IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 25.02.09, 20:19
Chciałabym się wybrać w tym roku na Sri Lankę, napiszcie proszę jaka pora jest
najodpowiedniejsza, a także czy możecie polecić namiar na sprawdzone biuro,
które ma w swojej ofercie takie wyjazdy?
Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Sri Lanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:33
      Polecam Itakę. Najlepiej lecieć od października do marca. Właśnie wróciłam
      jestem bardzo zadowolona. Polecam.
      • jolantas1955 Re: Sri Lanka 26.02.09, 14:24
        Byłam tez z Itaką. W listopadzie. Było super!
        • matanzas Re: Sri Lanka 26.02.09, 16:14
          Ja byłem na objazdówce z Rainbow w listopadzie było super !!!
      • szaturskam Re: Sri Lanka 28.02.14, 03:47
        bylam w hotelu kosgoda beach resort i wcale zadowolona nie jestem ze wybralam sie z itaka , polecam to miejsce jesli cena bedzie rowna przelotowi inaczej pobyt tutaj spedzicie wyjezdzajc na wycieczki bo hotel to europejska jedna* anie soft all inclusive 3 posilki czasami zadnego miesa do wyboru na obiad jedzenia nie bylo w ogole do wyboru sniadania omlety , kaszka ,parowki i fasola jakies bulki kilka razy na caly pobyt jakies krewetki i morskie ryby , warzyw brak ,owocow co dziwne gdzie w tym kraju rosna one i nie sa drogie ,
        wszystkie pokoje zdezelowane, klima brak a klimat na wyspie naprawde daje popalic ,woda ciepla brak ,cisnienie w kranie sami naprawilismy kopiac w niego , lazienki otwarte z dziura w suficie co gdy nie ma swiatla jest pewna niedogodnoscia , bylam osoba z problemami urologicznymi i miala niebywaly problem zeby isc za potrzeba w nocy , dwa razy w hotelu sa tance 4 dziewczynek i jakis zespol przygrywa do kolacji plaza jest piekna mozna tylko poskakac na falach o plywaniu mozecie zapomniec
        nie polecam wiec Itaki w ogole na pobytowke lepiej jechac samemu choc ja zaplacilam za 2 tyg 4tysie tyle co inni za tydzien objazdu 3300( + ekstra oplaty za wejscia 280$)
        jedyne co piekne to cala wyspa po hotelu chodza warany ana plazy wieoczorem zolwie znosza jaja , jesli poznacie Samuela na plazy mozecie mu zaufac bylam z nim na wielu wycieczkach i z miejscowymi jest najtaniej i najlepiej bez zwiedzania wielu sklepow czekania w nocy(rezydentka kazala ludziom czekac od 3 do 5 juz po obudzeniu ) i zatrzymuja sie kiedy chcesz - madu ganga 20 $, sinharaja 60, kandy,sigrija,dambulla -150, yala( po drodze mijacie galle) 70 ceny sa orientacyjne wiec oczywiscie mozecie sie targowac im wiecej osob zbierzecie , dopiero dzieki jego rezerwacji bedac w hotelu w sinharaji sprobowalismy dobrego jedzenia i ozbaczyc jak wyglada hotel bo w naszym kosgoda byla masakra jedzeniowa jak i wyposazeniowa
        mozecie wziac z pl. wodke , papierosy (ich sa slabsze i drogie 800 rupii) stare telefony beda wam bardzo wdzieczni dzieki temu mielismy codziennie swieza dostawe rambutanow,kokosow czy ananasow bo w hotelu tego nie uswiadczysz
        nie mialam mozliwosci wynajecia auta na miejscu ale sie oplaca , jak ja bylam pociagi byly przepelnione i mialy strajk ale do colombo czy do galle dalo sie dojechac
    • fresh Re: Sri Lanka 27.02.09, 23:15
      Trochę informacji o Sri Lance oraz zdjęć znajdziesz tutaj:
      www.travelmaniacy.pl/profil,451,podroze,695,sri_lanka
      Mam nadzieję że choć trochę Ci pomogą.
    • Gość: frequentflyer Re: Sri Lanka IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 23:39
      na swiss.pl kupisz sobie bilet przez Zurich do Colombo za 2900 i będziesz
      jeździć po Sri Lance i spać gdzie chcesz.
      • kornel-1 Re: Sri Lanka 28.02.14, 08:27
        Gość portalu: frequentflyer napisał(a):

> na swiss.pl kupisz sobie bilet przez Zurich do Colombo za 2900 i będziesz
        > jeździć po Sri Lance i spać gdzie chcesz.

Swiss Air lata do Colombo?.

Dlaczego polecasz korzystanie z lotu przez Zurych i korzystanie ze swiss.pl?

RT ma czartery po 1599 zł z WAW.

Kornel
        --
        "Kornel: moje podróże" Ostatnie: "Cypr 2013"
        • onyks_malowany Re: Sri Lanka 28.02.14, 10:31
          no poleca ale 5 lat temu!
          • Gość: Matele Re: Sri Lanka IP: 103.21.166.* 01.03.14, 12:03
            Bzdury!
            Kto lata do hoteli i na jakies objazdowki do Sro Lanki?
            Jestesmy tu 3 dzien - Trincomalee, Nilaveli Beach. Bilety z Wrocka w obydwie strony to 1699 PLN/os. Hotel w Trincomalee 20 USD/rodzine - 17 nocy to 340 USD. Sniadanko czy kolacja to sprawy groszowe. Obiad z 2 dan plus alkohol plus desery to raptem 45-50 zl na nasze dla calej rodzinki. Na te 17 dni zalozylem sobie budzet 9000-9500 PLN za cala rodzine i postaram sie w nim zmiescic bez wiekszego problemu. owoce po 25 groszy, sok z kokosa 50 groszy. Banany 10 rupii za kisc. Plaze cudowne i prawie puste. woda czysta i bardzo ciepla. Nie chcialo mi sie golic rano, poszedlem do salonu fryzjerskiego i zaplacilem 150Rs za golenie i masaz glowy...
            • kornel-1 Re: Sri Lanka 01.03.14, 12:58
              Gość portalu: Matele napisał(a):

> Bzdury!
              > Kto lata do hoteli i na jakies objazdowki do Sro Lanki?
              > Hotel w Trincomalee 20 USD/rodzine - 17 nocy to 340 USD

Słusznie. Najlepiej się zadekować w jakimś hotelu na 17 dni ;-)

k.
              • Gość: Matele Re: Sri Lanka IP: 103.21.166.* 01.03.14, 15:47
                Bzdury piszesz. W hotelu jedynie spimy i to nie w kazda noc. Zdazylismy zaliczyc Jaffne, Nilaveli, Dambulle, Adarunapure. W tym tygodniu chcemy zerknac Sigiriya, Matale, Kandy Nuwara Eliya. Na ostatni tydzien zaliczamy Pinnaweli, Galle, Kalutare i Bentote.
                • kornel-1 Re: Sri Lanka 01.03.14, 16:36

> Bzdury piszesz. W hotelu jedynie spimy i to nie w kazda noc.

Przecież dodałem emotikonę ;-)
                  Wrzuć, jeśli możesz, kilka przykładowych cen transportu publicznego i wstępów.

Kornel
          • kornel-1 Re: Sri Lanka 01.03.14, 12:56
            onyks_malowany napisała:

> no poleca ale 5 lat temu!

No tak. To wyciąganie starych wątków powoduje trochę zamieszania. Ja w każdym razie poluję na tanią Sri Lankę.

Kornel
            • Gość: turcja1 Re: Sri Lanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 15:55
              Jeśli tania to z Rainbow ale w grudniu.
            • Gość: Matele Re: Sri Lanka IP: 103.21.166.* 01.03.14, 16:02
              Nic prostszego - loter.pl, flipo.pl co kilka dni wrzucaja promocje. I przede wszystkim emirates.com Na pewno wylapiesz tania Sri Lanke.
              • kornel-1 Re: Sri Lanka 01.03.14, 16:34

> Nic prostszego - loter.pl, flipo.pl co kilka dni wrzucaja promocje. I przede ws
                > zystkim emirates.com Na pewno wylapiesz tania Sri Lanke.

No, ale ja czekam na taką poniżej 1500 PLN ;-) Spoko, mam czas.

Kornel
                • maryshaa Re: Sri Lanka 01.03.14, 19:14
                  Ja leciałam za 1400 Saudi, ale z Paryża, 2013 rok... Czyli doszło mi jeszcze ok.400zl za WAW-CDG-WAW
    • logostour1 Re: Sri Lanka 27.05.14, 13:15
      Witamy,

Tak się składa, że mamy wyprawę na Sri Lankę w swojej ofercie :) Proponujemy naszym turystom wizytę na wyspie połączoną z opcjonalnym wypadem na Malediwy lub do Dubaju. Szczegóły znajdziesz w naszym katalogu lub na stronie www.

Pozdrawiamy!
      Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka