Dodaj do ulubionych

Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie.

27.01.11, 14:13
Czy któryś z forumowiczów wypoczywał w tym ośrodku? Chciałabym się tam wybrać na przełomie czerwca i lipca, z mężem i dwójką dzieci w wieku 2 i 6 lat.
Na zdjęciach wszystko wygląda dosyć przyzwoicie, ale chciałabym się dowiedzieć jaki jest stan rzeczywisty. Czy na plażę jest rzeczywiscie 200 m , czy może dalej? Jak z wyżywieniem? I ogólnie jaki jest standart ośrdodka, czy jest czysto i schludnie, czy może powiewa jeszcze zeszłą epoką?
Dziękuję z góry i proszę o wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • pannazajeta Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 27.01.11, 17:45
      W Sianożętach byliśmy w ostatnie wakacje, co prawda nie w ośrodku Tropicana, ale... często korzystaliśmy z obiadów w tym ośrodku. Powiem tak: nazwaliśmy go "PRL", ale bynajmniej nie ze względu na wygląd ośrodka, bo tu niewiele można powiedzieć. Ośrodek jest ogrodzony, ale otwarty na gości z zewnątrz. Od bramy do stołówki nie widziałam placu zabaw, więc musi być gdzieś na końcu w głębi. Domki ze strony internetowej wyglądają naprawdę nieżle, ale idąc na stołówkę widzieliśmy też takie starocie (nie wiem, może czekają na remont i są nieczynne) takie niebieskie, widać ich trochę na zdjęciu 61 w galerii. Co do wnętrz domków - nie wiem. Acha, dlaczego nazwaliśmy go "PRL" - chodzi o stołówkę, wygląda w środku jak późny gierek, tzn stoliki przykryte folią i nikt za bardzo ich nie ściera, jak się po kimś siada, to trzeba samemu przetrzeć. Za to jedzenie rekompensuje wszystko: porcje nie do przejedzenia, pyszne, zupa podawana w wazach. W godzinach obiadowych zdarzało nam się polować na stolik, bo chętnych sporo, bo i smacznie i tanio. Do morza rzeczywiście w linii prostej jakieś 200 metrów. Ogólnie polecam Sianożęty na pobyt z dziećmi, tyle, że my byliśmy w drugiej połowie sierpnia i nie wiem jak tam w czerwcu.
      • merich Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 27.01.11, 21:54
        Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jeśli można spytać to jaki ośrodek jest tam godny polecenia? Interesują mnie najbardziej domki lub studia dwupokojowe. A wasza rodzina z jakiego korzystała?
        • pannazajeta Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 28.01.11, 13:48
          No wiesz to zależy czego dokładnie szukasz. W drodze na plaże mijałam trzy ośrodki bardzo ładne i bliziutko morza: Wrzos, Bursztyn i Collins Beach. Wizualnie bardzo mi się podobały, dodatkowo w Bursztynie byliśmy też kilka razy na obiedzie - bardzo smacznie. Tuż obok naszej kwatery był też ośrodek Walcownik, wiem, że na tym forum chwalony. My byliśmy w domkach "Pod Różą Wiatrów" i byliśmy bardzo zadowoleni - domki jedno, albo dwupokojowe, plac zabaw, duuuużo zieleni, możliwość skorzystania z pralki, właściciele bardzo mili. Do morza 150 metrów, nie dalej. Pobyt zaliczam do bardzo udanych. W razie dalszych pytań, pisz.
      • alicjasobieraj Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 29.08.11, 22:49
        Szczerze mogę polecić ten ośrodek czytałam wcześniejsze opinie na temat tego że ośrodek przypomina stary PRL. Tydzie temu wrócilismy z wczasów własnie z tego ośrodka i jesteśmy bardzo zadowoleni domki są w bardzo dobrym standardzie czysciutko i ładnie miedzy domkami śliczna zielona trawa Obsługa bardzo miła zawsze pomocna. Nie widziałam zadnych starych domków z teg co wiem osrodek był w tym roku odnawiany. Jest duży plac zieleni i przyjazny plac zabaw dzieci były bardzo zadowolone. Wem że na pewno wróce z całą rodzine za rok pozdrawim. :)
      • realwwirtu Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 30.08.11, 05:37
        nie idzie się na stołówkę,chyba,że ma się ze sobą drabinę.(w takim przypadku wycofuję komentarz)pozdro
        • pannazajeta Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 31.08.11, 11:32
          :)
    • merich Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 28.01.11, 17:45
      Dziękuję za namiary. Po przeczytaniu Twojego postu zajrzałam na stronę Walcownika. Pod koniec ubiegłego sezonu wybudowano tam nowe domki i apartamenty. Zrobiłam wstępną rezerwację na coś takiego www.walcownik.pl/apartamenty.html . Ceny zachęcające, nie ma narazie zdjęć, bo obiekty są wykańczane jeszcze. Wizualizacje wyglądają obiecująco, wszystko będzie nowe, więc chyba nie będzie tak źle. Zarezerwowałam i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
      • pannazajeta Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 28.01.11, 21:15
        Rzeczywiście wizualizacje wyglądają zachęcająco. Walcownik sąsiaduje bezpośrednio z ośrodkiem, w którym my byliśmy - brama przy bramie. Także do morza bardzo blisko. To jest prawie koniec Sianożęt, więc nawet jak się wychodzi z ośrodka na ulicę (przez którą trzeba przejść) to tam prawie nic nie jeździ, poza oczywiście "ciuchcią", która ma niedaleko przystanek i jeżdzi do Ustronia Morskiego. Życzę udanych wakacji, bo my w tym roku do Jarosławca:)
    • merich Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 01.02.11, 18:13
      Dziękuję i również życzę udanego urlopu :). Po powrocie zdam relację z pobytu w OW Walcownik.
      • alfa36 Walcownik 05.01.12, 12:45
        Jak bylo w Walcowniku?
    • tomasz.kalisz Re: Tropicana w Sianożętach-proszę o opinie. 04.07.12, 23:10
      Byliśmy z całą rodzinką w ośrodku tropicana w tym roku i z całego serca możemy go polecić szczególnie rodzinom z dziećmi. Wszystkie domki są bardzo ładne, nie ma żadnych starych tak jak się doczytałem w komentarzach. Ośrodek bardzo zadbany,czysty trawa jest niesamowita, przed każdym domkiem dzieci maja duży plac do zabawy jest również spory plac zabaw na końcu ośrodka. Właściciele są bardzo mili zawsze pomocni. Na pewno za rok wrócimy.
      Wczasowicze z domku nr 9 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka