martitka22 Re: darłówko jantar 12.07.12, 09:45 Witam, 07.07.2012 wróciłam z tygodniowego pobytu w ośrodku Jantar w Darłówku. Jestem bardzo mile zaskoczona tym ośrodkiem. Czytając wasze wypowiedzi na forum bardzo się przestraszyłam i jechałam tam z sercem na ramieniu modląc się żeby to niebyła prawda że tam jest tak źle. I wymodliłam: ośrodek bardzo atrakcyjny, wyremontowany, meble nowe. Byłam w pawilonie Bałtyk w pokoju 3os. (2 os. dorosłe + dziecko 1,5 roku), trzy dni przed wyjazdem zadzwoniłam żeby wstawili mi łóżeczko dla dziecka. Na recepcji miła obsługa, dziewczyny uśmiechnięte i pomocne, po wpłaceniu pieniążków i podaniu swoich danych dostaliśmy klucze. Pokój: Duży, taki jak na zdjęciach z ich strony internetowej (mój brat miał taki sam), czysto, łazienka duża i czysta, ręczniki 2 duże i 2 małe, papier toaletowy. W pokoju telewizor, lodówka, czajnik, telefon, internet (po kod trzeba iść do recepcji) dla mnie 1-sza klasa, dziecko miało gdzie biegać a dodatkowo mieliśmy rozkładaną sofę więc było gdzie usiąść wygodnie przy ławie. Mój drugi brat miał pokój w pawilonie Jantar 2 osobowy: Mały pokoik troszkę za mały, ale za to wyremontowany ładne meble i super łazienka(jak na zdjęciach na ich stronie). Stołówka bardzo ładna z tarasem na zewnątrz gdzie też można było zjeść. Na śniadanie szwedzki stół i bardzo duży wybór jedzenia od 08 do 10, na obiadokolację zupa w wazie z możliwością dokładki, drugie danie bardzo zróżnicowane stół z surówkami, deser, kompot. Obsługa bardzo miła, jedzenie przepyszne takie domowe, że dzieci jadły z apetytem. Ośrodek ogólnie bardzo zadbany, ogrodnik codziennie coś robił, kosił trawkę obcinał rośliny, itp. dwa parkingi, bar w pawilonie Bałtyk, bar na zewnątrz przy boisku, miejsce na ognisko. Z rozrywek zapewnionych przez ośrodek: 2 razy było wieczorem ognisko z kiełbaskami i piwkiem oraz muzyką na żywo, cyrk, teatrzyk, oraz animacje dla dzieci - rewelacja dzieci miały co robić i były bardzo zadowolone. Jestem bardzo zadowolona z pobytu w Jantarze, myślę że tam napewno wrócimy gdy nasz synek podrośnie :) Acha morze dosłownie około 50m wejście na plażę zaraz przy ośrodku, nie przy ruchliwej uliczce, a przy deptaku który prowadzi do głównego deptaka w Darłówku. Duży plus, że ośrodek nie przyjmuje koloni, jest to typowy ośrodek dla rodzin z dziećmi i gorąco go polecam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
julita_nowakowska Re: darłówko jantar 13.07.12, 20:41 My nie możemy już się doczekać wyjazdu do Darłówka. W Jantarze bedziemy gościli trzeci raz, z relacji przedmówczyni wynika, że w tym roku dużo się zmieniło - to super wiadomość, choć dla nas poprzdnie wakacje w Jantarze były cudowne. Podczas tegoroczngo urlopu też zamirzamy wypocząć ale dokupiliśmy sobie zabiegi zdrowotne, na stronie reklamują, ze powstała nowa baza rehabilitacyjna. Nie ma to jak dobry masażyk na obolałe kości. Do zobaczenia w II połowie lipca ;) Po powrocie napiszę relację czy zmiany w Jantarze poszły na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
monikabeznika Re: darłówko jantar 21.07.12, 15:22 witam czy w dniu przyjazdu jest posiłek w Jantarze? czy pierwszy posiłek to dopiero śniadanko dnia następnego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
balba Re: darłówko jantar 23.07.12, 22:59 Tak, jest posiłek. Można też dodatkowo zamówić sobie posiłek z karty - wychodzi taniej i o wiele ciekawiej. :( Byłam tam tydzień w lipcu br. Jedzenie jest smaczne, ale bardzo monotonne. Jak dla mnie poziom porządnego baru. Kompletnym nieporozumieniem były dla mnie za to tzw. "desery" - suchy wafel typu "Grześ", jabłko, jogurt itp. .. (wymiennie oczywiście). Kuchnia nie przystaje do poziomu ośrodka. Chętnie tam wrócę, jeśli tylko zmieni się kucharz ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynowa100 Jantar w Darłówku- dobre opinie to dawne dzieje 01.08.13, 23:28 Wczasy spędziliśmy w Jantarze w budynku Meduza w lipcu 2013 r i czuliśmy się jak na placu budowy: młoty pneumatyczne, wiertarki, ubijarki do podłoża pod płytki chodnikowe od 8 do 20 tej codziennie, włącznie z sobotą i niedzielą!!, a w drugim tygodniu obcinanie drzew piłą przez 5 dni i ciąg dalszy robót wykonczeniowych!!!! Obiad: rosół na kostce rosołowej zabarwiony kurkumą albo dwie łyżki ziemniaków i mielony wielkości orzecha włoskiego, wypełnionego bułką tartą tak, ze dziecko nie potrafiło ugryźć, bo za twardy był lub przesuszony kurczak i suche ziemniaki albo ryba z ośćmi lub kasza gryczana z łyżką sosu?? a do tego chemiczny sztuczny kompot??? Faktycznie aneks kuchenny był przystosowany do rodzin z dziećmi, bo zawierał 1 garnek, a drzwi balkonowe nie miały uchyłu do góry, mało tego moje 2 letnie dziecko włożyło głowę pomiędzy przęsła na balkonie, wiec ostrzegam rodziców. Rewelacyjny plac zabaw, zabawki poniszczone, połamane a przede wszystkim brudne,nie myte od nowości, nie ma trawnika jak prezentuje to strona interentowa, na placu zabaw jest brudny piach, dzieciak usiądzie na piachu to zaraz cały brudny, mało tego kurz i proch tylko pomarzyc o takim placu zabaw dla alergików, a obok samochody dostawcze z materiałami do wykonczenia basenu, wysypujące i kurzące prochem, ziemią, piaskiem i dymiące spalinami prosto na plac zabaw. Personel moze i miły bo dlaczego nie, ale całkowicie ogolnie niezorientowany: prosze mi wytłumaczyć dlaczego przy zameldunku, kiedy płaciliśmy z góry za cały okres pobytu - bo taki jest wymóg ośrodka - nie poinformowano nas ze bedziemy przez okres 2 tygodni mieszkac na placu budowy??? Dlaczego nie poinformowano nas ze w kuchni stołówki, znajdują się styropianowe miseczki/kubeczki do przechowywania i wynoszenia ze stołówki zupy dla dziecka, nasze dziecko spało w godzinach wydawania obiadu??? na podstawkę do łazienki dla dziecka nie doczekaliśmy się przez okres 2 tygodni. Jantar ma tylko 1 cel: pobrac kase za pobyt a jak klient chce to potem moze jechac do domu. Naprawde prosze mi wierzyc szkoda pieniędzy i czasu oraz dzieciaków w tym szumie, kurzu i brudzie. Co do niezgodnosci z opisem na str www to jeszcze wspomnę, ze internetu w ogole tam nie ma. Uwazamy, ze celowo są prowadzone takie działalnia, aby nie zamieszczać opini na forach w trakcie pobytu, bo po przyjeździe moze juz emocje opadną... Jesli byłby założony wniosek zbiorowy przeciwko Jantarowi, chętnie przystąpię do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_klapki Re: darłówko jantar 12.07.12, 11:08 Zobacz w explorku. Przewodnik dla Jantaru już jest, a dla Darłówka ma być wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
orkisza Re: darłówko jantar 15.07.12, 23:06 Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisała martitka22. Właśnie wróciliśmy z Jantaru i jestem bardzo zadowolona. Mieszkaliśmy w studiu w Meduzie. Rewelacyjny pobyt dla 4-os. rodziny za rozsądną cenę. Żałuję, że bylismy tylko tydzień. Plusem ośrodka jest również położenie - przy plaży, na uboczu jarmarczno-kramowego centrum do którego spacer Aleją Parkową był czystą przyjemnością. Jedyny minus o którym pisałam już w innym wątku to jakość pościeli.... Poza tym super. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.pitu.pitu Re: darłówko jantar 28.07.13, 12:48 dla tych zainteresowanych pobytem w tym śmiesznym ośrodku w roku 2013 nie wypowiem się co do lat poprzednich gdyż właśnie wróciłam z mojego pierwszego i ostatniego pobytu w tym miejscu. Dla pełnejinfo odysłam na forum dot. tego ośrodka w opcji podróże z dzieckiem w skrócie: wyżywienie: kiepskie i malo, obsluga na stołówce w skali 0-5 - 0!!, obsługa fatalna, brak jakiejkolwiek organizacji, nieuprzejma, o wszystko trzeba było prosić. Obiadokolacja, a raczej obiad i to mocno skromny osbsluga donosi oby czasem klient nie zjadl więcej niż wyliczone!! Basen w budowie czyli halas, koparki, wywrotki robotnicy od wczesnych godzin porannych. Plac budowy szanowni państwo przy placu zabaw dla dzieci - naprawdę było ekscytująco!!!! i żeby nie było wątpliwości, jesli zapłacicie za pobyt nie sądźcie, że macie basen w tej cenie, o NIE NIE!!!! za ten luksus trzeba zapłacic, jak zresztą za wszystko co wg tego ośrodka jest ponad standardem np za leżak! ale parawan jest!! uff...chociaż tyle. Jeśli skusicie się na to miejsce z myślą, że wasze dzieci będą miały zorganizowany czas to nic bardziej mylnego. Jest animatorka...powiedzmy z nazwy. Młode dziewczę ledwo co po maturze snująca się z dzieciakami po ośrodku bez sensy, ładu i składu. Sory ale ja nie powierzyłam mojego syna. Jednym słowem: naciąganie klienta, brak szacunku dla gościa i kiepski żart ten ośrodek. Z tego miejsca gratuluję właścicielowi. Gorzej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
facet33kat Re: darłówko jantar 02.08.15, 14:21 właśnie stamtąd wróciłem, obiekt bardzo przereklamowany, nie polecam, wifi to fikcja, brudne leżaki na basenie, przez 4 dni mieliśmy ciepła wodę po 20 minut dziennie, jedzenie brak wyboru, na śniadanie zdarzyły się mielone z poprzedniego dnia a jak miała być kasza to były ziemniaki z ciężkim sosem (zresztą jak codziennie) bo kasza "nie dojechała", zupa limitowana, kawa rozpuszczalna... gdyby cena była 30% niższa to byłaby wtedy adekwatna do jakości (poza historią z ciepłą wodą która to całkowicie dyskwalifikuje obiekt), natomiast z cena jaka jest to obiekt aspiruje do "wyższej" półki a jakością pozostaje w latach 90tych Odpowiedz Link Zgłoś