frida781 11.05.07, 12:43 czy Stegna jest odpowiednim miejscem dla rodziny z dwuletnim dzieckiem?? czy plaża jest czysta i w sezonie bardzo zaludniona? znacie jakieś tanie domki letniskowe lub kwatery?? bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: enzov Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:19 Byłem w Stegnie w 2000 i 2002 roku (miałem ok.28lat) i myśle ze to miejscowość bez "charakteru" nie ma tam ani specjalnych atrakcji dla dzieci czy dorosłych ale nie jest to tez oaza spokoju. Po prostu przeciętnie pod każdym względem. Jeśli szukasz kurortu to pare kilometrów obok jest Krynica (całkiem inne miasto) a jeśli miejscowości tzw. oazy spokoju to polecam Kuźnice na Helu-nawet w wysokim sezonie na plazy lezy kilkanaście/kilkadziesiąt osób choć w pobliskich Chałupach czy Jastarni tłumy :-) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANA Re: czy polecacie Stegne? IP: *.mofnet.gov.pl 17.05.07, 14:38 Znam stegnę bardzo dobrze.pytaj a odpowiem na każde zapytanie.co Cię interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzilka Re: czy polecacie Stegne? IP: 80.48.142.* 18.05.07, 14:40 Zastanawiam sie nad pobytem w Stegnie z rocznym dzieckiem przelom czerwca i lipca. Czy to dobra miejscowosc na wczasy z dzieckiem? Czy plaze sa czyste i niezapchane? Czy sa dzikie tlumy czy raczej jest spokojnie? Czy mozna dobrze i niedrogo zjesc? Czy sa jakies atrakcje na dzieci(niby roczne dziecko tego nie potrzebuje ale zawsze sie moga przydac)? Jak daleko jest do morza i czy dobre jest dojscie? I czy rodzice sie nie zanudza? A moze mozesz polecic jakies fajne kwatery lub osrodki z placem zabaw, lazienka w pokoju i ewentualnie z dostepem do pralki, no oczywiscie w rozsadnej cenie i niedaleko od morza. To narazie chyba tyle, jak mi sie cos przypomni to jeszcze zapytam. A moze cos od siebie dodasz, o co zapomnialam zapytac? Z gory dziekuje za wszystkie informacje. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzilka Re: czy polecacie Stegne? IP: 80.48.142.* 18.05.07, 14:45 znalazlam kilka ofert, moze cos znasz i mozesz polecic: www.nadmorze.pl/zacisze/ www.bursztyn.etour.pl/strona.php?id=1&lang=pl www.syrenka.mierzeja.com/wpisy.php?id=1999 www.amberpol.mierzeja.pl/index.htm www.delfin.mierzeja.com/ www.perla.mierzeja.com/ www.ibis.mierzeja.pl/ www.sawa.mierzeja.com/index1.php?id=2 ewentualnie czekam na jakies inne propozycje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: czy polecacie Stegne? IP: *.mofnet.gov.pl 21.05.07, 09:45 Ośrodki które wymieniasz są dobre.Jest jeszcze wiele innych ale jeżeli nie masz do tej pory rezerwacji to nie wiem czy jeszcze coś znajdziesz.A sama Stegna to dobre miejsce dla rodziny z mzłym dzieckiem.Z centrum do morza jest ok.1.5 km.- droga ładna z chodnikiem-łatwo jechac wózkiem.Jeżdżą też busy.Większość ośrodków leży jednak blisko morz ok.400-500 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzov Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:56 sorry ale musze sie jeszcze raz wtrącić. (z całym szacunkiem) ale właśnie dojście do plaży i brak dobrych ośrodków dla pobytu z dzieckiem to 2 główne wady Stegny.To piękna miejscowość ale nie oszukujmy sie nie dla wszystkich idealna.przede wszystkim dojście do plaży -lasem po piacho-ziemi 1,5 km jest dla ludzi z wózkami katorgą a innej opcji nie ma.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzilka do enzov... IP: 80.48.142.* 22.05.07, 10:41 dzieki za rady, a co myslisz o Krynicy Morskiej? Nadaje sie na wczasy z dzieckiem? Tak sie nastawilam na wyjazd do Stegny albo Krynicy ze nie chce mi sie juz szukac czegos innego. A moze znasz jakies fajne noclegi w krynicy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzov Re: do enzov... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:38 No właśnie Krynice widziałem tylko przejazedem kilka razy Wiem że jest to typowy kurort ale Ci nic nie moge polecić :-( Natomiast w Stegnie byłem w ośrodku Kazimierzowka.Są tam pokoje oraz domki do tego basen i...50 metrow do plazy-ale czy warto to polecac? nie wiem. To jeden z nielicznych ośrodków blisko morza i w sumie OK,tylko że tam sie nic nie dzieje:jeden namiocik z automatami ,jedna lodziarnia ,jeden sklepik,jeden stragan z "duperelkami" żadnych imprez czy koncertów. Kwaterami w "centrum" nie zawracałbym sobie głowy bo dojście jest naprawde długie i zmudne a z wózkiem to na pewno juz koszmar. My tam pojechaliśmy bo było najbliżej z Wawy ale gdy rok pózniej pojechałem na Hel do Jastarni to jednak zupełnie coś innego i opłacało mi sie pojechać te 100km dalej. Dla nas fajne jest to ze są tam 2 kluby- dyskoteki kilkanaście barów i knajpek i dziesiątki atrakcji typu wesołe miasteczko,place zabaw rowery skutery itp. do tego zawsze jest jakiś festyn czy akcja promocyjna,a do trójmiasta kursuje tramwaj wodny.No i sam płwysep jest fajny-po obu stronach morze i to nie dalej jak 150 metrów. sorry jeśli za bardzo namolnie namawiam,chcialem tylko pomóc pozdrawiam wiem jak to jest,po kilku godzinach szukania kwater w necie człowiekowi wszystko wydaje sie juz beznadziejne :-) pewnie ci to sie nie przyda ale dam ci namiary na 2 fajne miesca w Jastarnii: www.villapastelowa.maxmedia.pl/ drogo! www.korsarz.maxmedia.pl/ taniej www.turystyka.org.pl/rufa tani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chazz Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:20 www.polam.mierzeja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adikama Re: czy polecacie Stegne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:46 mam pytanie czy istnieje możliwośc kupienia rybek od rybaków tak jak np w Krynicy? odpowiedz proszę przesłać na adres dejtaszewski@wp lub na gg 7057326 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: czy polecacie Stegne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 11:48 Wyjeżdzam do Stegny od 7 lat. Nie wyobrażam sobie spedzenia urlopu gdzie indziej.Od 3 lat jezdzimy z córeczką.Cisza, spokój i wszędzie las. Krynica Morska koszmar tłum tłum i jeszcze raz tłum.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helka Re: czy polecacie Stegne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:08 jak dla mnie stegna jest zbyt zatłoczona,zdecydowanie wolę Kąty Rybackie.Spokojna miejscowość, dla takiego dwulatka jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
aga.kotek Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 16:52 wróciłam wczoraj ze stegny..moge powiedziec jednym słowem żę: beznadzieja.. Byłam z córka 14 miesięczną..tragedia jeśli chodzi o dojście do plazy..pełne piachu po pachy, samochodów trąbiących o zejscie im z drogi! bo większość chce na samą plażem wozem wjechac..plaża jak plaża ok..samo miasteczko strasznie mi sie nie podoba..brak barów z dobrym jedzeniem..wogóle z jedzeniem.. przy głównym wejściu przy plazy były 2 bary z czego tylko w jednym rybe można było kupić..pełno petów na plaży ale to standard chyba nad morzem.. Stegne zdecydowanie odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 17:49 aga.kotek załamałaś mnie właśnie wkrótce tam jadę z 2 letnim dzieckiem ktoś napisał że dojście do plaży jest chodnikiem czy dojście jest tylko jedno czy kilka Odpowiedz Link Zgłoś
krubusie Re: czy polecacie Stegne? 23.07.07, 23:32 Jesli zdecyduje sie Pani na Krynicy to po 19 sierpnia mam wolny apartament 2pokojowy z anekscem kuchennym, komfortowy, z glebokim brodzikiem,doba kosztuje 150 zl przy 3 osobach 0603407546 do plazy 500m (łatwa droga dla wozkow dzieciecych)blisko centrum polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: czy polecacie Stegne? 28.07.07, 17:02 może ktoś jeszcze się wypowie,Janeczko zniknęłaś Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka52 Re: czy polecacie Stegne? 24.07.07, 10:08 Znam Stegnę od 20-lat i dziwią mnie niektóre wypowiedzi.Po pierwsze do morza jest kilka dojść.Jedno -ul.Morska prowadzi do głównego portu i plaży to asfaltowa droga z chodnikiem. 2 ul.Lipowa jezdnia z płyt a po bokach piasek ijest jeszcze kilka leśnych dróżek.Osoba która mówi o dwóch smażalniach chyba wcale nie była na głownej strzeżonej plaży. Tam jest chyba z 15 barów. Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: czy polecacie Stegne? 24.07.07, 14:53 Janeczko no i uspokoiłas mnie trochę,patrzyłam na mapkę Stegny i widziałam tam kilka dojść do plaży,gdzie lepiej chodzić od ul Lipowej czy od ul.Morskiej?Z reguły czytałam pochlebne opinie o Stegnie i myślę że sie nie zawiodę Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Stengna już nigdy więcej zwłaszcza z małym dziecki 24.07.07, 16:11 byłem 2 lata temu w kwaterce o nazwie Zacisze kwaterka ok ale dojście do plaży to jedna wielka porażka ;((( jeżeli nie idzie się ulicą morską lub plażową Płyty betonowe po których jedzą auta wzniecając tumany kurzu co drugi wymusza od pieszych aby schodzili z drogi bo jedzie Panisko a po bokach piach, później już jest trochę lepiej lecz trzeba się namęczyć aby podejść pod górę dla osób dorosłych to pryszcz ale dla dzieci 2 - 3 laków to nie lada wyczyn. Żadnych atrakcji oprócz kilku fajnych knajpek przy plaży od strony ulicy morskiej ogólnie jak mieszka się w części zachodniej Stegny to jest tragedia z dojściem do morza chyba że mieszka się gdzieś po stronie wschodniej w okolicach ulic morska, plażowa, lipowa to jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka52 Re: czy polecacie Stegne? 25.07.07, 08:48 Powiedz gdzie będziesz mieszkać bo od tego dużo zależy.A jeszcze mogę Ci poradzić gdzie są najlepsze rybki(Bar bosmański)a w centrum to restauracja Oleńka Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: czy polecacie Stegne? 25.07.07, 14:49 Janeczko nie wiem czy pytanie było skierowane do mnie bo nie napisałaś,ale ja będę mieszkać z rodzinką w ośrodku Iwona przy ul Wczasowej może coś mi napiszesz o tym ośrodku jakie wyżywienie jakie wyposażenie pokoi-z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohun Re: czy polecacie Stegne? IP: *.nbp.pl 24.07.07, 16:35 Byle nie ośrodek KABYLIA. Przestrzegam przed tym miejscem - obskurne domki, wilgoć, właścicielem jest Algierczyk. Stanowczo odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: czy polecacie Stegne? 30.07.07, 14:51 podnoszę bo może ktoś jeszcze się wpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: czy polecacie Stegne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 18:26 Polecam piekne i tanie pokoje w www.daglezja.nadmorze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: czy polecacie Stegne? 05.08.07, 21:49 byłam w stegnie w lipcu i NIGDY tam nie wrócę. woda brudna, plaża brudna, uliczki zaniedbane i trudno wózkiem przejechać. mnóstwo dresiarstwa. dobrze, że nie mieszkałam w samej Stegnie, tylko bliżej morza, bo miejscowość jest paskudna po prostu. brrr odradzam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: czy polecacie Stegne? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.08.07, 21:51 Dziś wróciłem z urlopu w Stegnie ...musze przyznać ze rozumie rozczarowanie moich przedmówców. Ja również juz nigdy sie tam nie wybiore. Poziom gastronomii i obsługi turystycznej jest przerażająco niski. Plaża bardzo zatłoczona, brudna oczywiście z wszedobylskimi meduzami i śniętymi rybkami. Dojście do plaży fatalne - dodam że byłem z 3 letnią córeczką, dla której jednyna rozrywką oprócz morza były "kuleczki" - również pozostawiające wiele do życzenia. Jednym słowem - bardzo odradzam, osobiście polecam Chorwacje, tam przynajmniej wiadomo za co sie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: czy polecacie Stegne? 20.08.07, 21:59 ja wróciłam ze stegny wczoraj, i jestem zadowolona - mieszkałam już na samym końcu miejscowości, w stronę wisły. plaża pusta niemal, faktycznie brakowało kosza na śmieci, woda czysta - jak na bałtyk:) (osobiście też polecam chorwację- byłam w tym roku na tydzień i super było), meduzy gołym okiem widoczne z daleka - a tego w brudnej wodzie nie dałoby się zobaczyć. dojście do plaży dalekie - ale cała droga przez pusty las, moje dzieci miały rowerki i nie straszna im była ta odległość, gorzej ze mną:) poziom obsługi - jak wszędzie w polsce, czyli raczej kiepski dla odludzia stegny pozostawiłam krynicę morską:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka_33 Re: czy polecacie Stegne? IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 14:59 Polecam O.W Ibis w Stegnie Odpowiedz Link Zgłoś