xander2000 19.06.08, 15:28 Bede na Helu i w Helu na przelomie lipiec/sierpien. Kto byl i zna fajne/dobre miejsca na posilek/wypoczynek/zakupy prosze o polecenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfajet-777 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 19.06.08, 18:08 Witam Polecam Pub Kutter 90 jego słynne piwo Kuterek oraz szprotki do piwa = pizze wściekły pies ( po 20 tej zawsze gra zespół na żywo codziennie inny , można sie pobawić ale tylko do 24 ) , na posiłek Bar Capri na rogu wiejskiej a uliczki do Portu , Tanio i smacznie, wypoczynek mam dobry namar na tani i fajny pensjonat ale tylko na PRv wyslij mi namiar a ja odesle ew nar tele do pensjonatu , zakupy hym wszystko skupia się przy jedenj uliczce , Polecam Helską morską plaże najładniejszą na całym wybrzeżu , czysty piasek , czysta woda szeroka i duża plaża , odwiedź koniecznie latarnię morską , fokarium , Muzeum , oraz obwarowania i posterunki wojenne , Warto wybrać się w rejs kutrem do Portu wojennego by zobaczyć wraki okrętów zatopionych więcej szczegółów na PRv , Jadę z żoną już 3 raz do Helu i jest to naj lepsze miejsce na wypoczynek pod warunkiem że jest pogoda i że chcesz tylko wypocząć a nie szukasz zabawy po 24 Hel zasypia jest to miejscowość idealna na oderwania sie od świata i naprawdę wypocząć oraz się zanudzić , my jesteśmy zakochani w Helu Jeśli nad Morze to tylko na Hel ACHA BARDZO WAŻNE jeśli planujesz wybierać się na lub do Hel/u jedź tylko PKP ,samochodem odradzam Koszmarny powrót z Helu do Włądak można nawet jechać do 3 godzin ( 34 km ) Odpowiedz Link Zgłoś
zachodniopomorskie Hel ladny ale... 19.06.08, 19:22 Ale jest tam najnizsza temperatura. Polecam Trojmiasto Zachodniopomorskie;-) z najczyszczymi plazami Miedzyzdroje, Pobierowo, Swinoujscie, Dziwnow. a i Swinoujscie jest zawszze najcieplejsze nawet jest cieplej niz na Slasku w upaly. Dziwne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
alfajet-777 Re: Hel ladny ale... 19.06.08, 20:59 Drogi kolego niestety nie mogę się zgodzić , Na Helu jest dość ciepła woda przynajmniej ja zawsze na taką trafiałem , Plaża też jest czysta i szeroka czego nie można powiedzieć o Międzyzdrojach , Mnie osobiście sie Hel bardzo Podoba ale jak pisałem jest stosunkowo nudny jeśli chodzi o atrakcję turystyczne , lecz też ma to swój urok Odpowiedz Link Zgłoś
megani Re: Hel ladny ale... 20.06.08, 11:16 Ja również polecam Hel, jest pięknie, pojechaliśmy tam pierwszy raz 3 lata temu i zakochliśmy się, za tydzień jedziemy tam 3 raz i już się nie mogę doczekać. Plaże czyste i szerokie, jak ktoś chce spokoju to na pewno można znaleźć mniej zaludnione odcinki, fokarium, port, pozostałości powojenne w lasach, polecam rejsy statkiem do Gdańska, Gdynii i Sopotu, ceny znośne, a dla mojego synka (płynęliśmy 2 lata temu do Gdyni i rok temu do Sopotu i z powrotem) niezapomniane wrażenia z rejsu. Jak ktoś chce się rozerwać to na pewno jest sporo fajnych knajpek, ale dla ceniących spokój również znajdą się spokojne miejsca. Ostatnie dwa pobyty mogę zaliczyć do bardzo udanych, woda ciepła, może dlatego że mieliśmy ładną pogodę. Mam nadzieję, że w tym roku pogoda nas nie zawiedzie. Hel to dla mnie jedno z najpiękniejszych miejsc nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alfajet-777 Megani .... 20.06.08, 18:30 Ja też z żoną będziemy za Tydzień w Helu do zobaczenia w Kuterku?? Odpowiedz Link Zgłoś
megani Re: Megani .... 23.06.08, 11:41 Wczoraj na tvn prognoza 14 dniowa zapowiadała od 1 lipca upały, my jedziemy 28 czerwca, także do zobaczenia na Helu. Ja już się powoli szykuję i żyje tylko urlopem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfajet-777 Pogoda w Helu ~!!! 20.06.08, 18:32 pogoda.onet.pl/0,4394,38,miasto.html www.twojapogoda.pl/16dni.htm Odpowiedz Link Zgłoś
xander2000 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 20.06.08, 12:33 Bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. O pubie Kutter juz wiem - bo wszyscy tu o nim pisza ;-). Napewno odwiedze bar Capri. Zakwaterowanie juz mam, wiec dziekuje za propozycje noclegu. Wg. ostatnich zapowiedzi w okresie kiedy tam bede ma byc ladna pogoda (20.07-10.08). Pozdrawiam i zycze slooooooonca na cale wakacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 20.06.08, 17:37 Xander a gdzie czytałeś te zapowiedzi pogodowe jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
xander2000 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 01.07.08, 14:37 a tutaj ;-) www.efakt.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=33014 ja bede w Helu od 25.07 czyli wg prognozy : 21–31 lipca To prawdziwe lato. Rosyjski wyż zafunduje nam sporo słońca, temperatura często będzie się zbliżać do 30 stopni i przekraczać 30 kresek. Czasami do Polski będzie płynąć powietrze znad zwrotnika, wówczas na południu i w centrum słoneczne dni przerwą gwałtowne burze i silny, ale przelotny deszcz. 1–10 sierpnia Z południa Europy będzie do nas docierać bardzo gorące powietrze. Te dziesięć dni zapowiada się jako najładniejsza część lata. Dużo słonecznych dni, z pięknym błękitnym niebem, bezchmurnie, ani kropli deszczu. W centrum, a zwłaszcza na południu kraju, temperatura sięgnie 32 kresek. Brzmi naprawde zachecajaco ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xander2000 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 22.07.08, 12:02 No i chyba sie sprawdzi ;-) pogoda.gazeta.pl/pogoda/0,0.html#10-48_1000014 Jesli sie wszystko uda to w piatek po poludniu bede juz na miejscu. Pozdrawiam wszystkich wczasowiczow w Helu, do zobaczenia na slonecznej plazy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ivoncja Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 26.07.08, 13:48 Dokładnie naprzeciwko baru Capri jest niepozorny bar Pod Brzózką który wysławiać będę zawsze i wszędzie. Jak lubisz domową kuchnię to idź tam koniecznie. Ceny nie zwalają z nóg, a np. kotlet schabowy zaskoczy cię bardzo,tam ludzie fotografują ich schaboszczaki...:) Odpowiedz Link Zgłoś
motom Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 25.06.08, 23:29 witam! zainteresował mnie wypoczynek na Helu. Będę wdzięczna za namiary na wspomnianą kwaterę. Dzięki z góry, pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
motom Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 25.06.08, 23:32 podaję mego maila: motom@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lutor33 Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 26.06.08, 10:47 Hej, A czy możesz polecic jakąś fajną kwaterę blisko plaży. Nigdy nie byłam na Helu czy w Helu a chciałabym sie tam wybierać w tym roku w sierpniu z córką (6lat). Odpowiedz Link Zgłoś
alfajet-777 Kwater blisko Morza w helu Brak 26.06.08, 22:05 water blisko morza w Helu brak ze względu że Miasteczko leży od zatoki a domorza jest okolo 800 m ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
lutor33 Re: Wysłałem Namiary 27.06.08, 10:00 Można poprosic jeszcze raz bo miałam z 50 wiadomości reklamowych i wszystko skasowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pijawka_lekarska Re: Hel, co i gdzie fajnego ? 23.07.08, 09:41 Szukam kawtery w Helu, ewentualnie w Jastarni, na weekend 8-10.08, dla dwóch osób. Czy mógłby mi ktoś polecić coś sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś