Dodaj do ulubionych

Wakacje HEL.

15.06.16, 16:55
Witam.
Na początku sierpnia mamy okazje byc z 8 letnim synem na Helu.Dokladnie tydz.Do jutra musze wplacic zaliczkę a nie mogę sie zdecydowac.Ktoś był? jakieś opinie ?
Obserwuj wątek
    • helmutt1 Re: Wakacje HEL. 15.06.16, 17:35
      Hel to długi półwysep. O jaką miejscowość Ci chodzi?
    • dziki0209 Re: Wakacje HEL. 15.06.16, 18:35
      Hel jest świetny, cały półwysep helski mi się podoba, ale moje serce skradł właśnie HEL.
    • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 15.06.16, 19:04
      własnie o sam Hel miasto.W razie nie pogody jest co robic?
      jak wyglada miasto?jest gdzie dobrze zjesc?
      jakis plac zabaw czy kino?
      Licze na pogode ale w razie czego.
      • dnexter Re: Wakacje HEL. 15.06.16, 21:36
        ulunia_dominiczek napisała:

> własnie o sam Hel miasto.W razie nie pogody jest co robic?
        > jak wyglada miasto?jest gdzie dobrze zjesc?
        > jakis plac zabaw czy kino?
        > Licze na pogode ale w razie czego.

Fokarium ,rejs statkiem, ahh jest tego dużo! Kino na Helu to jak zwiedzanie Paryża od McDonalds'a!
        • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 16.06.16, 08:49
          no powiedzmy....jeszcze jakies opinie?
          • helmutt1 Re: Wakacje HEL. 16.06.16, 16:14
            Zależy co lubisz. Hel to spore miasto. Mi osobiście na całym półwyspie Hel podoba się najmniej i jest najdalej do plaży. Atrakcje jakieś są. Fokarium, morświnarium, rejsy do Gdyni czy Gdańska, cała ulica Wiejska pełna barów, latarnia morska, muzeum obrony wybrzeża itp.
            • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 16.06.16, 21:50
              ktos cos jeszcze napisze?
              • dnexter Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 08:53
                Nie musisz przecież siedzieć cały tydzień na Helu. Można podjechać do Władysławowa, Jastrzębiej Góry albo z portu na Helu, żeglugą do Gdyni. Zobaczysz na miejscu tam naprawdę jest co robić, oglądać i zwiedzać.
                • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 13:14
                  a jak z pogoda i woda?jedni piszą,że woda ciepla i pogoda ok.Inni,ze zimno,wieje i ciagle pada.Do tego lodowata woda???
                  • dnexter Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 14:58
                    Kto to wie jaką pogodę akurat trafisz. Sama sobie odp. czy tem. wody 18-19C to dla ciebie szok termiczny czy też przyjemna ciepłota. Oj jak chcesz pogodę i ciepłe morze to szukaj czegoś za granicą tam masz to zagwarantowane. Najtańsze lasty do Bułgarii czy Turcji znajdziesz już za 699zl lub wyspy greckie 800-100zł (samolot, all inclusive, 7-dni/os.).
                    • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 18:10
                      bardzo dziękuję za radę.
                      Ale czekam na odpowiedzi innych, a nie docinki.
                      Jak jest z pogodą,jest cieplo czy chlodniej i wietrzniej niż na w Łebie.
                      • helmutt1 Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 19:29
                        Jednego dnia masz upał i wszyscy siedzą w wodzie a drugiego dnia masz upał i w wodzie nie siedzi nikt bo jest zimny prąd. Loteria, nie da sie odpowiedzieć jednoznacznie.
                        • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 17.06.16, 20:32
                          ok dziękuje, o taka konkretna odp.mi chodziło. Jeszcze tam nie bylam nie mam orientacji.
                          • dziki0209 Re: Wakacje HEL. 19.06.16, 13:43
                            Łeba ciut bardziej wietrzna, niż Hel, oczywiście jeśli jest akurat taka aura. Zwracam na to uwagę od momentu , gdy syn wrócił z Łeby z zapaleniem spojówek . Łeba i Władysławowo to najbardziej wietrzne miejscowości nadmorskie. Temperatura w Łebie i Helu porównywalna, choć wydaje mi się .że w Helu troszeczkę chłodniej. Polecam też do zwiedzania Muzeum Obrony Wybrzeża , Jest na początku Helu po lewej stronie , oczywiście jak wjeżdżamy do tej miejscowości. Fajne są też militaria do zobaczenia jak się idzie na cypel i sam cypel jest ślicznie zrobiony. Miło i przyjemnie się tam spaceruje. Życzę udanego wyjazdu.
                            • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 19.06.16, 14:28
                              Dziękujemy.Łeba byla dwa lata temu,fajna,nie mmieliśmy zbytnio pogody ale było co robic.
    • huszinmalu Re: Wakacje HEL. 20.06.16, 12:26
      Już zapomniałem, jak tam pięknie. Muszę się koniecznie wybrać w tym roku!
      • dziki0209 Re: Wakacje HEL. 20.06.16, 13:35
        Oj, pięknie. Jeśli zapomniałeś ,to chyba dawno nie byłeś. Zaskoczą Cię zmiany, oczywiście na plus. Byłem 2009 r to wtedy to miasteczko skradło moje serce. W zeszłym roku 2015 byłem w Jastarni i na jeden dzień pojechałem do Helu odświeżyć wspomnienia. Cudne zmiany nastąpiły przez te 6 lat. Jeszcze piękniejszy stał się nasz początek Polski.
    • czar_bajry Re: Wakacje HEL. 21.06.16, 01:05
      Jeśli masz na myśli miasto Hel to nie NA a W Helu.
      Fajne miasteczko, tylko dość wietrzne:)
      • ulunia_dominiczek Re: Wakacje HEL. 21.06.16, 09:53
        a jak z temperaturami,dużo chłodniej ?w przypadku gdy np.w Gdansku jest 30 st. w Helu duzo chlodniej?Jaka tam jest srednia temperatura latem oczywiscie gdy jest ladna pogoda?
      • dnexter Re: Wakacje HEL. 21.06.16, 20:58
        czar_bajry napisała:

> Fajne miasteczko, tylko dość wietrzne:)

Jak 80% polskiego wybrzeża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka