odpowiedz Link Zgłoś
blumamba CONDOR 03.06.08, 13:29 mają niezłe promocje - właśnie kupiłam bilet z Frankfurtu do Salvadoru ( i nazad) za 295 E - na sierpień/wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
apaixonada FlySiesta 11.06.08, 19:58 czy ktos kiedys kupowal przez te firme? Znalazlam swietna oferte ale mam obawy... Do tej pory kupowalam bilety przez internet tylko bezposrednio u przewoznika. Boje sie stracic kase w chwili gdy staram sie nie wydac za duzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: FlySiesta 12.06.08, 10:46 Ja kupiłam tam bilety z Lizbony do Fortalezy, ale lecę dopiero w lipcu, więc na razie wszystko gra :) Flysiestę polecił Tierralatina i podobno często tam kupuje. To mnie przekonało. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: FlySiesta 13.06.08, 15:36 No wlasnie odpowiedzialem Ci na blogu. Z FlySiesta korzystalem juz kilka razy. Zawsze zupelnie bezproblemowo. Ale przyznaje sie, ze za pierwszym razem jechalem na lotnisko z pewnym niepokojem... Firma litewska, bilet znacznie tanszy niz konkurencji... :) Ale okazalo sie, ze miejsce w samolocie dla mnie bylo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Zas ja... 13.06.08, 21:52 ...musze byc w listopadzie w Europie, na ktory to cel biore caly 6-tygodniowy urlop. Nie bardzo mi sie usmiecha jednak Europa w listopadzie-grudniu i marzyloby mi sie spedzic moje przepisowe 10 dni w PL, po czym znow -po raz trzeci z rzedu- reszte urlopu spedzic w BR. Z Montrealu do Europy w jedna strone moge tanio doleciec, z Europy do Brazylii w jedna strone tyz. Ale juz z BR do Am.Pln. (NYC, Boston...) w jedna strone- ni ma taniochy. Ze wzgledow powyzszych pewnie zadowole sie ersatzem- jakies Kanary czy cus :((( Odpowiedz Link Zgłoś
coea4 Re: jak najtaniej doleciec? 27.06.08, 11:57 ja kupiłm bilet na poczatek lipca za 2800zl, liniami TAM (kupowalam w biurze podrozy, wiec przez internet jest pewnie z 200zl tanszy), lece bezposrednio ale z Frankfurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
majamichalska Up! lot marzec-kwiecien 2009 27.08.08, 09:15 Witajcie i jesli cos wiecie w kwestii niedorgich wiadomo biletow lotniczych (sao paulo) na ten termin to wrzuccie na forum:) w zeszlym roku promo miala Lufthansa,ale w tym roku cos nic nie widac taniego na horyzoncie...bede wdzieczna za wszelkie info! pozd Odpowiedz Link Zgłoś
praiero Re: jak najtaniej doleciec? 02.09.08, 22:57 hi, british airways ma promocje w okresie od listopada do polowy grudnia, koszt biletu tam i z powrotem to okolo 460 funtow, po aktualnym kursie zlotego wychodzi ok 1800zl. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.krakow pytanie do Praiero 03.09.08, 14:49 Praiero Czy mógłbyś podać jakieś szczegóły odnośnie tej promocji British Airways ? Może jakiś link ? Szukam na ich stronie i nie mogę znaleźć nic takiego :(( Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
praiero Re: pytanie do Praiero 09.09.08, 23:14 Jak wejdziesz na ich strone www.ba.com to duzymi literami jest napisane SALE nastepnie z rubryki "From" wybierz "all london airports" a do rubryki "To" wpisz "gig" co oznacza Rio de Janeiro, Brazil, Promocja jest obiety okres od 26 pazdziernika do okolo polowy grudnia, srednia cena ( tam i z powrotem ) okolo 450 funtow, ponadto mozesz otrzymac dodatkowy dyscount 20 funtow jezeli zalogujesz sie na ich stronie ...( Log in and save an extra £20 per person on longhaul sale flights ) . Jest jeszcze airFrance oni tez maja promocje i cena jest zblizona do BA ale promocja dotyczy tylko wylotow z Londynu i jest tylko na angielskiej sronie airFrance www.airfrance.co.uk Promocje sa tylko na loty do Rio . powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joaninha1 Re: jak najtaniej doleciec? 08.02.09, 10:51 Teraz KLM ma bardzo dobre ceny biletów z Warszawy przez Amsterdam do Sao Paulo, co jest bardzo dziwne, bo tańsze są zazwyczaj połączenia z innych dużych miast Europy. Niecałe 2700zł i bilet w tej cenie można kupić nawet na jutro, cały luty, marzec, kwiecień... i nie trzeba się włóczyć 2 dni po innych europejskich lotniskach. Gdyby nie to, że właśnie wróciłam z Brazylii... Odpowiedz Link Zgłoś
luca251 KIEDY najtaniej doleciec? 23.02.09, 14:05 Ja mam podobne pytanie ale ciekaw jestem kiedy jest najtaniej? Czy na wiosne czy lato, czy jest w ogole jakas roznica? Zamierzam lecieć na ok 3 tyg. w terminie czerwiec lipiec. Ciekaw jestem czy lepiej teraz szukac biletu czy sa jakies last minuty w tych wszytskich liniach, o ktorych mowa wczesniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joaninha1 Re: KIEDY najtaniej doleciec? 23.02.09, 21:29 nie mogę powiedzieć że jestem jakimś ekspertem w poszukiwaniu biletów lotniczych, ale trochę już na własną rękę podróżowałam i linie lotnicze raczej nie organizują last minute. last minute to są oferty biur podróży. a jak ktoś po prostu kupuje bilet lotniczy to chyba generalnie sprawdza się zasada im wcześniej tym lepiej. Jedynie co, to można liczyć na promocje linii lotniczych jak niedawno KLM, tylko to nie jest powszechnie wiadome kiedy jaka linia ma promocje na loty akurat do Ameryki Płd... Odpowiedz Link Zgłoś