Dodaj do ulubionych

Lubiatowo, proszę o radę

05.07.05, 14:19
szukam swojego miejsca nad morzem, ja i dwie córki (8 i 11) lat najchętniej
pole namiotowe, słyszałam o Lubatowie, może coś więcej opowiecie?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 14:39
      słyszłąm i byłam. al eto bardzo spokojn miejscowośc, dla mnie aż za, polecam
      Chłapowo, koło Władysławowa, idealne miejsce na wypoczynek dla dorosłych a dla
      dzieci już w ogóle.
      Jest tam wiele pól namiotowych, więc z tym nie będzie problemu.
      Plaza jest piękna, we Władysławowie strzeżona (można dojśc piechotką, 10 minut).
      Jest wiele placów zabaw, jest kryty, piękny basen, wiele ślicznych kafejek.
      Mozna przejechac się do Rozewia, kawałek, do latarni morskiej.
      We Władysławowie trzeba zobaczyc aleję gwiazd sportu.
      A w Chłapowie prawdziwy, ogromny samolot, który stoi przy plaży.
      A więc polecam Chłapowo, idealne na wakacje.
      A w tym Lubiatowie, co tam robic???
      • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 14:48
        otóż właśnie pytam :))) dzięki za radę, brałam pod uwagę kamping Solar, Male
        morze lub Polaria, morze znasz fajny we Władku?
        • monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 15:09
          we Władku będzie napewno drożej, a Chłapowo jest naprawdę parę kroków od, ale
          niestety nie znam nazw i adresów, mieszkam niedaleko i nie interesuje mnie to,
          wiem, że nowe pola i campingi są w Chłapowie, przy plaży koło samolotu, byłam
          tam w niedzielę, jest dużo wolnych miejsc
          • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 15:22
            słyszałam, że w Chłapowie słynny klif zabiera słońce z plaży już o 15, czy to
            prawda, poza tym moje córki jadą na kolonie do Chłapowa (11.08) więć myślałam o
            czymś innym :))
            • monikaa13 Re: Lubiatowo, proszę o radę 05.07.05, 23:12
              Byłam w Chłapowie w niedzielę, mogę zapewnic, słońce jest aż do zachodu jak
              morze zabiera słońce o 15.00 w Chłapowie to we Władysławoie też by musiało, to
              jest jedna plaża, ale zapewniam że nic takiego sie nei dzieje, skad te bzdurne
              informacje.
              A jak chcesz coś innego to Władysławowo jest super, albo jeszce trochę dalej
              Jastzrębia Góra, piękna miejscowośc, albo troche spokojniej jest w Karwi, tez
              ładnie ale ja zdecydowanie z tych dwóch wybieram Jastrzębią, byłam tam pod rząd
              trzy razy i było super i słońce jest też do zachodu, przyrzekam
              • Gość: Turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 09:51
                A ja jadę do Lubiatowa, dla mnie jest to najfajniejsze miejsce nad morzem.
                Fakt, że jest bardzo specyficzne, bo pole namiotowe jest w lesie, jest tam pare
                knajpek i sklepów a jedyne co możesz robic to leżeć na plaży, siedzieć w
                kanjpce przy pifku, albo chodzic po lesie. Mi to odpowiada i tam na pewno
                pojade w tym roku. Pola namiotowe w tym roku wyniesie mnie 26 zł ( dwie osoby,
                namiot, samochód )
                • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 11:23
                  a ile z tego pola nad morze?
                  • Gość: Turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 11:36
                    100 metrów ( cos koło tego ) to jeszcze zależy od tego, gdzie rozbijesz
                    namiot, w każdym bądź razie jest bardzo blisko !!!
                    • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 11:45
                      a masz namiar na to pole? może adre www lub adres?
                      • Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 12:42
                        www.topaz.comweb.pl/
                        • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 12:46
                          dziękuję, mam jeszcze pytanie, nie umrę tam z nudów? bywają tam dzieci? jakie
                          masz doświadczenia z sanitariatmi, ciszą np po 22, i ogólnym bezpieczeńtwem
                          (kradzieże) będę wdzięczna za odpowiedź gdyz wybieram się z córkami sama w tym
                          roku.
                          • Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 13:04
                            cięzko mi powiedzieć, co dla Ciebie znaczy nie umre z nudów, nie wiem co
                            potrzebujesz, żeby dobrze sie bawić, tam jest spokojnie, dzieci bywa dużo tak
                            jak wszędzie, co do sanitariatów - jakośc się poprawia i nie jest tak źle (
                            gorzej z ciepłą wodą - prysznice sa płatne, przynajmniej były kiedyś ) a co
                            ciszy, jest zazwyczaj spokojnie, knajpki sa jakies 400 m dalej, więc głośno
                            jest jak ludzie wracają i tyle, a co kradzieży ? jeszcze tam często i jeszcze
                            się z tym nie spotkałem, ale zagwarantowac nic sie nie da, chodzą strażnicy,
                            ale pole jest duże, więc raczej nie będa w stanie non-stop kontrolować

w pobliży jest jeziorko, można wynająć łódki, można też się przejść do latarni
                            morskiej ( jakieś 10 km ), no i jak masz samochód zawsze można się wybrac na
                            wydmy do Łeby, czy też na wycieczkę do trójmiasta
                            • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 13:13
                              mając na myśli nudy, myślę o przyjaznych ludziach, z którymi można usiąść
                              wieczorem piwo wypić w karty pograć czy w scrabble, bez hrad coru, łysi bez
                              szyi mnie nie intersują, zależy mi na tym, żeby było gdzie się umyć w
                              przyzwoitych warunkach i zjeść, fajnie by było gdyby były tam dzieciaki, z
                              którymi moję młode będą mogły się bawić. W końcu to urlop...
                              • Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 13:21
                                dobrego towarzystwa nikt ci nie zagwrantuje, ludzie tam są, zazwyczaj pole jest
                                pełne, i dzieci tez sa, dużo będzie zależało od twojego podejścia do innych i
                                otwartości w nawiązywaniu nowych znajomości

absy tam raczej nie przyjeżdzają, bo i po co ? ale zakazu wstępu dla nich tam
                                nie ma

co do sanitariatów: są tam łazienki duże pod bieżącą wodą, toalety też tam
                                sprzataja i jest nawet ok, największa wada jak mówiłem wcześniej to płatne
                                prysznice
                                • humprey_bogart Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 13:33
                                  dzięki za informacje i adres, miłego urlopu, pozdrawiam. :))
                                  • Gość: turysta Re: Lubiatowo, proszę o radę IP: *.jelcz.ronal.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.05, 15:41
                                    aha, jak sie wybierasz pociagiem to zdecydowanie odradzam. bo dojazd jest
                                    skpomplikowany i raczej nie na małe dzieci
    • mantha Re: Lubiatowo, proszę o radę 06.07.05, 10:55
      Lubiatowo to chyba najpiekniejsza miejscowosc nad naszym wspanialym morzem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka