Dodaj do ulubionych

Silva Maris Kreta 05 08 2009

20.02.09, 18:17
Czy ktoś wybiera się do tego hotelu w tym terminie? Ja z żoną i dwoma synkami
(5 i 8 lat) lecimy z Warszawy z Itaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 08:35
      My lecimy :-) Z Gdańska . Na jakim lotnisku będziecie lądować na
      Krecie? Lecimy 4 os. dorosłe i 4 dzieci / same dziewczynki :-) /.
      • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 13.03.09, 10:04
        Najpierw bardzo podziękuję za odpisanie. Już myślałem że będziemy tam sami.
        Lądujemy w Heraklionie a wylatujemy z Warszawy. Z jakiego biura lecicie i czy
        wiecie coś na temat tego hotelu poza oficjalnymi opisami? (mój prywatny mail -
        arkadiusz.filip@onet.eu)
        • Gość: x Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.chello.pl 14.03.09, 00:51
          my nie
        • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 09:11
          Lecimy z Itaki i niestety lądujemy w Chanii więc czeka nas jeszcze
          podróż autokarem / 160 km ! /. Co do hotelu to oczywiście obczytałam
          wszystko co było w necie i ma dobre opinie. Zresztą planujemy
          wynajęcie samochodów i pozwiedzać trochę. Co do hotelu to zależy mi
          głównie na dobey jedzeniu i czystych pokojach .
          • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 16.03.09, 21:17
            Witam ponownie. Teraz już wiem że mam do czynienia z kobietą więc tym bardziej
            mi miło. Może najpierw się przedstawię. Mam na imię Arek a żona to Gosia. Oboje
            jesteśmy w przedziale 34-35 lat. Nasi chłopcy to Szymon i Jakub. My też
            nastawieni jesteśmy na zwiedzanie autem i sporty wodne. A co do hotelu to my
            patrzymy na to samo. Mam nadzieję że się nie zawiedziemy. Z Itaką jedziemy
            trzeci raz i nie mieliśmy złych doświadczeń (poza małym zgrzytem w Egipcie) więc
            oby i tym razem się udało. Pozdrawiam i do kolejnego wpisu.
            • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:43
              Co do Itaki to mam swoje zdanie na ich temat - w Turcji było kilka
              minusów , a tym razem mielismy zaklepane Rodos już w grudniu a
              zadzwonili do nas kilka dni temu , że jednak nie będzie wylotu z
              Gdańska i mamy sobie coś innego wybrać albo oddadzą nam kasę za
              rezerwację. Niestety w marcu żeby znaleźć coś fajnego na sierpień to
              już ciężko i wyszła Kreta - zobaczymy , może to i lepiej - więcej do
              zwiedzania . My będziemy w 4 os. w przedziale 33-35/ a może 36 :-) /
              oraz dzieci 5-12. Już się nie mogę doczekać!
              • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 17.03.09, 20:32
                a my z Turcji byliśmy bardzo zadowoleni i pewnie kiedyś jeszcze tam pojedziemy.
                Polecam Alanye i hotel Sułtan Sipahi- na prawdę extra. My już też liczymy
                miesiące tym bardziej że pogoda w Łodzi okropna. A co do tej rezerwacji to
                faktycznie postawili was pod ścianą. Na pewno Kreta ma więcej do zaoferowania
                jeżeli chodzi o turystykę. Sam hotel też wydaje się niezły. Cieszą mnie polskie
                animację dla dzieci i z tego co wiem są dobre. A wiadomo. Kiedy dzieci mają
                zorganizowany czas to my możemy się zagłębić w degustacji miejscowych trunków.
                • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.gprs.plus.pl 18.03.09, 11:15
                  No ja to raczej nie z tych zagłebiających się za mocno - jak już to
                  mam swoje ulubione a tam tego nie będzie . Poza tym dzieci tak czy
                  siak trzeba pilnować - nasz dziewczyny to 4 blondyny :-)
                  • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 18.03.09, 11:47
                    No nie. Proszę mnie nie zrozumieć źle. Ja też nie należę do tych mocno
                    trunkowych. Broń Boże. Raczej jestem skromnym degustatorem. 4 blondyny!! wow to
                    na prawdę macie się kim zajmować a przy dzieciakach trzeba mieć oczy dookoła
                    głowy. Nasi też aniołkami nie są więc was rozumiem.
                  • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 05.04.09, 19:34
                    Witam Panią ponownie. Mam pytanie. Czy wiecie już jakimi liniami i o której
                    godzinie lecicie , bo jeśli jest to Centralwings to szykujcie się na zmiany. Dwa
                    tygodnie temu przypadkowo dowiedziałem się że Centralwings wycofał się z
                    czarterów. Zadzwoniłem do Itaki i okazało się to prawdą ale jeszcze nie
                    wiedzieli jakie będzie zastępstwo. W piątek dostałem wiadomość że lecimy
                    TravelServise czyli czeską linią. Niestety zmiana godzin wylotu jest na naszą
                    niekorzyść. Sprawcie to. Jeżeli na rezerwacji przewoźnika macie w skrócie CO to
                    też czekają was zmiany - oby nie. Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia.
                    • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 15:18

Witam, nie wiem czym lecimy .... kilka dni temu dostaliśmy info, ze
                      wylot mamy 05.08 o godz. 1 , na miejscu o 5 rano. Ale do hotelu
                      dojedzimy prawdopodobnie 12-13 !!!!
                      • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 25.05.09, 21:34
                        No to czeka was długa podróż. My do hotelu dotrzemy około 13-14 bo wylot z W-wy
                        mamy o 9.50. A co do przewoźnika to mieliśmy ponowną zamianę i ostatecznie
                        lecimy Eurocyprią.
                        • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:57
                          O 10 wylatujecie z w-wy i o 14 macie być na miejscu ?!?!?! Buuuu....
                          No to nam się chyba koszmarne zaczną te wakcje - o 1 w nocy wylot i
                          o 13 na miejscu ! Już czuję , że mam dosyć. Chociaż jak lecielismy
                          do Egiptu to było podobnie mielismy lecieć o 22 wylecielismy o 1 w
                          hotelu o 7 . Eeee.. to damy radę :-))
                          • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 28.05.09, 01:08
                            Mamy tam być ok 14 ich czasu lokalnego czyli 15 naszego ale to i tak w miarę
                            szybko bo lot ma trwać 3 godz a transfer z lotniska do hotelu 30 min. Oby tak
                            było. Pewnie że dacie radę, nie można z góry zakładać że będzie źle. Dwa
                            tygodnie urlopu zrekompensują wszystkie niedogodności.
                          • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 28.05.09, 01:27
                            Zapomniałem dodać że jakiś czas temu napisałem do ludzi którzy byli w tym hotelu
                            w tamtym roku i dodali opinie na wakacje pl. W odpowiedzi napisali mi że hotel
                            jest na prawdę super. Może pokoje trochę ubogie ale poza tym wszystko w
                            porządku. Jedzenie i czystość wg nich bez zastrzeżeń i duży plus to położenie.
                            • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:12
                              Jeszcze tylko 50 dni i się wszystko wyjaśni ;-) Jak dla mnie to
                              pokoje mogą być nawet bardzo skromne , byle łóżko wygodne i zeby
                              czystko było. No ale na zewnątrz to już mam większe wymagania -
                              lubię ładne widoczki i fajne baseny. No a co do jedzenia to już
                              wybredna bardzooo jestem - przede wszystkim ze względu na dzieci.
                            • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:31
                              Czy słyszałeś może , że została zmieniona nazwa hotelu ? No i czy
                              masz może jakieś informacje na temat bagażu ? Ile może byc na osobą,
                              ile max może ważyć jedna walizka i ile podręcznego? Ja mam kilka
                              sprzecznych informacji na ten teamat . Zadzwoniłam wkońcu do biura
                              gdzie kupiliśmy wyczieczkę i ostro zażądałam zweryfikowania tego
                              tematu bo nie mam zamiaru potem na lotnisku dopłacać albo się
                              przepakowywać. A właśnie w radiu mówili, że w W-wie koczują na
                              lotnisku bo samolot z Krety po nich nie przyleciał a na Krecie nie
                              odlecieli do domku i tam koczują :-)
                              • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 26.06.09, 14:02
                                O zmianie nazwy hotelu dowiedziałem się właśnie na tym portalu i natychmiast
                                zadzwoniłem do Itaki o potwierdzenie. Potwierdzili tą zamianę ale nie wiedzieli
                                nic więcej. Dopiero po paru dniach dostałem maila z pełną informacją. Co do
                                bagażu to zależy jaką linią lecicie. My lecimy Eurocyprią i tam jest 17 kg
                                głównego i 3 kg podręcznego. Na stronie Itaki jest zakładka "linie lotnicze" i
                                tam wszystko jest opisane. Na prawdę już nie mogę doczekać się urlopu i wyjazdu
                                a pracy mam po wyżej uszu. A wy?
                                • Gość: Martys Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:14
                                  Co do bagażu to się niby zgadza , ale nie potrafią powiedzieć ile
                                  może ważyć jedna walizka - no bo tak : 4 os. po 17 kg = 68 kg
                                  przysługującego bagażu , no ale wiadomo , że nie spakuję tego w
                                  jedną walizkę . My chcemy wziąć 2 walizki po ok. 30 kg. Nie będę
                                  przecież brała 4 walizeczek po 17 kg - dzieciaki nie będą przecież
                                  ciągać, szczególnie , ze z samolotu wyjdą zaspane , więc pewnie ja
                                  je będę nosić / napewno młodszą / a mąż będzie ciągał walizy - już
                                  widzę jak tacha 4 :-) Co do nazwy nie dostalismy żadnej informacji .
                                  W biurze gdzie wykupilismy wycieczkę dowiedzieli się od nas.
                                  No my już też czekamy - choć z odrobiną strachu jak zawsze - czy
                                  dolicimy,jaki będzie hotel , no i wogóle czy wszystko będzie ok.
                                  • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 26.06.09, 18:37
                                    My zawsze pakujemy się w dwie walizy i niestety też ja je tacham a Gosia(czyli
                                    żona) ciągnie za sobą dzieciaki. Jeżeli macie wszyscy to samo nazwisko (a myślę
                                    ze tak jest) i ten sam numer rezerwacji to można kumulować bagaże. My zawsze
                                    mieścimy się w limicie a mało nie bierzemy no bo wiecie na pewno jak to jest z
                                    dziećmi.
                              • arfi34 Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 26.06.09, 14:09
                                Gdybyś chciała nas zobaczyć to jesteśmy (jak większość) na portalu Nasza-klasa
                                pod profilem Arkadiusz Filip Andrespol lub Małgorzata Filip/Mariasik Andrespol.
                    • Gość: Beti Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.chello.pl 14.06.09, 23:18

Ja wyjeżdżam z rodzinką już 24 czerwca i faktycznie nikt nas nie
                      poinformował o zmianie nazwy hotelu a sprawdzałam i to napewno ten
                      sam.Nam zmienili godziny odlotu i wylatujemy o 2.35 do Hersonisos a
                      wracamy do Krakowa o 23.55 nikt nie chce iść na ugodę i jakiś
                      kompromis, mam dwójkę małych dzieci i co z nimi mam robić nocą na
                      lotnisku i po wykwaterowaniu nas na miejscu w ten upał 10 godzin bo
                      jak wiadomo pokoje trzeba zwolnić rano a wylot dopiero o północy.Ale
                      co do miejsca lądowania mam nadzieję że to nie ulegnie zmianie i
                      będzie nie w Chanii.
    • Gość: Ola Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: 62.87.236.* 16.04.09, 09:36
      Jeżeli szukasz osób, które wybierają się do tego samego hotelu, w tym samym
      terminie co Ty zapraszam na
      hotele.oceniacz.pl/dodajswojwyjazd/10026/silva_maris.html. Od dziś można
      tam zamieszczać informacje o terminie oraz hotelu do którego się wybierasz, lub
      szukać osób które wybierają się dokładnie tam gdzie Ty.
      • Gość: Beti Re: Silva Maris Kreta 05 08 2009 IP: *.chello.pl 14.06.09, 23:17

Ja wyjeżdżam z rodzinką już 24 czerwca i faktycznie nikt nas nie
        poinformował o zmianie nazwy hotelu a sprawdzałam i to napewno ten
        sam.Nam zmienili godziny odlotu i wylatujemy o 2.35 do Hersonisos a
        wracamy do Krakowa o 23.55 nikt nie chce iść na ugodę i jakiś
        kompromis, mam dwójkę małych dzieci i co z nimi mam robić nocą na
        lotnisku i po wykwaterowaniu nas na miejscu w ten upał 10 godzin bo
        jak wiadomo pokoje trzeba zwolnić rano a wylot dopiero o północy.Ale
        co do miejsca lądowania mam nadzieję że to nie ulegnie zmianie i
        będzie nie w Chanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka