Dodaj do ulubionych

cień cienia i moje urojenia:)

06.09.10, 13:16
Drogie Staraczki,
Otóż w piątek termin @. oczywiście siknęłam dzisiaj. oczywiście jedna krecha. zostawiłam test w łazience. po 2 h chciałam go wyrzucić a tu taki prawdziwy cień cienia. Trochę się sama zezłościłam na siebie, że testowałam przed terminem.. nie wiem, co o tym myśleć, bo najprawdopodobniej to jakieś przebarwienia wynikające z tego, że test wysycha... czy któraś tak miała? Ale byłyby psikus: za dwa miesiące kończy mi się umowa o pracę. nowej jeszcze nie mam i się nie zapowiadasmile nie zdziwiłabym się, gdyby teraz się udało - w miesiącu, którym naprawdę olałam wszystko, prócz brania foliakasmile na razie więc bujam się do piątkusmile
póki co, zdajcie mi relację na jakim etapie wasze starania? w końcu jesień, czas kocyka, krótszego dnia i .... no właśnie: mogliby zrobić przerwy w dostawie prądusmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • necia27 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 15:05
      U mnie taki cień cienia pojawił się w zeszłą środę po 15-20 minutach.Ale to był cień podbarwiony na różowo,bo jesli jest na szaro to mogą to być tylko reakcje chemiczne.Za dwa dni powtórzyłam test i druga kreska bledsza ale pojawiła się w przepisowych 5 minutach. Życzę Tobie aby ten cień oznaczał małego brzdąca smile
      • aga.1975 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 17:52
        Ja zrobilam test w 26dc, podczas gdy owu byla prawdopodobnie w 21dc.Byl cien cienia po dobrych 5 minutach w zasadzie bez koloru-tylko slad w miejscu na pasek testowy. Dzis grube dwie krechy niezaleznie od pory dnia (32dc)
        • olga-1982 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 19:26
          Dzięki Dziewczyny! Ślijcie Ciążowe Fluidysmile Tak w ogóle, to jak się czujecie?
          Ja prędzej sobie palce odgryzę, niż zatestuję przed piątkiemsmile Ślad był różowy, i taki też pozostał, jak przyszłam z pracy, tylko trochę wyschnięty..
          • aga.1975 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 19:58
            Ja sie czuje ...zestresowana. Tak to jest jak ktos testuje od 4 dnia po owulacjiwink
            Musialam , bo w 4 dniu po owulce mialam wziac Dostinex, nie wzielam postanowilam zaczekac na @ i niespodzianka z tym cieniem. Robilam dwa razy poziom bety (przyrost z 125 do 505 mIU/l w 72h), robie codzinnie okolo 2 testow ciazowych. 2 tygodnie temu zamowilam ich ponad 30smile, mierze temperaturę-czy @ nie nadchodzi.
            I czekam do nastepnej niedzieli na bete i usg czy sie mlody zaloguje na dobre. Niestety mam szyjke z rozleglymi bliznami i moze mu to utrudnic. Martwie sie tez czy prolaktyna nie podskoczy po odstawieniu dostinexu.
            A czuje sie podobnie jak na okres z tym ze wyrazniejsze klucia w rzucie jajnikow, brak wzdecia brzucha, bol piersi ktory sie nasila z kazdym dniem, sennosc i roztargnienie, nadwrazliwosc na zapachy, identycznie jak w poprzedniej ciąży z synkiem. Ginka kazala czekac i sie nie nakrecac. Latwo jej mowic...
            Trzymam kciukismilesmilesmile
    • martynauk-85 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 20:13
      nie chce cie martwic ale ja takich cieni mialam wiele, szczgolnie na testach z netu, szare cienie rozowe i nibieskie wszystkie mam za soba a dzidzi nadal nie ma;/ ale trzymam kciuki za twoja kreche a raczej dwiesmile
      • necia27 martynauk-85 06.09.10, 20:40
        hmm ja tylko testowałam na takich testach z apteki, ale nigdy nie miałam cienia nawet po 24godzinach kiedy nie było ciąży.Mysle że jeśli pojawia się non stop taki cień a ciąży nie ma to może swiadczyc o jakis nieprawidlowościach niestety sad w organizmie.
        • aga.1975 Re: martynauk-85 06.09.10, 20:52
          Ja tez nigdy cieni zadnych nie mialam testowalam setki razy na aptecznych, rossmanowskich, z allegro kupilam po raz pierwszy (zla ze tyle kasy wydaje na swoje fanaberie testowania) AMIL taki jak w aptece tyle ze za pol ceny i na tym wyszedl moj cien. potwierdzony takze na innychwink
          Tez mysle ze takie cienie moga oznaczac jakas patologie, no chyba ze masz ciagle biochemiczne, bo z jakis powodow sie zagniezdzic nie moze lub progesteron ci spada i zluszcza sie wszystko z @
          • martynauk-85 Re: martynauk-85 06.09.10, 21:43
            nie wydaje mi sie, w koncu po cos pisza na tescie zeby nie patrzec na wynik po 15 minutach bo bedzie nie prawidlowy, a czytalam na forach o testach i wiele dziewczyn tez takie mialo, wiec chyba jest okay, wiec czekam na cien cienia w ciagu 2-5 minutsmile
            • aga.1975 Re: martynauk-85 06.09.10, 21:54
              No moj cien cienia pojawil sie w ciagu 5 minut, ale wygladal na zwidy. Dopiero po kolejnych bylo cos widac. Test AMIL wg instrukcji zachowuje waznosc 30 minut. Natomiast setki testow robionych i sprawdzanych pod swiatlo i lupe po uplywie kilku godzin czy dni pozostawaly paskudnie bezcieniowe.
              Zrobiony na drugi dzien po cieniu z rozwodnionego moczu byl ujemny, po kilku (4-5h)wyszedl na nim cien.
              Zgadzam sie instrukcje sa wazne, niemniej w duzym stopniu moga stanowic zabezpieczenie producenta przed roszczeniami, w razie gdyby faktycznie jakas niespecyficzna reakcja (a nie antygen-przeciwcialo) zaszla.
              A bete z krwi robilas po tych cieniach?
              • olga-1982 Re: martynauk-85 06.09.10, 22:56
                Z testami to śmieszna sprawa: w pierwszym cyklu starań, zrobiłam sobie pod koniec cyklu test owulacyjny dla zbadania, jaka będzie krecha przed @... wyszły dwie tłuste.... zdębiałam. zaczęłam przeszukiwać sieć - wychodziło mi.in. wysoki poziom LH, wysokie cośtam, niskie cośtam, generalnie patologia nie nażartysmile w końcu trafiłam na wzmiankę o tym, że w ciąży też wychodzą owulacyjne pozytywnie.... zrobiłam ciążowy....był pozytywny. poroniłam w 7t.c.
                teraz więc sceptycznie podchodzę do testów. na betę nie polecę, zanim nie zobaczę ... wiecie: nigdy tak intensywnie nie wpatrywałam się w tak małe okienko z taką nadziejąsmile kto by pomyślał, że 3 mm uwolnionego barwnika może tak człowieka uszczęśliwićsmile czasami wyciągam sobie tamte testy pozytywne (2) z pudełeczka i patrzę i obchodzę się z nimi czulej niż z najdelikatniejszym kwiatemsmile
                Aga.1975 zgadzam się - instrukcja być może jest zabezpieczeniem dla producenta.
                Życzę wam zdrowych, rozbrykanych dzieciaków i dbajcie o siebie Dziewczyny!
                • aga.1975 Re: jak długo starałyście sie? 07.09.10, 07:18
                  Ja nadal mam test z przed prawie 7 lat dodatni, po ktorym urodzilam synka. I sa na nim baaardzo wyblakle dwie kreseczkismile
      • olga-1982 Re: cień cienia i moje urojenia:) 06.09.10, 23:02
        Martynauk-85, być może jeśli wychodzą Ci często cienie cienia to z powodu wysokiego lh (piszesz na forum o pcos), bo (patrz mój post niżej) lh jest w budowie podobnym hormonem do b-hcg?
        Na podstawie jakich badań masz stwierdzone policystyczne jajniki?
        • martynauk-85 Re: cień cienia i moje urojenia:) 09.09.10, 21:59
          olga-1982 napisała:

> Martynauk-85, być może jeśli wychodzą Ci często cienie cienia to z powodu wysok
          > iego lh (piszesz na forum o pcos), bo (patrz mój post niżej) lh jest w budowie
          > podobnym hormonem do b-hcg?
          > Na podstawie jakich badań masz stwierdzone policystyczne jajniki?

- na podstawie badania stosunku hormonow i usg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka