Dodaj do ulubionych

Bali -noclegi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 06:41
Moja prośba jest do tych którzy byli na Bali. Umiem wyszukać nacleg
ale wyszukiwarka a żywy człowiek to nie to samo.
Mamy [2-osoby] bilet na sierpień na lot do Denpasar i tu prośba
jakie noclegi możecie polecieć na Bali i okolicach np Gili. Chcemy
zwiedzać może polecimy na Jawę lecznie konieczne. Gdzie się na Bali
dobrze czuliści i poprostu gdzie było miło.Będe wdzięczny za w miarę
precyzyjne wskazówki ale za każdą podpowiedź będę również wdzięczny.
podaje też pryw. jasio211@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 19.04.09, 09:39
      Dzisiaj lecimy do Singapuru ,a potem na Bali.Wracamy za 2 tygodnie.Na razie mamy
      zarezerwowane noclegi w 3 różnych miejscach Kuta,Ubud ,Lovina.Po powrocie
      podzielę się wrażeniami.
      Pozdrawiam
      • Gość: jasio Re: Bali -noclegi IP: 193.0.124.* 19.04.09, 10:52
        fantazja. Szerokich lotów i tyle startów co lądowań
        Pozdrawiam
        jasio
    • bob1111 Re: Bali -noclegi 20.04.09, 17:13
      Byłem dość dawno, wiec informacji o cenach nie będę podawał.
      Na Bali mieszkałem w głównie w Ubud, takie typowe miejsce na wycieczki, sporo
      turystów ale w porównaniu z kurortami to luz
      Na plaży byliśmy na Bali w Amed, dobre miejsce do nurkowania ale plaża raczej
      słaba.
      Polecam Gili Meno na plażowanie.
      Java wschodnia bardzo mi się podobała na pewno warto zobaczyć Kawah Ijen
      • Gość: jasio211 Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 17:57
        dzieki przyda sie
        pozdrawiam
        j
        • Gość: jasio211 Do Kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 19:50
          Jak było?
          stęskniony informacji jasio
          • Gość: Kasia Re: Do Kasi IP: *.finemedia.pl 05.05.09, 10:27
            Witam po powrocie,
            było rewelacyjnie!Bali pozytywnie mnie zaskoczyło,nie lubię leżeć na plaży ,więc
            nastawiałam się na zwiedzanie i naprawadę dużo jest do zobaczenia.Spaliśmy w 4
            różnych hotelach ,standart różny.W Lovinie spaliśmy w Aditya Beach Resort ,ktory
            zdecydowanie polecam( obsluga rewelacyjna ,standardowy pokoj z klima 2os.21dol.
            przy rezerwacji przez www.asiarooms.com)Pytaj Jasiu to odpowiem co Cie interesuje.
            Pozdrawiam
            • Gość: phiphi Re: Do Kasi IP: 213.77.16.* 05.05.09, 10:59
              ja tez moge o cos zapytac? :) we wrzesniu lecimy na bali.
              jak wyglada transport na wyspie? czy sa autobusy zeby z sanur dostac
              sie do ubud? i na wlasna reke zwiedzic wyspe? czy kupowaliscie
              wycieczki u miejscowych? i jak z cenami obiad, kolacja? plyneliscie
              z bali na ktoras w wysepek Gili?
              dzieki
              • Gość: Kasia Re: Do Kasi IP: *.finemedia.pl 05.05.09, 11:25
                My mielieśmy zaplanowany pobyt w 3 różnych miejscach ,więc robiliśmy tak:
                Kupowaliśmy wycieczkę objazdową jednodniową w hotelu ,gdzie spaliśmy i
                prosiliśmy ,żeby powrót był do miejsca gdzie mieliśmy kolejny nocleg.
                Byliśmy w 4 osoby ,więc za wycieczkę zorganizowana tylko dla nas płaciliśmy
                ok.600000rupii,czyli 150000 na osobę.
                Tylko z Loviny wzięliśmy sobie samochód z kierowcą ,mogę podać namiary(bardzo
                uczciwy) i jechalismy stamtąd do Kuty (350000).Potem woził nas jeszcze do
                Jimbaran na zachód słońca i Nusa Dua.
                Ceny zawsze trzeba targować.
                Są tez lokalne autobusy.Jechalismy takim do Singaraji z Loviny.Tanie,zatrzymuje
                sie je na ulicy.Na dłuższych trasach z nich nie korzystaliśmy.
                Ceny w restauracjach różne,warto przejśc się po miejscowości i porównac ceny.My
                znaleźliśmy jedna taką w Kucie z takimi duzymi lampionami na drzewach w bocznej
                uliczce.Jedzenie było rewelacyjne i tanie np.ryba z grila 700gram ze szpinakiem
                i ryżem 30000,to jedna z najdroższych potraw,pozostałe po 10-15tys.
                Ale jedlismy też w miejscach gdzie najtańsze potrawy były po 30000.
                Na wysepki nie płyneliśmy ,bo mieliśmy mało czasu,ale w okolicznych biurach
                widziałam takie wycieczki i sam transport.

• Gość: phiphi Re: Do Kasi IP: 213.77.16.* 05.05.09, 11:29
                  dzieki za odpowiedz :) dobrze wiedziec, ze mozna wykupic wycieczki.
                  do loviny nie pojedziemy. bedziemy w sanurze pare dni a potem na
                  Gili plyniemy.
                  jakimi liniami jecieliscie?
                  • Gość: phiphi poprawka IP: 213.77.16.* 05.05.09, 11:29
                    jakimi liniami lecieliscie?
                    • Gość: Kasia Re: poprawka IP: *.finemedia.pl 05.05.09, 11:48
                      Do Singapuru lecieliśmy Lufthansą z Wrocławia ,a potem na Bali Airasia.
                      Airasia ma nowiutkie samoloty,byliśmy zadowoleni i to za śmieszne pieniądze.
                      • Gość: jasio Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:44
                        dzięki ja lecę w sierpniu mam już biletu malezyjskimi przez Kala
                        Lumpur. Była promocja Będe trzy tygodnie. Czy były wycieczki dłuższe
                        niz jedno dniowe/ ja mysle o Jawie np samolotem do Jogyakarty.
                        Co w Kucie z noclegami? zdaje się, że nie byłaś zachwycona? Jak
                        komary w sierpniu może byc inaczej. Jaki miałaś przewodnik? Czy GW
                        wystarczy? Mam też angielskie wydanie Pascala. Czy lepiej kupic wizę
                        w Polsce czy na lotnisku/
                        Uf wybacz za tyle pytań?
                        serdeczności
                        jasio
                        • Gość: Kasia Re: poprawka IP: *.finemedia.pl 06.05.09, 13:36
                          Jeśli chodzi o dłuższe wycieczki to myślę ,że są ,bo natknęłam się gdzieś na
                          opisy w internecie.W Kucie spaliśmy w dwóch hotelach i standart był niski.Jeden
                          to Mastapa Garden w samym centrum Kuty ,ale zdecydowanie odradzam.Łazienka
                          okropna,wilgoć,brudno...a dodam ,że jeździliśmy już wcześniej po
                          Tajlandii,Malezji,Singapurze i zawsze spaliśmy w hotelach niskiej klasy,ale tam
                          to był najgorszy hotel jaki widziałam.
                          Komarów w sumie nie było,w Lovinie nas coś gryzło,nie mam pojęcia co...nic nie
                          było widac a swędziało.W hotelach sa z reguły wtyczki na komary w pokoju.
                          Przewodnik miałm Azję południowo-wschodnią i Indonezja(Podróże marzeń),ale i tak
                          dużo szukałam na internecie.
                          Wiza na bali 25dol.Jest tez krótka wiza chyba do 6 dni trochę tańsza.Dostaje się
                          ją od ręki bez czekania.
                          Pamiętajcie o opłacie wylotowej z Bali 150000IDR gotówką od osoby.
                          Lecicie bezpośrednio na Bali z Polski?
                          Mogę spytać o cenę?
                          Pozdrawiam
                          • Gość: jasio Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:50
                            Dzięki Za bilet z Warszawy do DPS i z powrotem zapłaciliśmy po 4200
                            zł.
                            Ale czy Ci sie nie pomliły zera bo wychodzi, że trzeba zapłacić ok
                            130$ od osoby , podobno kurs jest ok 11500IDR za 1$.
                            pozdawiam
                            Jasio
                            • Gość: Kasia Re: poprawka IP: *.finemedia.pl 06.05.09, 21:10
                              Kurs jak wylatywaliśmy z Bali był 10700za dolara,więc opłata wylotowa to ok.14
                              dolarów.
                              Lecicie z Warszawy do Kuala Lumpur ,potem DPS czy jeszcze gdzieś przesiadka?
                              Pozdrawiam
                              Kasia
                              • Gość: jasio211 Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 22:10
                                To się da przezyć to o 13 $. Co do lotu to oczywiście przesiadka w
                                Europie czyli WAWA- Amsterdam -KL- DPS
                                czekamy na lotnisku ok 2 godzin
                                Jest to też dobrze, że lądujemy ok 13 tak że mozna znależ hotel ale
                                myślę że na 2 dni zarezerwujecoś przz Intarnet a potem poszukamy.
                                Nastawiamy sie na start z Kuta ale niekoniecznie. To jest fajne, że
                                można być elastycznymi
                                Pozdrawiam
                                jasio
                                • Gość: Kasia Re: poprawka IP: *.finemedia.pl 07.05.09, 09:44
                                  Jeśli mogę Ci coś doradzić to koniecznie zarezerwuj te dwie pierwsze noce,bo
                                  podróż jednak męcząca i do tego zmiana czasu.Liczcie się też z tym ,że na
                                  miejscu w hotelach ceny z reguły są wyższe niż w internecie tzn.na stronach
                                  asiarooms i hostelbookers,ale wówczas możecie się targować.Jeśli rozważalibyście
                                  Ubud to polecam Nick's homestay lub Nick's hidden cottages.My spaliśmy w tym
                                  pierwszym ,bo zachęciły mnie opinie ludzi ,którzy tam spali.Generalnie jest tam
                                  super klimat,6 domków w pięknym ogrodzie i duzo egzotycznych ptaków ,sniadanie
                                  serwowane na tarasie każdego z domków indywidualnie,codziennie goraca herbatka w
                                  termosie(jak się budziliśmy to już była).Mi się tam bardzo podobało i zostałabym
                                  tam z chęcia dłużej.Standart pokoju podstawowy ,wiatrak,czysto.Mogliśmy
                                  korzystac z basenu w Nick's hidden cottages.
                                  Tam standart wyzszy zdecydowanie ,spokój ,cisza,ale juz nie było klimatu.Jedyne
                                  na co narzekali nasi znajomi ,to to ,że ptaki spiewały juz od 6 rano.
                                  • Gość: Kasiu Re: poprawka IP: 83.1.81.* 07.05.09, 13:54
                                    Serdeczne naprawdę dzieki. na pewno skorzystamy z Twoich rad. Sa
                                    bardzo użyteczne.
                                    My byliśmy w Tajlandii i w Nepalu tak, że to nie sa obce nam
                                    warunki.
                                    Ja pracuje na uczelni i dlatego muszę jechać w tzw wysokim sezonie
                                    coś za coś. I tak np za samolot płacimy ok 1000 zł więcej niz
                                    gdybyśmy polecieli w maju lub kwietniu
                                    • Gość: jasio Re: poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 16:43
                                      Kasiu przepraszam, ze uzyłem Twoiego nicka . Tak mi w głowie
                                      zawróciłaś , że zamiast jasio napisałem Kasia
                                      Przepraszm i jeszcze raz dziekuje za istotne informacje
    • wczasy-na-bali Re: Bali -noclegi 06.05.09, 12:17
      czesc
      masz racje w wyszukiwarce wszystko wyglada ok, a jak przyjedziesz to jest
      troszke "inaczej"
      jesli chodzi o hotele to wszystko zalezy od waszych finansow
      mozna wynajac pokoj za 10 usd i za 200 usd
      jesli okreslicie swoje stawki to moge wam troszke pomoc
      poza tym gdzie chcecie mieszkac?
      mozecie w kucie nusa dua albo sanur
      ja preferuje kute albo nusa dua . sanur jest dla emerytow. po 22.00 nic sie nie
      dzieje knajpki pozamykane a soltys ,jak sie to mowi, asfalt zwija.
      kuta jest ok zycie toczy sie prawie cala noc. hotele sa tak usytuowane ze jest
      cisza i spokoj. cent umiarkowane
      plaza fajna jedzenie b. tanie
      jesli chcecie wiecej informacji to napiszcie na mojego prywatnego maila
      info@gobali.pl albo zadzwoncie +62 81353150103 albo skype www.gobali.pl andrzej
      kasperczyk
    • Gość: ikn Re: Bali -noclegi IP: *.chello.pl 07.05.09, 00:06
      m k
      • Gość: phiphi Re: Bali -noclegi IP: *.chello.pl 07.05.09, 11:19
        my mamy noclegi na sanurze, 25-35$ doba. lecimy liniami singapore
        airline. znalazlam super promocje na wylot z londynu. lecimy
        airbusem a380 :) za bitet lon sin den dalismy 2200zl od osoby, do
        tego wizzair z polski do londynu i powrót 400zł. czyli łączna cena z
        osobe 2600zł. mysle ze jest to dobra cena biorac pod uwage, ze
        lecimy najlepszymi liniami. dobrze, ze napisałas o oplacie za wylot.
        w tajlandii zaskoczyli nas tym na lotnisku, ledwo co kase mielismy :)
        jak wygladaja plaze na Bali? mozna je porównać do np. plaz na phi
        phi w tajlandii?
        • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.09, 08:56
          Plaże są różne,na phi phi nie byłam ,byłam na |Koh Chang w Tajlandii, moim
          zdaniem ładniejsze plaże były a Tajlandii.
          Na południu w Kucie plaże szerokie,jasny piasek,na północy piasek czarny i
          generalnie plaża wąska,wyludniona(tzn.piszę o plaży przy naszym hotelu Aditya
          Beach Resort)
          • Gość: RAK Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 18:03
            Napisz cos o tym hotelu warunki ceny?
            • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 09.05.09, 17:11
              Hotel Aditya moim zdanie bardzo fajny,my płaciliśmy 21dol.za dwójkę z klimą
              ,balkonem ,na drugim piętrze budynku.Pokoje dolne z tarasikiem były po 36 dol.,a
              domki z widokiem na ocean po 50dol.Bardzo ładny ogród,fajny ,czysty
              basen,restauracja (ceny nie były wygórowane ,tzn.posiłek od.20000,były ryby za
              ok 50000).Lunch w postaci bufetu był za 70000,ale jesz ile chcesz.obsługa była
              miła i uczynna.W dniu wyjazdu ,gdy tylko wystawiliśmy walizki przed pokój zaraz
              był ktoś z wózkiem i zawiózł je do recepcji.Hotel położony tuż przy plaży,plaża
              z czarnym piaskiem.W dniu naszego wyjazdu przywieźli tam ludzi ,którzy
              przyjechali z niemieckim Nekermanem.
              Ceny ,o których piszę były na stronie www.asiarooms.com ,na miejscu było drożej
              ,ale nie pamiętam ceny.
              Jest darmowy internet w recepcji,tzn.stoi jeden komputer.
              Wycieczki mieli drogie.
              • Gość: RAk Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 18:11
                Dzieki
                Pozdrawiam
              • Gość: Rak Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:41
                My jedziemy w dwie osoby i jak sie dostac do waszego hotelu, chcemy
                go zarezerwować na 6 dni, potem Ubud 3 dni Sanur 3 dni potem na
                wyspy. Co myslisz o tym planie?
                pozdrawiam
                • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 23.06.09, 10:37
                  nie wiem czy to nadal aktualne...chodzi o hotel Aditya?Wiesz zależy co chcecie
                  robić w tym hotelu,bo jak leżeć i opalac się to ok...tam nie ma co robić poza
                  opalaniem.My pojechaliśmy tylko na bazar do Singaraji.
                  Jak już pisałam wcześniej to my kupowaliśmy wycieczkę objazdową całodniową i
                  prosiliśmy,żeby kierowca zawiózł nas do hotelu gdzie mieliśmy następny
                  nocleg.Wychodziło najtaniej,ale możesz wziąć kierowcę z ulicy i ponegocjować z
                  nim cenę.Do hotelu z lotniska jest ok 2,5godziny drogi.My mieliśmy pierwsze 2
                  noclegi w kucie ,żeby zorientować się w cenach i możliwościach zwiedzania
                  itp.Twój plan myślę ,że ok...tylko zależy na co się nastawiacie:leżenie czy
                  zwiedzanie?
                  • Gość: jasio Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 21:21
                    Ja zarezerwowoałem na 5 dni ale mam nadzieje że sa tam jakieś
                    wycieczki w głąb wyspu. napisz jak to wygląda
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 21:19
                      Wiesz wycieczki w tym hotelu były dużo droższe niż w Kucie czy UBud,np.wyjazd na
                      bazar to ok .30dolarów...my wzięliśmy busa z ulicy i dojechaliśmy za ok.1dolara
                      w jedną stronę.Tak samo z wycieczkami na rafy czy na oglądanie
                      delfinów...drogo...kupując na plaży kosztowało to ok.6dolarów od osoby, a hotelu
                      chyba od 25 się zaczynało.(nie pamiętam dokładnie).
                      • Gość: jasio Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 21:47
                        dzieki a jak sie z tego hotelu wydostaliście, czyli jak sie dostac
                        do dworca autobusowego My chcemy [2osoby] dostać sie do Ubud.
                        pozdrawiam
                        j
                        • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 28.06.09, 00:27
                          My wzięliśmy taksówkarza ,który nas wiózł na jedną wycieczkę ,kilka dni
                          wcześniej.Zawiózł nas do Kuty za 350tys(4osoby).Był uczciwy.Przyjechał po nas do
                          Loviny i po 2 godzinach byliśmy w Kucie.
                          • Gość: jasio Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 08:39
                            Dzieki bardzo. Twoje rady sa dal mnie bardzo przydatne.
                            My z Loviny jedziemy do UBud.
                            Trasa Kuta samolot Yogokarta potem pomalutku do Loviny , Ubud, Sanur
                            i wyspy Gili i Lombak , i samolot i fru do Warszawy.
                            • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 28.06.09, 14:07
                              Ach jak Wam fajnie...ja już zdążyłam zapomnieć o urlopie...Czekam na relację po
                              powrocie zwłaszcza z Gili i Lombok(bo tam nie dotarliśmy ,ale kiedyś z pewnością
                              tam będziemy),pozdrawiam.Bawcie się dobrze!
                              Mieszkacie w Warszawie??
                              • Gość: JASIO Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:33
                                tak ale Gili to plan na szczęście można go zmieniać ale zobaczymy.
                                pozdrawiam
                                jasio
                                • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 28.06.09, 16:23
                                  Zmienię zupełnie temat.Skoro mieszkasz w Warszawie to może masz namiar na jakiś
                                  tani nocleg.Jadę na szkolenie od 23-31.08.09.W przypadku hotelu za 8 nocy
                                  wychodzi dość drogo.Czy znasz może kogoś kto wynająłby pokój na taki okres?
                                  Pozdrawiam ,Kasia
                                  • Gość: jasio Re: Bali -noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 06:44
                                    Witaj u nas najczęściej ludzie mieszkaja w hotelach UW takich jak
                                    Hera Belwederska lub Smyczkowa na slużewcu sa to hotele UW otwarte
                                    Jest tez pensjonat Stańczyk tel 022756447
                                    Nie drogie sa hotele studencjie SGGW taki jak Ikar cena zależy od
                                    wyposażenia i Pensjonat SGGW Agra tel o ile dobrze mam zapisane
                                    8493881.
                                    Jeżeli czegoś sie dowiem to Ci napisze ale zobacz czy te miejsca ci
                                    odpowiadaja
                                    Pozdrawiam
                                    Jasio
                                    • Gość: Kasia Re: Bali -noclegi IP: *.finemedia.pl 29.06.09, 15:31
                                      Bardzo Ci dziękuję,
                                      pozdrawiam,
                                      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka