matyldka1979 15.06.11, 10:05 Witam! Szukam jakichkolwiek opinii na temat tego miejsca, ktoś był i może polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahero Re: Białogóra pensjonat Mikołaj 18.07.11, 23:56 Witam, byłam dwa razy w tym pensjonacie i mogę go polecić. Warto rezerwować pokój w nowszej części pensjonatu (ma dwie), ponieważ jest ona bardziej przestronna, ma spore łazienki i większe pokoje. Każdy pokój ma balkon - dość duży, który pozwala na posiedzenie wieczorem lub swobodne wywieszenie mokrych rzeczy. Generalnie niczego temu pensjonatowi nie brakuje i widać, ze jest zbudowany i zorganizowany z głową. Jeśli łazienka, to jest wyposażona w półki, miskę, gąbkę do zmywania, worki na śmieci, papier toaletowy, czyli wszystko, co potrzeba. Na balkonach są sznurki i spinacze. W pensjonacie można zrobić pranie, za jakąś symboliczną opłatą i mokre rzeczy wywiesić na sznurach z tyłu pensjonatu, tak, że przy dobrej pogodzie wszystko masz za chwilę suche. Jest też dostępny duży garaż, gdzie wszyscy trzymają rowery - jest dostępny dla gości ośrodka. Na piętrach są kuchnie, wyposażone w czajnik, kuchenkę elektryczną, jakieś podstawowe akcesoria kuchenne, płyn do zmywania, odkurzacz. Polecam pokoje od wschodniej strony, ponieważ są widniejsze. Te od zachodniej wychodzą po pierwsze na ścieżkę, gdzie wędrują ludzie, a po drugie - na drzewa, które ograniczają dostęp światła do pokoju. W każdym pokoju jest TV, z trzema programami. Na terenie ogródka jest miejsce na ognisko i mały plac zabaw dla dzieci. Słabą stroną pensjonatu jest kuchnia: niezbyt smaczna, bardzo monotonne śniadania - codziennie to samo, szybko znikające i często musisz o coś prosić (a to brakuje talerzy, a to szklanek, jajecznicy itp). Obiady akceptowalne, ale dość drogie - po 19 zł za zestaw (we Władysławowie po 14 zł). Gdyby nie kuchnia - nie byłoby się do czego przyczepić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lol-o22 Re: Białogóra pensjonat Mikołaj 09.04.12, 12:21 Witam.Szkoda że tak póżno weszłam na forum ale pragnę zaznaczyć że jestem stałym gościem pensjonatu Mikołaj i rzeczywiście wszystko urządzone ze smakiem. Natomiast jeżeli chodzi o kuchnie to ja jestem z mężem pod pozytywnym wrażeniem, śniadania są nowością w tym pensjonacie ale na stole szwedzkim jest wszystko na co mamy ochotę od jogurtów naturalnych po owocowe, od wędlin po mięsa pieczone, różne gatunki herbat ciasta własnego wypieku, dwa gorące dania do wyboru, sałatki, owoce, kefiry które kucharka sama przygotowuje z owoców sezonu, różne pieczywa, sery więc nie wiem na czym ta monotonność polega, a jeżeli chodzi o obiady to porcje są nie do przejedzenia trochę trzeba poczekać ale wszystko na bieżąco jest przygotowywane, co nam się najbardziej podoba to uprzejmość obsługi i nigdy nie usłyszy się że nie ma , jeżeli nie ma to na pewno za chwilę będzie, co roku można w karcie znaleść jakieś nowości a o opinię na temat nowych potraw kelnerzy pytają się gości.Według nas wszystko jest super i bardzo polecamy to miejsce wraz z kuchnią bo warto Odpowiedz Link Zgłoś