marciasek 27.04.12, 14:51 wątek o sklepie, o produktach, o szczegółach dotyczących przebiegu transakcji i zwrotów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciasek phial: płacisz w euro czy w gbp? 27.04.12, 15:00 Przymierzam się do jakichś zakupów i zastanawia mnie jak to tu działa... Kiedy zmieniam w prawym górnym rogu lokalizację z UK na Europe, ceny przeliczone na EUR są wyższe niż w GBP. No więc oczywiście wolałabym zatem płacić w GBP i nie wiem, czy tak się da. Ale to nie wszystko. Po zmianie lokalizacji zmienia się także asortyment w sklepie. I tak np. kiecka, która mi się podoba, jest w wersji EUR, anie ma jej w wersji UK. A druga kiecka jest w obu wersjach, ale w wersji EUR jest o 30 złotych droższa. Próbowałam jeszcze zmienić lokalizacje na international, ale ta mi w ogóle nie wchodzi. O co tu chodzi? Nie kupowałam jeszcze niczego w LTS i czuję się troszkę zagubiona. I jak z jakością ciuchów? I miejscem na biust - ? Odpowiedz Link Zgłoś
phial Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 27.04.12, 16:38 marciasek napisała: > Przymierzam się do jakichś zakupów i zastanawia mnie jak to tu działa... Kiedy > zmieniam w prawym górnym rogu lokalizację z UK na Europe, ceny przeliczone na E > UR są wyższe niż w GBP. No więc oczywiście wolałabym zatem płacić w GBP i nie w > iem, czy tak się da. Ale to nie wszystko. Po zmianie lokalizacji zmienia się ta > kże asortyment w sklepie. I tak np. kiecka, która mi się podoba, jest w wersji > EUR, anie ma jej w wersji UK. A druga kiecka jest w obu wersjach, ale w wersji > EUR jest o 30 złotych droższa. Próbowałam jeszcze zmienić lokalizacje na intern > ational, ale ta mi w ogóle nie wchodzi. O co tu chodzi? Nie kupowałam jeszcze n > iczego w LTS i czuję się troszkę zagubiona. Mam wybraną lokalizację UK, płacę w GBP. Spróbuj 1. Wyczyścić przeglądarkę (cookies, pliki tymczasowe, cache) 2. Ew. spróbuj z innej przeglądarki 3. Daj znać, czy jest ok. Różnice w dostępności przedmiotów zdarzają się także w zależności od sposobu wyszukiwania. Poprzez wpisanie np. "dress" znalazłam kilka razy przedmiot, który nie był dostępny, jak się zwyczajnie klikało zakładki. Odwrotnie chyba też się zdarzyło. > I jak z jakością ciuchów? I miejscem na biust - ? Jestem małobiuściasta, więc trudno mi się wypowiadać o miejscu na biust. Na pewno prawdą jest, co piszą, że jest ono niżej niż w "zwykłych" ciuchach, ale dla mnie to akurat wada, bo mam wysoko osadzony biust i w niektórych ubraniach wygląda to głupio. Jakość: na te tony rzeczy, które zamawiam, zdarzyły się pojedyncze wtopy. Ale ogólnie jest dobrze, nie narzekam. Niestety, nie za bardzo mam z czym tę jakość porównać, bo większość ubrań kupuję właśnie w LTS ;) Czasami kolor jest nieco inny, niż na zdjęciu, ale to się chyba wszędzie zdarza, bo zależy i od zdjęcia, i od monitora. Polecam czytać recenzje użytkowniczek. W moim wypadku (rzadko kupuję nowości) bardzo się to sprawdza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 27.04.12, 19:16 Mi wraz ze zmiana lokalizacji zmienia się zawartość koszyka: kiecka raz w nim jest, a raz nie. To znaczy w euro jest, a w funtach znika. O, ta: eu.longtallsally.com/tall/dresses/above-the-knee/tie-deco-tea-dress/brown?redirect=false - w rozmiarze 46/18 jest, a jak zmienię lokalizację na UK, to się robi sold out. A recenzji użytkowniczek nie widzę, gdzie nie kliknę, to w rubryce "reviews" mam pusto :( Odpowiedz Link Zgłoś
phial Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 27.04.12, 22:08 marciasek napisała: > Mi wraz ze zmiana lokalizacji zmienia się zawartość koszyka: kiecka raz w nim jest, a raz nie. To znaczy w euro jest, a w funtach znika. O, ta: eu.longtallsally.com/tall/dresses/above-the-knee/tie-deco-tea-dress/brown?redirect=false - w rozmiarze 46/18 jest, a jak zmienię lokalizację na UK, to się robi sold out. > W wersji UK widzę 2 sztuki w rozmiarze 16, reszta sold out. W wersji Europe widzę 2 sztuki size 44 i jedną size 46 - czyli tę Twoją. Kilik - moja! zamówić -> ale raz mi się zdarzyło, że jakiś item nie był już dostępny. Nie robiłam awantury o jeden z trzydziestu (tzn. zignorowalam sprawę całkowicie) - nie pomogę w procedurze dochodzenia swoich praw. To są właśnie jak dla mnie cyrki z wyszukiwaniem - niby kliknięcie powinno "gwarantować" dostępność w przyzwoitych sklepach. Innym razem natomiast 1 brakującą rzecz dosłali na swój koszt. Możesz jeszcze zadzwonić bądź wyłać maila - kontkat raczej dobry. > A recenzji użytkowniczek nie widzę, gdzie nie kliknę, to w rubryce "reviews" ma > m pusto :( To zadek blady! O ile mowimy nadal o tej sukience, to: - 3/5 I m normally a very standard lts size 14 but this absolutely hung off me - couldn t make it fit anywhere. Perhaps for the larger-bosomed?? Such a shame, as a lovely print. -2/5 Loved this dress in the pic, but for me it was too triangular in skirt, just jutted out on my like a A-line tent and made me look like little miss prim, whether the bow was done up or not! Such a disappointment, it just didn t hang right and the waisty part was virtually at the bottom of my ribs. Not a good look! To ta: www.longtallsally.com/tall/dresses/above-the-knee/tie-deco-tea-dress/brown# czy mnie piątek uderzył? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 28.04.12, 09:48 ta, ta. Jednak zrezygnowałam, bo uznałam ją za zbyt krótką. Kwestię recenzji już rozkminiłam: żeby je zobaczyć, trzeba się zalogować. Kwestia dostępności/niedostępności produktów w zależności od wybranej lokalizacji nadal jest dla mnie tajemnicą: widzę, że się tak dzieje, ale bardzo mnie ciekawi dlaczego. Chyba rzeczywiście zadam to pytanie sklepowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
phial Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 30.04.12, 14:20 marciasek napisała: > (...) Kwestię recenzji już rozkminiłam: żeby je zobaczyć, trzeba się zalogować. (...) I znowu jestem w szoku, bo widzę recenzje, a zalogowana nie jestem. Może nie wszystkie widzę? Dopiero teraz się okazuje, ile o tym sklepie jeszcze nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 02.05.12, 21:32 może masz w kompie ciasteczko, po którym sklep cię rozpoznaje i pokazuje recenzje? Odpowiedz Link Zgłoś
phial Re: phial: płacisz w euro czy w gbp? 03.05.12, 23:04 W przeglądarce, której głównie używam, mam włączone akceptowanie ciasteczek i trzymanie ich, póki same nie wygasną. Czyli np. LTS trzyma mi zawartość koszyka (wrzucę kilka rzeczy, a parę dni i restartów później one tam dalej są). Nadal jednak jestem niezalogowana, bo loguję się tylko przy składaniu zamówienia i wylogowuję od razu po. Jakieś ciasteczka LTS mi tam wrzuca. W wolnej chwili porównam chyba ilość dostępnych recenzji w różnych przeglądarkach, z zalogowaniem się i bez :) Odpowiedz Link Zgłoś
phial Czas od zamówienia do wysyłki,od wysyłki do paczki 30.04.12, 14:37 Moje doświadczenia: Ogólnie pracują sprawnie i nie ociągają się z przekazaniem towaru w moje spragnione łapki. Od złożenia zamówienia do wysyłki mija od 1 do kilku dni. Możliwe, że jest to uzależnione od ilości zamówionych przedmiotów, bo paczki do 10 rzeczy wysyłali mi szybciej niż te większe. Czas od wysyłki do otrzymania paczki nie jest już zalezny od sklepu, tylko raczej od firmy kurierskiej, która paczki dostarcza. Tylko czasami dzwonili, że coś mają, więc zwykle była niespodzianka. Na stronie sklepu jest informacja, że przesyłka może iść do 10 dni roboczych, ale aż tyle to u mnie nigdy nie trwało. Rekord (najmniejszego) czasu łącznego to 3 dni od kliknięcia na stronie do otrzymania pudła (26.02 wieczorem zamówiłam, 29.02 był kurier). Teraz czekam na paczkę wysłaną 25.04 :) Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Czas od zamówienia do wysyłki,od wysyłki do p 30.04.12, 21:59 > paczki do 10 rzeczy wysyłali > mi szybciej niż te większe. Że niby do 10 rzeczy to są te mniejsze paczki? No, no... Rzeczywiście jesteś DOBRĄ klientką :))) Odpowiedz Link Zgłoś
phial Offtop 02.05.12, 15:22 marciasek napisała: > > paczki do 10 rzeczy wysyłali > > mi szybciej niż te większe. > > Że niby do 10 rzeczy to są te mniejsze paczki? No, no... Rzeczywiście jesteś DO > BRĄ klientką :))) Ano, jestem. Wprawdzie głównie czyszczę im dział Sale i Clearance ;), ale tak w sumie, to wymieniłam sobie zdecydowaną większość garderoby na rzeczy z metką LTS. Odkrycie, że bluzki nie muszą się kończyć 2 cm poniżej pępka, że rękawy, że nogawki, ... Mam rzeczy, od których jeszcze nie odcięłam metki, więc jest to w jakiejś mierze zakupoholizm, ale i tak jestem bardzo zadowolona z tego sklepu. No i kupuję z domu. Jest to wygodne i oszczędza czas, ale także oszczędza moje nerwy. Jak sobie przypomnę to łażenie po sklepach i przymierzanie ubrań, które wyglądają jak pożyczone od młodszej siostry, to jeszcze odczuwam tę dawną frustrację. Trudno mi było coś kupić tak po prostu, w pierwszym lepszym sklepie w galerii handlowej. Ostatnia kwestia to ceny, które na wyprzedaży potrafią być naprawdę atrakcyjne. Chocby to moje ostatnie zamówienie, które, przez dziewięciodniowy długi weekend, jeszcze do mnie nie doszło. Dżinsy, 2 sukienki i top. Z wysyłką nadal poniżej 300 złotych. Tendencyjnie prównam tę cenę z Levisami Curve ID Demi Curve, w oficjalnym sklepie od 279 zł w górę. Notabene, nie kupiłam ich, bo szału nie robiły - wyglądałam w nich gorzej, niż w starych dzinsach LTS, w którcyh przyszłam, cena 15GBP :D Tak więc wielką fanką LTS jestem i pewnie jeszcze jakis czas będę. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Offtop 02.05.12, 21:31 No tak, ja też się w końcu na coś skuszę. Póki co jakoś udaje mi się kupić to i owo obywając się bez LTS. Pewnie dlatego, że - nie podlegając pracowemu dresscode - nauczyłam się chadzać głównie w odzieży casualowej, sportowej i turystycznej. I za każdym razem jak spodoba mi się jakaś kiecka z LTS to zastanawiam się dokąd i kiedy będę w niej chodzić? I jakoś trudno mi znaleźć odpowiedź ;) ...no i nie znałam dotychczas żadnej użytkowniczki tych ubrań, więc podchodziłam do sprawy nieufnie. To akurat już się zmieniło :) Można zapytać ile masz wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Offtop 04.05.12, 20:01 No to uznam że mamy wzrost podobny, bo moje 2 cm więcej różnicy nie zrobią :) A zatem skoro na ciebie te ciuchy pasują, to i na mnie też będą! Jak znajdę coś co mnie zachwyci, to kupię i się pochwalę. Na razie skończyło się na tym, że zrobiłam zamówienie w Asosie. Odpowiedz Link Zgłoś
phial Zaginiona przesyłka - dobra reakcja sklepu 12.06.12, 17:06 Trochę czasu już minęło, ale dla porządku napiszę. Na przełomie kwietnia i maja załapałam się na falę kradzieży na poczcie (chyba na poczcie, bo małe zamówienia pocztą wysyłają). Po raz pierwszy zaginęła mi przesyłka z LTS. Nie doszła zwyczajnie. Wysłałam maila do sklepu, odpisali: - potwierdzili, że przesyłka wyszła - potwierdzili, że minęło ich regulaminowe 10 dni roboczych na dostawę, więc powinna już być, a skoro nie ma, to zaginęła - przeprosili, że nie wyślą "replacement", ale zamówione produkty nie są już dostępne - zwrócili kaskę (łącznie z kosztem wysyłki) Ogólnie odpowiedź bardzo krzepiąca, "Please accept my apologies for the delay in receiving your parcel", a koniec "Thank you for taking the time to email us". Sklep chyba nie mógł się lepiej zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Zaginiona przesyłka - dobra reakcja sklepu 12.06.12, 23:52 > Sklep chyba nie mógł się lepiej zachować. Pewnie, że tak. Ale jednocześnie módlmy się, aby takie sytuacje się nie rozmnożyły, bo... przestaną wysyłać do Polski. Tak, jak to uczyniło już sporo sprzedawców na ebayu. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek rozmiarówka a biust 24.11.12, 14:15 Moje wymiary: biust: 108, talia: 85, biodra: 110, wzrost: 182. Jakkolwiek ślina kapała mi od dawna, nie zamawiałam żakietów z LTS, nie będąc pewna rozmiaru, jaki mam wybrać. I dobrze, bo na pewno wybrałabym zły rozmiar. Dzięki uprzejmości Ladybird miałam okazję przymierzyć 4 używane żakiety w rozmiarze 20(!). Wszystkie były za wielkie wszędzie, prócz biustu. Wzięłam jeden. Dopasowanie u krawcowej kosztowało 80 zł - żakiet został w zasadzie uszyty od nowa. Trzeba było zwęzić plecy, dopasować talię i biodra, skrócić (tak!) i zwężyć rękawy - tylko biust pozostał, jaki był. Ale za to mam teraz żakiet idealny. Gdybym wzięła, jak zamierzałam zamówić, osiemnastkę, po zwężeniu pleców nie dopięłabym się w biuście. Wniosek jest taki, że ubrania LTS mają bardzo mało miejsca na biust i w przypadku rzeczy z nierozciągających się tkanin (tailored) dla biustów G+ należy celować 1, a nawet 2 rozmiary wyżej, a potem dopasowywać. Inaczej nie ma szans, by ubranie pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś