Dodaj do ulubionych

Karwia, apartament lub studio - polecacie coś?

06.03.07, 11:02
Chcę w tym roku wyjechać z rodziną na wczasy do Karwii.
Interesuje mnie apartament lub pokój studio (chodzi o to, że mają być dwa
pokoje) dla 4-osobowej rodziny.
Najlepiej do 300 metrów od morza i bez możliwości przywożenia zwierząt
(dziecko - alergik).
Może ktoś polecić jakąś ofertę?
Obserwuj wątek
    • biedsla Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś 11.03.07, 11:39
      Czyżby nikt nie wynajmował apartamentów w Karwii???
      Podzielcie się opiniami!!!
      • Gość: tola wystarczy wrzucic w google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:45
        len? poszukaj sobie pelno jest...
        • biedsla Re: wystarczy wrzucic w google 11.03.07, 20:34
          Owszem, pełno w necie jest... ofert wczasowych.
          A mnie chodzi o opinie osób, które w takich obiektach wypoczywały - tylko takie
          są w miarę wiarygodne. A oferty są na zasadzie "każda sroczka swój ogonek
          chwali". Widziałeś kiedyś ofertę wczasową informującą, że w pokojach jest bród,
          meble się rozpadają a właściciele nieuprzejmi?
          Więc nie czepiaj się, jeśli już nie maż nic konkretnego do powiedzenia.
          Bo właśnie dla m.in. takich tematów to forum zostało utworzone.
          • Gość: Ania Re: Karwia IP: *.zvid.net 12.03.07, 22:11
            witaj:-)
            nie wiem czy pomogę, ale...

osobiście rok temu byłam w Morenie - to stosunkowo nowiutki ośrodek właścicieli
            Dworku. Morena ma wspomniane przez Ciebie apartamenty. Są malutkie, na
            parterze - zaraz przy placyku zabaw i parkujących autach. Właściciele
            koniecznie na kurs obsługi klienta!!! - i to nie tylko moja opinia. Niestety
            nie wiem jak jest w Dworku - nie bardzo widziałam tam apartamenty - ale tam
            masa rodzin z dziećmi, spory placyk, aerobik na powietrzu i rządzi córka
            włascicieli (więc wiekszy luz). Stymże jest tłoczno i głośno - napewno
            sympatyczniej:-)
            Generalnie obydwa pensjonaty są ładne i efektowne, położone zaraz przy wjeździe
            do Karwi przy "pętli" autobusowej i głównej ulicy (Morena, Dworek głębiej).
            Ale! Spacerując po tej makabrycznie zatłoczonej mieścinie, znalazłam sporo
            uroczych, nowych pensjonatów, domów w kierunku wschodnim - na Jastrzębią Górę -
            a stosunkowo bliziutko plaży. JAk będziesz mieć na jakiejkolwiek stronce mapkę -
            zwróć na to uwagę. Jest tam ciut więcej przestrzeni, do "centrum" bliziutko -
            i przede wszystkim ciszej.
            Wiem, że nic Ci nie poleciłam:-( Chciałam tylko pomóc w jakiejkolwiek formie -
            Aha!!! Jest Kościół i w jego okolicach jest też sporo pensjonatów - sporo
            paroletnich. W tej części Karwi jest a'la deptak (jedyny zresztą i malusi) -
            ale jest jakoś ciekawiej niż przy głównej drodze przelotowej:-)
            Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia w poszukiwaniach (ja tym razem do
            Międzywodzia jadę:-)) No i słonka:-)
    • Gość: biedryk69 Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:26
      W Karwi jest sporo apartamentów.
      • Gość: berta Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:30
        ale apartamenty w dobrym stanie oczywiscie licz sie kosztem 300 zl na 4 osoby
        • biedsla Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś 23.03.07, 13:08
          Jestem przygotowany na kwotę rzędu 250-270zł za apartament na dobę.
          Ale jak będzie naprawdę extra, to trudno - przełknę i cenę 300zł ;-)
    • biedsla Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś 31.03.07, 10:27
      Zaczynam myśleć, że ja jestem jakiś dziwoląg i tylko ja wynajmuję apartamenty ;)
      Na innych podobnych wątkach dotyczących pokoi bądź domków aż się gotuje od
      postów a tutaj jakiś zastój.
      Please, pomóżcie dokonać wyboru!
      • Gość: A. Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.zvid.net 31.03.07, 17:19
        Może mała grupa ludu korzystała do tej pory z karweńskich apartamentów:-)???
        Prawdą jest, że spora grupa ośrodków dopiero co powstała.
        Prawdą też jest, że w tej mieścinie dominują rodziny z dzieciakami - może
        zapytać na dziecięcym forum - "wakacje z dzieckiem".
        Polecam wyszukanie najlepszych pensjonatów Karwii i doinformowanie się o
        apartamenty. Widać po wielu forach, że Karwia dopowa nie jest.
        pzdr
      • Gość: xena Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:29
        sprobuj poszukac na takich prtalach jak
        spanie pl
        e-nocleg
        tu wiekszosc szuka darmochy , takze nikt nie wie nawet co to apartament;-)
        i watpie zeby Tobie doradzil
        a na googlach nie wyskakuje karwia -apartameny ?
        koszt apartamenu wacha sie miedzy 200-400zl
        lepiej zrob teraz rezerwacje , gdyz teraz wlaciciele schodza z cen a 2 tygodnie
        przed urlopem nie dosc ze ceny rosna to jeszcze moze nie byc miejsc , porzadny
        wlasciciel apartamentow , powinien wyslac Tobie zdjecie jak wyglada apartament
        w ktorym zamieszkasz , popros o to , to pewnie tak zrobi..
    • Gość: ewa Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 21:52
      Jedynie co mogę odradzić to willa Julia w Karwi. Byłam tam w zeszłe wakacje z
      trzyletnim dzieckiem. Nigdy więcej nie pojadę. Gospodyni potrafiła zepsuć urlop
      w klasycznym stylu. Całe szczęście pogoda dopisała więc mało byliśmy na
      miejscu. Za apartament płaciłam 350 zł za noc. Sąsiedzi tej pani gospodyni -
      wiedzą coś o niej głównie od jej gości dzięki którym mają komplet... kilku
      takich było ponoć co zapłacili a trzy dni później nie bacząc na kasę wynieśli
      się na gorsze warunki byle z dala...
      pozdrawiam
      • Gość: pytajacy Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 00:57
        350? na ile osob?chybaa min 4
        • Gość: pytajnik bardzo ladnie tam ..w pensjonacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 01:17
          julia, tylko moglaby byc kabina szklana zamiast zaslony , ale na zdjeciach
          super wypas , dlaczego masz nie mile wspomnienia konkretnie za co? na stronie
          nie ma cennika , mozesz podac ceny..
          • Gość: www Re: bardzo ladnie tam ..w pensjonacie IP: *.range86-136.btcentralplus.com 02.04.07, 20:54
            W Pensjonacie Karol jest piekny nowy apartament, na Mokrej 20 w Karwi.
            Widzialam go w zeszlym tygodniu. Az szkoda zamieszkac.
            pozdrawiam
    • aliszka245 Re: Karwia, apartament lub studio - polecacie coś 08.08.07, 13:15
      Polecam apartament w Morenie, wbrew temu co pisano wyzej, z tego co
      widzialam apartamenty sa na 1 pietrze, na parterze tylko pokoje z
      aneksami. Bylam w tym roku, super warunki dla rodzin z dziecmi,
      wlasciciele ok, ze zwierzetami nie przyjmuja, czysto i jak na takie
      warunki to niedrogo, placilismy w 5 osob za dobe 250zl - jak dla
      mnie luksus!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka