Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ

18.08.03, 12:20
Wróciłam wypoczęta i zadowolona z wakacji, hotelu i Triady
Odpowiem na pytania, jeżeli ktoś również tam się wybiera i ma jakieś.
Obserwuj wątek
    • Gość: martaa2 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.acn.pl 18.08.03, 12:33
      A ja też tam byłam ze Scan Holiday, wróciłam w piątek bardzo zadowolona.Pewnie
      się gdzieś tam na basenie czy w hotelu zetknęłyśmy.
      Fajny hotel prawda ?
      • mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 12:36
        Gość portalu: martaa2 napisał(a):

> A ja też tam byłam ze Scan Holiday, wróciłam w piątek bardzo
        zadowolona.Pewnie
        > się gdzieś tam na basenie czy w hotelu zetknęłyśmy.
        > Fajny hotel prawda ?

Fajny, choć lata świetności ma już za sobą :)))))ale piękny ogród palmowy i
        piękny basen. Leżenie na plaży w ogóle sobie odpuściliśmy. Miałaś pokój od
        strony morza?
        a jak ci się podobały wieczorne animacje, hi, hi, hi? ja gdybym miała
        karabin.... :)
        • Gość: Martaa2 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.acn.pl 18.08.03, 13:16
          Mieszkałam na 4 piętrze i miałam pokój z widokiem częściowo na ulicę,
          częściowo na hotel El Hana i kawałek morza.Był cichuteńki, więc byłam
          zadowolona. Ja z kolei chodziłam na plażę codziennie, a na basen przychodziłam
          po południu kiedy już nie było tam takich tłumów i zwalniały się łóżka.
          Na animacje w ogóle nie chodziłam, raz tylko oglądałam pana z małpką . Wołałam
          sobie pospacerować promenadą.
          A Ty gdzie mieszkałaś ?
          • mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:34
            Gość portalu: Martaa2 napisał(a):

> Mieszkałam na 4 piętrze i miałam pokój z widokiem częściowo na ulicę,
            > częściowo na hotel El Hana i kawałek morza.Był cichuteńki, więc byłam
            > zadowolona. Ja z kolei chodziłam na plażę codziennie, a na basen
            przychodziłam
            > po południu kiedy już nie było tam takich tłumów i zwalniały się łóżka.

W ogrodzie nie było źle, zawsze mieliśmy leżaki i nikt nam na głowę nie właził.
            Oczywiście najgorzej było nad samym basenem.
            Mnie z kolei nie podobała się plaza... de gustibus etc. :)))

> Na animacje w ogóle nie chodziłam, raz tylko oglądałam pana z małpką .
            Jasne, ja też nie, ale mieliśmy balkon od strony morza, centralnie na środku
            hotelu i cowieczorne wycia animacyjne dochodziły nas, gdy chcieliśmy wieczorem
            wypić piwko na balkonie i posłuchać szumu morza..... :) nie dało się!

Wołałam
            > sobie pospacerować promenadą.
            > A Ty gdzie mieszkałaś ?
        • Gość: Syla Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.au.poznan.pl 18.08.03, 14:13
          Ja jadę tam z Triadą. Prosiłabym o odp na następujące pytania:
          1. czy leżaki, parasole, materace są płatne (ile i gdzie; czy "opiekunowie
          plaży" wyłudzają kasę np. za parasole, itp.), czy jest tłok na plaży i problem
          z parasolami czy leżakami
          2. Czy warto wykupować sejf (za ile)
          3. Na co uważać i co plecasz (wycieczki, jedzenie, pokoje w hotelu)
          4. Co zwiedziłaś i jak (na własną rękę czy z biurem?)
          są lodówki w pokojach
          5. Czy ktoś miał jakąś nie miłą przygodę (kontakt z meduzami,rybami, itp.itd.)
          6. Jak spisywali się rezydenci?
          Sylwia
          Czekam na odp na adres 123546@wp.pl
          • mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:31
            Gość portalu: Syla napisał(a):

> Ja jadę tam z Triadą. Prosiłabym o odp na następujące pytania:
            > 1. czy leżaki, parasole, materace są płatne (ile i gdzie; czy "opiekunowie
            > plaży" wyłudzają kasę np. za parasole, itp.), czy jest tłok na plaży i
            problem

Przy basenie, w ogrodzie: leżaki, parasole i palmy bezpłatne. Materac do leżaka
            2DT (ale nie ma takiej potrzeby)
            Na plaży: parasol bezpłatny, leżak 2DT
            My na plaży nie leżelismy ani razu, ponieważ o wiele przyjemniej było w
            ogrodzie (nie przy samym basenie, gdzie był tłum). Poza tym morze tuż, tuż, po
            co więc płacić za leżak? Plaza nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia, bo
            było dużo ludzi a w morzu zdarzało się, że pływały smiecie.

> z parasolami czy leżakami
            > 2. Czy warto wykupować sejf (za ile)
            uważam, że warto, biorąc pod uwagę, ze można wiele stracić (paszporty, gotówkę,
            karty...). za 2 tygodnie zapłaciłam 28DT + 20DT zwrotnej kaucji.

> 3. Na co uważać i co plecasz (wycieczki, jedzenie, pokoje w hotelu)
            Co do wyboru pokoju to raczej nie masz na to wpływu, aczkolwiek pokój z od
            morza zdecydowanie lepszy od tego od strony ulicy. Do jedzenie hotelowego nie
            mam żadnych zastrzeżeń, dużo i mnie smakowało.

> 4. Co zwiedziłaś i jak (na własną rękę czy z biurem?)
            Zorganizowana wycieczka to 2dniowa Sahara, kupiliśmy w biurze Orbis (cena taka
            sama, jak w Triadzie, ale więcej atrakcji)
            Na własną rękę oczywiście całe Sousse, Port el Kantaoi, Monastir i Mahdię.
            Upały powodowały, że nie padałam i dlatego też odpuściłam sobie Tunis.

> są lodówki w pokojach
            nie ma.

> 5. Czy ktoś miał jakąś nie miłą przygodę (kontakt z meduzami,rybami, itp.itd.)

nic nie wiem na ten temat, mnie się nic nie przytrafiło.
            > 6. Jak spisywali się rezydenci?
            Trudno mi coś powiedzieć, bo rezydent nigdy nie jest mi do niczego potrzebny.
            Ale w autokarze (w drodze na i z lotniska) pani sprawiała miłe wrażenie.

> Sylwia
            > Czekam na odp na adres 123546@wp.pl
            • astika Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:39
              mea25 napisała:

> Zorganizowana wycieczka to 2dniowa Sahara, kupiliśmy w biurze Orbis (cena
              taka
              > sama, jak w Triadzie, ale więcej atrakcji)
              > Na własną rękę oczywiście całe Sousse, Port el Kantaoi, Monastir i Mahdię.
              > Upały powodowały, że nie padałam i dlatego też odpuściłam sobie Tunis.
              >
              Jaka jest cena tej wyccieczki na Saharę i jak trafić do biua Orbis?
              Pozdrawiam, Astika
              • mea25 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 14:58
                astika napisała:

> >
                > Jaka jest cena tej wyccieczki na Saharę i jak trafić do biua Orbis?
                > Pozdrawiam, Astika

Biuro Orbisu (raze z miejscowym Sahel Voyages) znajduje się w uliczce dokładnie
                na przeciwko hotelu Sousse Palace, adres to rue de Palestine 6
                a zresztą jest link:
                www.sahelvoyages.com/
                Po wejściu należy pytać o polskiego przewodnika.

Cena to było 145DT (+10 za wielbłąda dla chętnych, +5DT za bryczkę dla
                chętnych).
                • Gość: czarodziejka1 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ IP: *.astercity.net 18.08.03, 15:39
                  W ScanHoliday u rezydenta wycieczka 2-dniowa na Saharę kosztowała 125 DT
                  (autokar+jeep) oraz 10 DT wielbłąd i 10 DT bryczkna do oazy. A propos
                  mieszkałam w Sousse Palace :)
                  • czytelnik22 Re: Wróciłam z Sousse/Riadh Palms z TRIADĄ 18.08.03, 16:27
                    a na www.travelforum.pl znajdziesz w częsci dotyczącej
                    Tunezji w jednym z wątków zestawienie wszystkich
                    wycieczek na saharę oferowanych przez polskie biura z
                    cenami i miejscami, które się objeżdża.
                    PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka