Gość: zbynu IP: 82.139.11.* 30.04.07, 19:36 Witam nie wiecie jakie są mniej więcej ceny obiadu(stołówka itp.) i w sklepach(artykuły spożywcze) w jastarni dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelonkaa Re: Obiad w Jastarni 02.05.07, 11:44 za rybkę średnio 3-12 zł za 100g ( w smazalniach)W sklepach produkty są nieco droższe. Ale i tak jastarnia jest o niebo tańsza od juraty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 02.05.07, 15:55 jelonka a mozesz mi napisac jakie sa ceny obiadow bo czytalem gdzies ze sa jakies restauracje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza33 Re: Obiad w Jastarni IP: 149.156.58.* 03.05.07, 15:55 W Jastarni najlepsze obiady w ubiegłym roku były tuż obok kościoła (przed budynkiem stoi rzeźba - to chyba św. Michał?). Cen nie pamiętam, ale nie były powalające- 2 daniowy obiad z kompotem chyba 17 zł(?) Oj, pamięć ludzka jest bardzo zawodna. Mniejsze i tańsze porcje dla dzieci. Zupa podawana w wazie (smakowała bardzo domowo- pływały jarzyny itp.). Ja byłam z 3-letnią dziewczynką i w sumie najadałyśmy się 1 porcją (dodatkowe talerze bez problemu). Obiady faktycznie domowe, 2 zestawy do wyboru (ale tylko po otwarciu, jak poszłyśmy później, to zwykle już nie było wyboru). Ale mój niejadek pałaszował, że aż uszy się trzęsły. A na koniec zawsze lizak dla dziecka- niezła motywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 03.05.07, 16:00 hehe to widze ze atmosfera super :) szkoda ze dla mojego "szkraba" nie bedzie lizaczkow bo juz chyba za stara ;) Pozdrawiam i dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 03.05.07, 17:49 zbynu czy ty możesz pomyśleć o wypoczynku ? a nie o jedzeniu ?. Jestem pewna ,że w pierwszym dniu znajdziesz odpowiednią stołówkę i nie będziesz chodził głodny . Życzę wspaniałej pogody , ciszy na mało zatłoczonej plaży ,smacznej rybki i zimnego browarka . Nie myśl o domowych klóskach , roladzie , rosole ze swojskim makaronem to będziesz miał po powrocie z urlopu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 03.05.07, 18:28 &&& dzieki mam nadzieje ze pogoda dopisze w przyszlym tygodniu dzwonie juz po nocleg mam nadzieje ze na 2 tygodnie :) co do jedzenia to wole wiedziec ceny zeby mniej wiecej wykalkulowac czy bedzie mnie stac bo chce znalezc pokoj z lazienka i kuchnia zebym ew. mogl cos ugotowac (potrafie :)) ) wtedy powinno mnie chyba taniej wyjsc ale nie chce robic tego za czesto zeby sie dziewczyna nie przyzwyczaila hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 03.05.07, 18:52 zbynu , awaryjnie zawsze można zaparzyć zupkę "KNORR" , może kiełabaska na ognisku , chlebek i ziemniaczki z ognia są wspaniałe , nie pękaj dasz radę. Kto ma Ci powiedzieć jakie ceny w sklepach? Chyba tylko miejscowi , ale wiesz że ceny nad morzem zależą od temperatury im wyższa tym wyższe ceny. W ubiegłym roku bez problemu znalazłam kwaterę na II połowę lipca na początku czerwca za 50zł/os za dobę . W tym roku ( ze względu na zeszłoroczne upalne lato) w połowie lutego zamówiłam na II połowę lipca po 60zł/os po wysłaniu 5 zapytań . W innym wątku polecałam POSEJDON w Jastarni. Sprawdź czy Ci odpowiada . Jedzenie było bardzo dobre . Mi nie odpowiadało pełne wyżywienie (śniadanie , obiad , kolacja ) ale na pewno po 4 latach sie dużo zmieniło . Może oferują np. śniadanie i obiadokolację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 03.05.07, 18:57 no mam nadzieje ze znajde miejsce a jak nie to bede musial udusic moja dziewczyne :)bo jakby nam nie wypalilo to bym stracil 2 raz jedna z frajd w wakacje :/ kwatery juz mam obczajone wystarczy zadzwonic ale musze sie z nia umowic jaki termin wybieramy i czy na tydzien czy na 2 :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 03.05.07, 19:15 zbynu trzymam kciuki . Wnioskuje ze jesteś młody . Młodość to piękność . Nie mów ,że problemem jest wyżywienie . To jakaś abstrakcja .Nie wierzę , że Twoja dziewczyna o tym myśli. Raczej zadbaj by wypoczynek był ROMANTYCZNY!!!!!!!! , reszta się nie liczy. W Jastarni będziesz miał szanse zapewnić miłe chwile swojej dziewczynie . Zapewniam , że znajdziesz na plaży miejsce by wygrzebać intymny grajdołek , w ciszy podelektować się wspaniałym zachodem słońca ( choć w Jastarni nie bardzo topi się w morzu tylko w plaży) , amoże uda sie Wam przywitać wschód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 03.05.07, 19:46 zbynu odezwij się ,ja w przyszłym roku planuje wakacje w Jastarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 03.05.07, 19:53 w przyszlym roku to 1 miesiac bede miec praktyki ( i dobrze i zle ) a 2 miesiac to albo sobie przedluze praktyki albo pojade znowu do jastarnii albo w krakowie ale najbradziej marzy mi sie wyjazd po europie a moze i azji autostopem znalazlem fajna stronke gdzie ludzie z calego swiata pomagaja go zwiedzac czasem daja lokum za free itp. jak cos to kto chce na ten temat pogadac to moje gg 6169508 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 03.05.07, 20:00 W przyszłym roku a co w tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 03.05.07, 21:29 a w tym to jastarnia :) tylko termin albo przelom lipca sierpnia albo sierpien nie wiem dokladnie bo wlasnie dowiedzialem sie ze mam mozliwosc wyjechania do anglii :) ale jastarnia 99% ze bede przeciez moja luba by mnie chyba skosila z tej ziemi jakbym z nia nie pojechal :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 04.05.07, 06:57 Daj spokój z tą Anglią . Tam nic ciekawego. Sam piszesz ,że możesz dużo stracić ( ostra ta Twoja luba , tym bardziej interesująca). Jedź do Jastarni na 100 a nie 99% . Daj znać jak było .Może skorzystam w przyszłym roku z kwatery którą odwiedziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 04.05.07, 08:00 ale w anglii mozna troszke kaski zarobic ale narazie nic pewnego :) tak jak pisalem do jastarnii na 99% bo 1% to przypadek losowy nigdy nie wiesz co sie moze zdarzyc :) Pozdrawiam i jak bede juz po to napisze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 04.05.07, 08:36 Do zbynu Fajnie sie z Tobą gada . Młody a tak rozsądny i zaradny. Powodzenia . Ja w tym roku w Rowach, po przyjeżdzie opiszę wrażenia i postaram się namierzyć "dobre , tanie jedzenie" .... ( może nie tak brzmi ale w moim zamierzeniu miało być wesołe , humorystyczne jak to Twoje pytanie o obiad w Jastarni) PS. Jeśli jesteś przekonany co do wyjazdu do Anglii to życzę powodzenia ,trzymam kciuki , wracaj jednak. To na pewno będzie duże doświadczenie ale także przygoda .Życie przed Tobą - KORZYSTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 04.05.07, 09:56 wrocic to ja musze na bank wracac bo jestem na studiach :) i nie mam zamiaru rezygnowac z wyksztalcenia na rzecz funtow bo oprocz pieniedzy wazne sa inne aspekty zycia no ja Tobie tez zycze milych wakacji w rowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 04.05.07, 11:28 dzięki za "miłych wakacji" Ach jak mile są czasy studenckie . To się już nie powtórzy. tym bardziej nie rozumiem co Ty z tym obiadem w Jastarni kombinujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 04.05.07, 11:31 jak bede miec czas i ochote to bede czasem gotowac spaghetti ziemniaczki z jakis mieskiem i co tam sobie wymysle :) a jak juz bede rozeniwiony to pojde sobie cos zjesc w miasteczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Obiad w Jastarni IP: *.eranet.pl 04.05.07, 11:37 I o to chodzin, skup się na przyjemnościach innych niż obiadek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynu Re: Obiad w Jastarni IP: *.166.udn.pl 04.05.07, 17:29 ok zarezerwowalem sobie pokoj po 7 telefonach znalazlem w koncu kwatere moze nie taka jaka chcialem ale lepszy rydz niz nic ;) jade od 29lipca do 12 sierpnia na obiadki jestem zmuszony do jedzenia na miescie z jednej strony i dobrze i zle ale suma sumarum powinienem sie dobrze bawic :)aha osoby szukajace pokoi dla dwoje lepiej juz dzwoncie bo praktycznie nic juz nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś