humprey_bogart 05.07.05, 14:19 szukam swojego miejsca nad morzem, ja i dwie córki (8 i 11) lat najchętniej pole namiotowe, słyszałam o Lubatowie, może coś więcej opowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 14:39 słyszłąm i byłam. al eto bardzo spokojn miejscowośc, dla mnie aż za, polecam Chłapowo, koło Władysławowa, idealne miejsce na wypoczynek dla dorosłych a dla dzieci już w ogóle. Jest tam wiele pól namiotowych, więc z tym nie będzie problemu. Plaza jest piękna, we Władysławowie strzeżona (można dojśc piechotką, 10 minut). Jest wiele placów zabaw, jest kryty, piękny basen, wiele ślicznych kafejek. Mozna przejechac się do Rozewia, kawałek, do latarni morskiej. We Władysławowie trzeba zobaczyc aleję gwiazd sportu. A w Chłapowie prawdziwy, ogromny samolot, który stoi przy plaży. A więc polecam Chłapowo, idealne na wakacje. A w tym Lubiatowie, co tam robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 14:48 otóż właśnie pytam :))) dzięki za radę, brałam pod uwagę kamping Solar, Male morze lub Polaria, morze znasz fajny we Władku? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 15:09 we Władku będzie napewno drożej, a Chłapowo jest naprawdę parę kroków od, ale niestety nie znam nazw i adresów, mieszkam niedaleko i nie interesuje mnie to, wiem, że nowe pola i campingi są w Chłapowie, przy plaży koło samolotu, byłam tam w niedzielę, jest dużo wolnych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 15:22 słyszałam, że w Chłapowie słynny klif zabiera słońce z plaży już o 15, czy to prawda, poza tym moje córki jadą na kolonie do Chłapowa (11.08) więć myślałam o czymś innym :)) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 23:12 Byłam w Chłapowie w niedzielę, mogę zapewnic, słońce jest aż do zachodu jak morze zabiera słońce o 15.00 w Chłapowie to we Władysławoie też by musiało, to jest jedna plaża, ale zapewniam że nic takiego sie nei dzieje, skad te bzdurne informacje. A jak chcesz coś innego to Władysławowo jest super, albo jeszce trochę dalej Jastzrębia Góra, piękna miejscowośc, albo troche spokojniej jest w Karwi, tez ładnie ale ja zdecydowanie z tych dwóch wybieram Jastrzębią, byłam tam pod rząd trzy razy i było super i słońce jest też do zachodu, przyrzekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 09:51 A ja jadę do Lubiatowa, dla mnie jest to najfajniejsze miejsce nad morzem. Fakt, że jest bardzo specyficzne, bo pole namiotowe jest w lesie, jest tam pare knajpek i sklepów a jedyne co możesz robic to leżeć na plaży, siedzieć w kanjpce przy pifku, albo chodzic po lesie. Mi to odpowiada i tam na pewno pojade w tym roku. Pola namiotowe w tym roku wyniesie mnie 26 zł ( dwie osoby, namiot, samochód ) Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 11:23 a ile z tego pola nad morze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 11:36 100 metrów ( cos koło tego ) to jeszcze zależy od tego, gdzie rozbijesz namiot, w każdym bądź razie jest bardzo blisko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 11:45 a masz namiar na to pole? może adre www lub adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 12:42 www.topaz.comweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 12:46 dziękuję, mam jeszcze pytanie, nie umrę tam z nudów? bywają tam dzieci? jakie masz doświadczenia z sanitariatmi, ciszą np po 22, i ogólnym bezpieczeńtwem (kradzieże) będę wdzięczna za odpowiedź gdyz wybieram się z córkami sama w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 13:04 cięzko mi powiedzieć, co dla Ciebie znaczy nie umre z nudów, nie wiem co potrzebujesz, żeby dobrze sie bawić, tam jest spokojnie, dzieci bywa dużo tak jak wszędzie, co do sanitariatów - jakośc się poprawia i nie jest tak źle ( gorzej z ciepłą wodą - prysznice sa płatne, przynajmniej były kiedyś ) a co ciszy, jest zazwyczaj spokojnie, knajpki sa jakies 400 m dalej, więc głośno jest jak ludzie wracają i tyle, a co kradzieży ? jeszcze tam często i jeszcze się z tym nie spotkałem, ale zagwarantowac nic sie nie da, chodzą strażnicy, ale pole jest duże, więc raczej nie będa w stanie non-stop kontrolować w pobliży jest jeziorko, można wynająć łódki, można też się przejść do latarni morskiej ( jakieś 10 km ), no i jak masz samochód zawsze można się wybrac na wydmy do Łeby, czy też na wycieczkę do trójmiasta Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 13:13 mając na myśli nudy, myślę o przyjaznych ludziach, z którymi można usiąść wieczorem piwo wypić w karty pograć czy w scrabble, bez hrad coru, łysi bez szyi mnie nie intersują, zależy mi na tym, żeby było gdzie się umyć w przyzwoitych warunkach i zjeść, fajnie by było gdyby były tam dzieciaki, z którymi moję młode będą mogły się bawić. W końcu to urlop... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 13:21 dobrego towarzystwa nikt ci nie zagwrantuje, ludzie tam są, zazwyczaj pole jest pełne, i dzieci tez sa, dużo będzie zależało od twojego podejścia do innych i otwartości w nawiązywaniu nowych znajomości absy tam raczej nie przyjeżdzają, bo i po co ? ale zakazu wstępu dla nich tam nie ma co do sanitariatów: są tam łazienki duże pod bieżącą wodą, toalety też tam sprzataja i jest nawet ok, największa wada jak mówiłem wcześniej to płatne prysznice Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 13:33 dzięki za informacje i adres, miłego urlopu, pozdrawiam. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 15:41 aha, jak sie wybierasz pociagiem to zdecydowanie odradzam. bo dojazd jest skpomplikowany i raczej nie na małe dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 10:55 Lubiatowo to chyba najpiekniejsza miejscowosc nad naszym wspanialym morzem... Odpowiedz Link Zgłoś