Dodaj do ulubionych

czy polecacie Stegne?

11.05.07, 12:43
czy Stegna jest odpowiednim miejscem dla rodziny z dwuletnim dzieckiem?? czy
plaża jest czysta i w sezonie bardzo zaludniona? znacie jakieś tanie domki
letniskowe lub kwatery?? bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: enzov Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:19
      Byłem w Stegnie w 2000 i 2002 roku (miałem ok.28lat) i myśle ze to miejscowość
      bez "charakteru" nie ma tam ani specjalnych atrakcji dla dzieci czy dorosłych
      ale nie jest to tez oaza spokoju. Po prostu przeciętnie pod każdym względem.
      Jeśli szukasz kurortu to pare kilometrów obok jest Krynica (całkiem inne
      miasto) a jeśli miejscowości tzw. oazy spokoju to polecam Kuźnice na Helu-nawet
      w wysokim sezonie na plazy lezy kilkanaście/kilkadziesiąt osób choć w
      pobliskich Chałupach czy Jastarni tłumy :-) polecam
    • Gość: JANA Re: czy polecacie Stegne? IP: *.mofnet.gov.pl 17.05.07, 14:38
      Znam stegnę bardzo dobrze.pytaj a odpowiem na każde zapytanie.co Cię interesuje
      • Gość: madzilka Re: czy polecacie Stegne? IP: 80.48.142.* 18.05.07, 14:40
        Zastanawiam sie nad pobytem w Stegnie z rocznym dzieckiem przelom czerwca i
        lipca. Czy to dobra miejscowosc na wczasy z dzieckiem? Czy plaze sa czyste i
        niezapchane? Czy sa dzikie tlumy czy raczej jest spokojnie? Czy mozna dobrze i
        niedrogo zjesc? Czy sa jakies atrakcje na dzieci(niby roczne dziecko tego nie
        potrzebuje ale zawsze sie moga przydac)? Jak daleko jest do morza i czy dobre
        jest dojscie? I czy rodzice sie nie zanudza? A moze mozesz polecic jakies fajne
        kwatery lub osrodki z placem zabaw, lazienka w pokoju i ewentualnie z dostepem
        do pralki, no oczywiscie w rozsadnej cenie i niedaleko od morza. To narazie
        chyba tyle, jak mi sie cos przypomni to jeszcze zapytam. A moze cos od siebie
        dodasz, o co zapomnialam zapytac? Z gory dziekuje za wszystkie informacje.
        Pozdrawiam
        Magda
        • Gość: madzilka Re: czy polecacie Stegne? IP: 80.48.142.* 18.05.07, 14:45
          znalazlam kilka ofert, moze cos znasz i mozesz polecic:
          www.nadmorze.pl/zacisze/
          www.bursztyn.etour.pl/strona.php?id=1&lang=pl
          www.syrenka.mierzeja.com/wpisy.php?id=1999
          www.amberpol.mierzeja.pl/index.htm
          www.delfin.mierzeja.com/
          www.perla.mierzeja.com/
          www.ibis.mierzeja.pl/
          www.sawa.mierzeja.com/index1.php?id=2
          ewentualnie czekam na jakies inne propozycje :-))
          • Gość: Jana Re: czy polecacie Stegne? IP: *.mofnet.gov.pl 21.05.07, 09:45
            Ośrodki które wymieniasz są dobre.Jest jeszcze wiele innych ale jeżeli nie masz
            do tej pory rezerwacji to nie wiem czy jeszcze coś znajdziesz.A sama Stegna to
            dobre miejsce dla rodziny z mzłym dzieckiem.Z centrum do morza jest ok.1.5 km.-
            droga ładna z chodnikiem-łatwo jechac wózkiem.Jeżdżą też busy.Większość
            ośrodków leży jednak blisko morz ok.400-500 m.
            • Gość: enzov Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:56
              sorry ale musze sie jeszcze raz wtrącić. (z całym szacunkiem) ale właśnie
              dojście do plaży i brak dobrych ośrodków dla pobytu z dzieckiem to 2 główne
              wady Stegny.To piękna miejscowość ale nie oszukujmy sie nie dla wszystkich
              idealna.przede wszystkim dojście do plaży -lasem po piacho-ziemi 1,5 km jest
              dla ludzi z wózkami katorgą a innej opcji nie ma.pozdrawiam
              • Gość: madzilka do enzov... IP: 80.48.142.* 22.05.07, 10:41
                dzieki za rady, a co myslisz o Krynicy Morskiej? Nadaje sie na wczasy z
                dzieckiem? Tak sie nastawilam na wyjazd do Stegny albo Krynicy ze nie chce mi
                sie juz szukac czegos innego. A moze znasz jakies fajne noclegi w krynicy?
                Pozdrawiam
                • Gość: enzov Re: do enzov... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:38
                  No właśnie Krynice widziałem tylko przejazedem kilka razy Wiem że jest to
                  typowy kurort ale Ci nic nie moge polecić :-(
                  Natomiast w Stegnie byłem w ośrodku Kazimierzowka.Są tam pokoje oraz domki do
                  tego basen i...50 metrow do plazy-ale czy warto to polecac? nie wiem. To jeden
                  z nielicznych ośrodków blisko morza i w sumie OK,tylko że tam sie nic nie
                  dzieje:jeden namiocik z automatami ,jedna lodziarnia ,jeden sklepik,jeden
                  stragan z "duperelkami" żadnych imprez czy koncertów. Kwaterami w "centrum" nie
                  zawracałbym sobie głowy bo dojście jest naprawde długie i zmudne a z wózkiem to
                  na pewno juz koszmar. My tam pojechaliśmy bo było najbliżej z Wawy ale gdy rok
                  pózniej pojechałem na Hel do Jastarni to jednak zupełnie coś innego i opłacało
                  mi sie pojechać te 100km dalej. Dla nas fajne jest to ze są tam 2 kluby-
                  dyskoteki kilkanaście barów i knajpek i dziesiątki atrakcji typu wesołe
                  miasteczko,place zabaw rowery skutery itp. do tego zawsze jest jakiś festyn czy
                  akcja promocyjna,a do trójmiasta kursuje tramwaj wodny.No i sam płwysep jest
                  fajny-po obu stronach morze i to nie dalej jak 150 metrów.
                  sorry jeśli za bardzo namolnie namawiam,chcialem tylko pomóc
                  pozdrawiam
                  wiem jak to jest,po kilku godzinach szukania kwater w necie człowiekowi
                  wszystko wydaje sie juz beznadziejne :-)
                  pewnie ci to sie nie przyda ale dam ci namiary na 2 fajne miesca w Jastarnii:
                  www.villapastelowa.maxmedia.pl/ drogo!
                  www.korsarz.maxmedia.pl/ taniej
                  www.turystyka.org.pl/rufa tani
          • Gość: Chazz Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:20
            www.polam.mierzeja.pl
      • Gość: adikama Re: czy polecacie Stegne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:46
        mam pytanie czy istnieje możliwośc kupienia rybek od rybaków tak jak np w
        Krynicy? odpowiedz proszę przesłać na adres dejtaszewski@wp lub na gg 7057326
    • Gość: Gabi Re: czy polecacie Stegne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 11:48
      Wyjeżdzam do Stegny od 7 lat. Nie wyobrażam sobie spedzenia urlopu gdzie
      indziej.Od 3 lat jezdzimy z córeczką.Cisza, spokój i wszędzie las. Krynica
      Morska koszmar tłum tłum i jeszcze raz tłum.Pozdrawiam
    • Gość: helka Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:08
      jak dla mnie stegna jest zbyt zatłoczona,zdecydowanie wolę Kąty
      Rybackie.Spokojna miejscowość, dla takiego dwulatka jak znalazł
    • aga.kotek Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 16:52
      wróciłam wczoraj ze stegny..moge powiedziec jednym słowem żę: beznadzieja..
      Byłam z córka 14 miesięczną..tragedia jeśli chodzi o dojście do plazy..pełne
      piachu po pachy, samochodów trąbiących o zejscie im z drogi! bo większość chce
      na samą plażem wozem wjechac..plaża jak plaża ok..samo miasteczko strasznie mi
      sie nie podoba..brak barów z dobrym jedzeniem..wogóle z jedzeniem.. przy
      głównym wejściu przy plazy były 2 bary z czego tylko w jednym rybe można było
      kupić..pełno petów na plaży ale to standard chyba nad morzem..
      Stegne zdecydowanie odradzam...
      • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 17:49
        aga.kotek załamałaś mnie właśnie wkrótce tam jadę z 2 letnim dzieckiem ktoś
        napisał że dojście do plaży jest chodnikiem czy dojście jest tylko jedno czy kilka
        • krubusie Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 23:32
          Jesli zdecyduje sie Pani na Krynicy to po 19 sierpnia mam wolny apartament
          2pokojowy z anekscem kuchennym, komfortowy, z glebokim brodzikiem,doba kosztuje
          150 zl przy 3 osobach 0603407546 do plazy 500m (łatwa droga dla wozkow
          dzieciecych)blisko centrum polecam,
      • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 28.07.07, 17:02
        może ktoś jeszcze się wypowie,Janeczko zniknęłaś
    • janeczka52 Re: czy polecacie Stegne? 24.07.07, 10:08
      Znam Stegnę od 20-lat i dziwią mnie niektóre wypowiedzi.Po pierwsze do morza
      jest kilka dojść.Jedno -ul.Morska prowadzi do głównego portu i plaży to
      asfaltowa droga z chodnikiem. 2 ul.Lipowa jezdnia z płyt a po bokach piasek
      ijest jeszcze kilka leśnych dróżek.Osoba która mówi o dwóch smażalniach chyba
      wcale nie była na głownej strzeżonej plaży. Tam jest chyba z 15 barów.
    • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 24.07.07, 14:53
      Janeczko no i uspokoiłas mnie trochę,patrzyłam na mapkę Stegny i widziałam tam
      kilka dojść do plaży,gdzie lepiej chodzić od ul Lipowej czy od ul.Morskiej?Z
      reguły czytałam pochlebne opinie o Stegnie i myślę że sie nie zawiodę
      • decent76 Stengna już nigdy więcej zwłaszcza z małym dziecki 24.07.07, 16:11
        byłem 2 lata temu w kwaterce o nazwie Zacisze kwaterka ok ale dojście do plaży
        to jedna wielka porażka ;((( jeżeli nie idzie się ulicą morską lub plażową

Płyty betonowe po których jedzą auta wzniecając tumany kurzu co drugi wymusza
        od pieszych aby schodzili z drogi bo jedzie Panisko a po bokach piach, później
        już jest trochę lepiej lecz trzeba się namęczyć aby podejść pod górę dla osób
        dorosłych to pryszcz ale dla dzieci 2 - 3 laków to nie lada wyczyn.

Żadnych atrakcji oprócz kilku fajnych knajpek przy plaży od strony ulicy
        morskiej
        ogólnie jak mieszka się w części zachodniej Stegny to jest tragedia z dojściem
        do morza
        chyba że mieszka się gdzieś po stronie wschodniej w okolicach ulic morska,
        plażowa, lipowa to jest ok
      • janeczka52 Re: czy polecacie Stegne? 25.07.07, 08:48
        Powiedz gdzie będziesz mieszkać bo od tego dużo zależy.A jeszcze mogę Ci
        poradzić gdzie są najlepsze rybki(Bar bosmański)a w centrum to restauracja
        Oleńka
        • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 25.07.07, 14:49
          Janeczko nie wiem czy pytanie było skierowane do mnie bo nie napisałaś,ale ja
          będę mieszkać z rodzinką w ośrodku Iwona przy ul Wczasowej może coś mi napiszesz
          o tym ośrodku jakie wyżywienie jakie wyposażenie pokoi-z góry bardzo dziękuję za
          odpowiedź
    • Gość: bohun Re: czy polecacie Stegne? IP: *.nbp.pl 24.07.07, 16:35
      Byle nie ośrodek KABYLIA. Przestrzegam przed tym miejscem - obskurne domki,
      wilgoć, właścicielem jest Algierczyk. Stanowczo odradzam.
      • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 28.07.07, 17:15
        Bohun dzięki za info
    • andy810 Re: czy polecacie Stegne? 30.07.07, 14:51
      podnoszę bo może ktoś jeszcze się wpisze
    • Gość: Grzegorz Re: czy polecacie Stegne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 18:26
      Polecam piekne i tanie pokoje w www.daglezja.nadmorze.pl
      • mamaanieli Re: czy polecacie Stegne? 05.08.07, 21:49
        byłam w stegnie w lipcu i NIGDY tam nie wrócę. woda brudna, plaża brudna,
        uliczki zaniedbane i trudno wózkiem przejechać. mnóstwo dresiarstwa. dobrze, że
        nie mieszkałam w samej Stegnie, tylko bliżej morza, bo miejscowość jest
        paskudna po prostu. brrr odradzam szczerze.
        • Gość: Master Re: czy polecacie Stegne? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.08.07, 21:51
          Dziś wróciłem z urlopu w Stegnie ...musze przyznać ze rozumie
          rozczarowanie moich przedmówców. Ja również juz nigdy sie tam nie
          wybiore. Poziom gastronomii i obsługi turystycznej jest przerażająco
          niski. Plaża bardzo zatłoczona, brudna oczywiście z wszedobylskimi
          meduzami i śniętymi rybkami. Dojście do plaży fatalne - dodam że
          byłem z 3 letnią córeczką, dla której jednyna rozrywką oprócz morza
          były "kuleczki" - również pozostawiające wiele do życzenia. Jednym
          słowem - bardzo odradzam, osobiście polecam Chorwacje, tam
          przynajmniej wiadomo za co sie płaci
          • volta2 Re: czy polecacie Stegne? 20.08.07, 21:59
            ja wróciłam ze stegny wczoraj, i jestem zadowolona - mieszkałam już
            na samym końcu miejscowości, w stronę wisły. plaża pusta niemal,
            faktycznie brakowało kosza na śmieci, woda czysta - jak na bałtyk:)
            (osobiście też polecam chorwację- byłam w tym roku na tydzień i
            super było), meduzy gołym okiem widoczne z daleka - a tego w brudnej
            wodzie nie dałoby się zobaczyć.
            dojście do plaży dalekie - ale cała droga przez pusty las, moje
            dzieci miały rowerki i nie straszna im była ta odległość, gorzej ze
            mną:)
            poziom obsługi - jak wszędzie w polsce, czyli raczej kiepski
            dla odludzia stegny pozostawiłam krynicę morską:)
      • Gość: Inka_33 Re: czy polecacie Stegne? IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 14:59
        Polecam O.W Ibis w Stegnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka