Gość: kanarek IP: *.w-b.pl 10.12.03, 17:45 Czy ktoś wie gdzie znajdę w sieci informacje o zagrożeniu malarią w poszczególnych krajach. Planuję wakacje na 2004 rok, a w tym roku nie chciałabym zażywać Lariamu, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike_mike Re: malaria 11.12.03, 09:34 Gość portalu: kanarek napisał(a): > Czy ktoś wie gdzie znajdę w sieci informacje o zagrożeniu malarią w > poszczególnych krajach. Planuję wakacje na 2004 rok, a w tym roku nie > chciałabym zażywać Lariamu, Niewykluczone Kanarku, że się znamy (po IP).... Najlepiej przejedź się na Wolską do Goraja. Jest jeszcze specjalista medycyny tropikalnej i morskiej w mariocie w centrum medycznym, ale on to powie Ci tylko to co w mądrej książce jest... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike BTW 11.12.03, 09:56 Gość portalu: kanarek napisał(a): > Czy ktoś wie gdzie znajdę w sieci informacje o zagrożeniu malarią w > poszczególnych krajach. Planuję wakacje na 2004 rok, a w tym roku nie > chciałabym zażywać Lariamu, Jakie miałeś doświadczenie po lariamie? Ja i moja żona czuliśmy się OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanarek Re: BTW IP: *.w-b.pl 11.12.03, 17:59 Witaj mike_mike To bardzo prawdopodobne,że się znamy skoro rozpoznajesz IP. Może kiedyś wymienimy się swoimi podróżniczymi doświadczeniami. Doktora z Przychodni Chorób Tropikalnych znam oczywiście. Teraz jednak wstępnie obmyślając trasę chciałabym ominąć regiony malaryczne więc dane WHO są w sam raz. Potem skonsultuję to z lekarzem. Po lariamie czułam się jak po wypiciu kilku kaw, bolała mnie głowa. Brałam go już kilkakrotnie, wcześniej też było OK. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: malaria IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 11.12.03, 10:05 na stronie who (chyba www.who.org) oraz na www.podroznik.med.pl Na stronie who masz dokladnie opisany kazdy kraj swiata pod katem zagrozenia malaria, rodzajami szczepow i zalecanymi lekami. Pamietaj, ze nie zawsze musisz brac Lariam. Na niektore szczepy malari w Azji i Am. Pld. skuteczne sa tez inne, mniej inwazyjne leki. Jako osoba reagujaca fatalnie na Lariam, od dawna uzywam tylko Arachninu z Paludryna. Na razie jestem zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanarek Re: malaria IP: *.w-b.pl 11.12.03, 17:40 Wielkie dzięki. Własnie o to mi chodziło Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bjoasia Re: malaria 13.01.04, 09:29 Aby wykonac szczepienia lub zapytac o szczegóły tak jak przedmóca polecam Ci CM LIM - 10 piętro w Mariocie. Tam jest specjalistyczna Poradnia Medycyny Podróży. Wizyta chyba około 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: malaria 13.01.04, 09:50 bjoasia napisała: > Aby wykonac szczepienia lub zapytac o szczegóły tak jak przedmóca polecam Ci > CM LIM - 10 piętro w Mariocie. Tam jest specjalistyczna Poradnia Medycyny > Podróży. Wizyta chyba około 100 zł. Wizyta na Wolskiej w klinice Chorób Tropikalnych, u dr Goraja (sławy w tej dziedzinie) 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś