Dodaj do ulubionych

ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA

IP: *.osiedle.rybnik.net.pl / *.rybnik.net.pl 25.09.03, 11:36
kupilem w tunezjii niewielka roze pustyni sprzedawca mowil cos ze jezeli
bedzie w wodzie to urosnie,czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: 192.11.224.* 25.09.03, 12:13
      Jasne. Trzymaj ja tylko na nasłonecznionym parapecie i dodawaj drożdzy z solą
    • Gość: mm Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:24
      niestety cię rozczaruję.
      Co do "rośnięcia" - to one "rosną" pod ziemią!!!! na pustyni pod grubą warstwą
      tamtejszych piachów tworza się takie kryształy i oni je wykopują, po drodze
      łupiąc na mniejsze i to są własnie nasze róże. więc same z siebie raczej już
      nie urosną bo to nie żywe stworzonka. co do wody - to radze uważać, a najlepiej
      unikać. ja moją różę parę razy opłukałam bo mi się strasznie na półce zakurzyła
      i jakoś tak straciła na połysku i miejscami jakby powypłukiwała się.
      więc radzę jej do wody nei wsadzać. to chyba rodzaj piaskowca więc szybciej się
      rozsypie niz urosnie :-)
    • Gość: piautre Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: *.com.pl 25.09.03, 14:48
      róąe pustyni "rosną" w rękach zmyślnych sprzedawców - po prostu sklejają kilka
      (naście) mniejszych okazów i potem...
      ludzie robią sobie na tle róży ok 1m wzrostu
      bardziej niz ognia- unikaj wody

(ou bien tu as mal compris?)
    • Gość: Maga Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 23:08
      Roza pustyni jest pamiatka, ktorej niestety nie mozesz wywiezc z Tunezji.
      Jesli przyznasz się oficjalnie celnikom na lotnisku ze wywozisz ja z Tunezji
      zostanie Ci zabrana. Z mojej wycieczki nikogo jednak o to nie pytano, a kazdy
      mial co najmniej jedna w podrecznym bagazu. Ale lepiej abys wiedziala.
      Pozdrawiam... i kupisz je tanio na wycieczce na Sahare, podczas przejazdu
      przez Slone Jezioro. Autokar zatrzymuje sie przy takim "stoisku". I pamietaj,
      targuj sie!
      • Gość: mm Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 16:54
        A propo kupowania róż na pustyni:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=8005778&a=8024565
        a jeśli chodzi o wywożenie - każdy wywozi i nie widziałam zeby kogokolwiek
        choćby pytali o to! dobra metoda to zawinąć w koszulkę i ręcznik - tak
        opakowana może nawet lecieć wewnątrz walizki i nic jej nie będzie :-)
    • Gość: Maga Re: ROZA PUSTYNI-rosnie?TUNEZJA IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 23:11
      Ale Ci napisalam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka