Dodaj do ulubionych

Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagania ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:39
Witam

Planujemy otworzyć mały pensjonat nad morzem w Sopocie. Lokal ma prezentować
przyzwoity poziom usług , zakładamy ofertę "value for money" tzn. nowe meble,
umywalka w pokoju, czyste pokoje, nowoczesne i sprawne wyposażenie .

Wyposażenie pokoju 2 osobowego : łóżko podwójne, szafka nocna,stół,dwa fotele,
szafa na ubrania, umywalka , tv 14'' , (mała lodówka - ewentualnie, co o tym
sądzicie ? ) .
Myślimy aby na 6 pokoi przypadał jeden aneks kuchenny z
kuchenka,zmywarka,sztućcami,naczyniami,czajnikiem,krzesłami i stolikami.

Na co szczególnie zwracacie uwagę wybierając kwaterę nad morzem ? O czy warto
jeszcze Waszym zdaniem pomyśleć ? Na co zwrócić szczególną uwagę ? Czy
interesują Was oferty ze śniadaniem ? Co jest dla Was najistotniejszym
elementem kiedy wybieracie kwatery ? Kiedy oprócz sezonem wyjeżdzacie nad
morze ? ( plus weekend Majowy, Wielkanoc, weekendy w maju ) .

Orientacyjna cena jaką przewidujemy za pokój 2osobowy w sezonie to 100 - 120
zł . ( w zależności od długości pobytu ).

pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: vxy.1924 Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: *.chello.pl 30.12.05, 17:37
      .. umywalka w pokoju? czy łazienka osobna dla każdego pokoju ? Sprecyzuj co-
      nieco.No i zasadnicze pytanie - jaka odległośc do morza ? Pozdrowionka
      • Gość: Paweł Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:38

Pod uwagę brane są obie opcje lub część pokoi z pełną łazienką a reszta tylko z
        umywalką.Odległość do morza to jakiś 10 min spacerem.
        • Gość: Właściciel Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: *.intermedia.net.pl 31.12.05, 12:44
          Na początek powinieneś, wybrac sobie grupę docelową, jeżeli któs ma zapłacić
          120 pln za pokój, to wiadomo ,że biedny nie jest. Zatem oczekiwania takiego
          gościa są już konkretne : łazienka w pokoju. tv, radio, parking, kuchnia do
          dyspozycji gości , potrzebna szczególnie przy małych dzieciach. Pokoje minimum
          14 mkw, miejsce gdzie mogą sobie np zapalić, mała świetlica. Nie jest to jakiś
          rewelacyjny biznes, ale bardzo przyjemny.Jeżeli masz dobrą lokalizację to już
          jest sukces, jeżeli tego brak, to musisz przyciągnąć tym czymś czego inni nie
          mają.Wszystkiego najlepszego w nowym roku )))
          • Gość: vxy.1924 Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: 87.207.46.* 31.12.05, 13:32
            jeśli mogę podpowiedzieć,to trzeba się" na coś ukierunkować".Juz tłumacze o
            czym myślę.Jesli będziecie mieć pokoje z łazienkami,to napewno bedziecie mieć
            wiekszą ilośc chętnych.Należy sie zastanowic czy wynajmujecie pokoje dla rodzin
            z dziećmi czy tylko dla osób dorosłych.Mnie osobiście na codzień dzieci nie
            przeszkadzają lecz gdy mam wybierać miejsce na wypoczynek to marzę o tym by na
            codzień nie słuchac rozwrzeszczanych,płaczących dzieciaków/ bo rodzice
            odpoczywaja i nie zajmuja się dziećmi/.Pozdrawiam ijak otworzycie własny biznes
            piszcie na meila vxy.1924@gazeta.pl - z ochotą się wybiorę.
            • Gość: Maciek Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: 80.55.189.* 31.12.05, 19:26
              Za 100-120 zł. za pokój w takim miejscu jak Sopot oczekiwałbym:
              1.łazienki przy pokoju (przynajmniej ubikacji i umywalką)
              2.telewizora w pokoju i względnie nowych (skromnych) mebli (szafa, szafka,
              stolik, 2 krzesła, lamka nocna)
              3.parkingu na terenie posesji (koniecznie)
              4.spokoju, szczególnie po godz. 22
              Miłym dodatkiem byłby dostęp do internetu.
              • Gość: Maciek Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: 80.55.189.* 31.12.05, 19:27
                Oczywiście mam na myśli pokój dwuosobowy.
    • mamalgosia Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan 07.01.06, 17:06
      Dla mnie najważneijsza jest łazienka przy pokoju, taka tylko dla nas.
    • Gość: ania Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 07:10
      Przy 100 - 120 zł za dwie osoby - to minimum łazienka, dostęp do kuchni CZYSTO . Cisza wieczorem a nie balanga albo dziecko które płacze czy gra sobie w piłkę w budynku bo przeciez deszcz pada a rodzice chcą mieć spokój - z komentarzem własciciela a co ja moge - zapłacili przecież
      • joko5 Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan 14.01.06, 17:36
        Za cenę 130-150PLN (2 osoby dorosłe+1 dziecko) w pokoju musi być łazienka,
        osobiście wolę nawet trochę dalej mieszkać, ale pokój musi mieć własną
        łazienkę, Tv to teraz podstawowe wyposażenie, mały aneks kuchenny w pokoju
        powolo staje się standardem.
    • jaga62 Re: Pensjonat nad morzem - jakie są Wasze wymagan 14.01.06, 18:22
      Ja szukam zwykle z łazieką.. i lodówką oraz czajnikiem w pokoju.. najlepiej bez
      sniadania ( bo lubimy pospać).. Jakiś parking może byc niestrzeżony.. Pin-
      pong.. i informacja, ze w oklicy bilard.. Dobrze jest jak organizowane sa
      jakies wieczorki,albo grill żeby wczasowicze mogli się poznać.. Fajnie by było
      jak by były dostepne jakieś gry planszowe, albo książki ( moze byc odpłatne )to
      uwazam za dodatkowy atut.. POkoje 3, 4 osobowe mogłby byc jakoś dzielone, zeby
      dzieci były troche osobno.. I najwazniejsze, zeby było miło, czysto i jasno..,
      bo ostatnio się naciełam na taką norę i niemiłą obsługę.. Pozdrawiam serdecznie
      i życzę powodzenia :)
    • Gość: turysta Tu byłem - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:20
      www.Astoria.Dziwnowek.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka