Gość: madzilka IP: 80.48.142.* 30.05.07, 11:21 Witam, czy w Krynicy Morskiej sa jakies wieksze sklepy (markety), zeby mozna bylo kupic pampersy itp rzeczy dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona963 Re: Krynica Morska - sklepy 30.05.07, 12:12 Byłam w Krynicy M. w maju. Jest jeden większy sklep samoobsługowy i dużo małych. Kupisz wszystko co ci potrzeba, ale kosmetyki są bardzo drogie.Drugie tyle co w dużych marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzilka Re: Krynica Morska - sklepy IP: 80.48.142.* 30.05.07, 12:46 dzieki mona :-)) czyli wszystko trzeba zabierac ze soba, dobrze ze jedziemy samochodem:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzilka do mona IP: 80.48.142.* 31.05.07, 09:36 Pisalas ze bylas w Krynicy, masz moze jakies sprawdzone noclegi? Ja po wielu poszukiwaniach i telefonach zdecydowalam sie na wille roza. Czy moze slyszalas cos o tej kwaterze? Jedziemy z rocznym dzieckiem wiec interesuja mnie kwatery z lazienka w pokoju i jakims placem zabaw. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egis Re: do mona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:28 Potwierdzam, że sklepów jest całe mnóstwo, tyle tylko zwykle w sezonie wszystko znacznie droższe. Co do placów zabaw, niestesty ogólnodostępnych praktycznie nie ma, no jeden koło kościoła , ale jego jakość pozostawia wiele do życzenia. Ze swej strony mogę polecić Pensjonat Polonia (jeśli pomyliłam nazwę to sprawdzę i napiszę). Niestety jest dość drogi, ale faktycznie jest całkowicie nastawiony na rodziny z dziećmi. Ja mimo że nie mieszkałam w nim bywałam tam dość często bo mają restaurację ogólnodostępną. Chadzałam tam więc na kawkę czy obiadek, a dziecko bawiło się w kąciku zabaw (basen z piłeczkami, zabawki, kredki) wewnątrz restauracji badź na zewnątrz na placu zabaw. Jest też całkiem dobry pensjonat z restauracją (chyba Monika też sprawdzę) również nastawiony na rodziny z dziećmi (jedyny minus kawałek do morza, choć to zależy czy lubicie chodzić, dla mojej rodziny po obiadku to był niezły ale fajny trening)mają huśtawki, piaskownicę etc. Bywam w Krynicy przynajmniej raz w roku i zawsze tam wpadam na obiady: bardzo smaczne , obfite i nie za drogie, a co najważniejsze w kameralnej atmosferze. Życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
biedsla Willa roza 01.06.07, 12:20 Jeśli właścicielką tej willi jest pani o nazwisku Słonina, to byłem tam z rodziną jakieś 5 lat temu. Tylko, że wtedy ta willa nie miała żadnej nazwy. W sumie byłem zadowolony. Pokoje schludne z łazienkami, kuchnia ogólnodostępna na piętrze, placyk zabaw dla dzieci, pokój zabaw na parterze wyposażony w klocki, jakieś zabawki itp. Jest miejsce do rozpalenia grilla - oczywiście rusztu nie trzeba mieć ze sobą - są chyba dwa udostępniane przez właścicieli. Do morza jakieś 500-600 metrów (plaża w tym miejscu średnio zatłoczona), za to do Zalewu Wiślanego tylko ok. 100m (jak będziesz mieć szczęście, to dostaniesz pokój z widokiem na zalew). Tylko do centrum miasta (gdzie jest m.in. wesołe miasteczko) jest z półtora kilometra. Ale w sąsiedztwie kwatery też jest bar i sklepy spożywcze. Wszystko to przy założeniu, że willa roza to to samo, co kiedyś kwatery p. Słonina (chyba tak) i że przez kilka ostatnich lat nie się nie zmieniło - przynajmniej nie na gorsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona963 Re: Krynica Morska - sklepy 31.05.07, 10:53 Niestety ja byłam pierwszy raz w Krynicy M i nie mam namiarów na inne kwatery. Mam dziecko w wieku nastoletnim i nie za bardzo interesują mnie place zabaw. Swoją kwaterę znalazłam w internecie i trafiłam rewelacyjne.Pokoje czyściutkie gospodyni bardzo uczynna i przemiła.Mnie nie przeszkadzało,że łazienka była na dwa pokoje bo byłam ze znajomą i wspólnie korzystałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś